134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.810 berichten | 4.929.370 stemmen

Live Free or Die Hard (2007)

Alternatieve titels: Die Hard 4.0, Die Hard 4: Live Free or Die Hard

Live Free or Die Hard (2007)
3198 stemmen | gemiddelde 3,64
mijn stem:
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller
130 minuten

geregisseerd door Len Wiseman
met Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant

Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 11:33 uur
Klopt, op het forum is er al een topic over met wat meer informatie zoals o.a. de titel.

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 12:43 uur
Na jaren wachten op een vervolg van Die-Hard!

Heeft deze film, niet de kloten die zijn voor-gangers wel hadden.
Er zitten wel een paar goede scenes in, maar daar houd het ook mee op.

De verhaallijn vind ik niet zo dreigend, die de voorgangers wel hadden.

allemaal een beetje aan de softe kant,

jammer!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Die Hard 4.0 (€ 8,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Die Hard 4.0 (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Die Hard 4.0 (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 10:40 uur
Goeie actiefilm!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2011, 0:13 uur
1 ding voorop, Bij elke Die-hard film zit ik op mijn puntje van mijn stoel, Alleen vond ik deze best wel tegenvallen! omdat er té veel poespas is, het is niet realistisch genoeg meer! En al dat moderne technologische gedoe! Maar oké verder is het wel aardig!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 19:20 uur
Weer eens herzien en wat blijf ik dit een heerlijke actiefilm vinden! Ook de chemie tussen Willes en Long is goed. Vind Justin Long hier erg goed in spelen. De wanhoop is op zijn gezicht af te zien. Zoals in de Die Hard reeks bekend is zijn er ook weer genoeg one liners...heerlijke film!

Laks
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 17:50 uur
Heerlijke over the top actiefilm. Leuke dialogen, doorspekt met humor en leuke one-liners en heerlijke, keiharde actie.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 13:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Geweldige scènes in de tunnel : eerst als twee auto's een "vliegende" derde stoppen, daarna wanneer McClane een auto gebruikt om een helicopter neer te halen -- allebei even achterlijk als briljant. Maar de boordschutter die met de fontein uit een brandkraan uit een helicopter wordt gespoten mag er ook zijn -- en natuurlijk hoe McClane tussen zijn oplegger en een FX-35 heen en weer hopt. Allemaal geweldige (en uiteraard felrealistische) stunts. Het eerste Die hard-vervolg dat ik echt 100% de moeite waard vind.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 11:36 uur
Veel special effects die de film zeker ten goede komen. Ook het verhaal is zeer aannemelijk en daardoor is de film goed weg te kijken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 19:21 uur
Deze 4e Die Hard heeft maar 1 manco maar dat verziekt wel mijn inziens de hele film... de PG-13 rating, waar we in de eerste 3 Die Hard films een vloekende en tierende Willis zagen met harde actie is daar in dit deel helemaal niets van over, een gigantische fout. De sfeer die de voorgangers wel hadden ontbreekt hier totaal. Deel 4 is veel te braaf, ik begrijp de keuze wel van de makers maar voor de fans van het eerste uur is het een zware tegenvaller.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 20:38 uur
Ook het verhaal is zeer aannemelijk
:o _O^ :T :')

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 23:11 uur
Goed stukje regie werk van Len Wiseman. Vette stunts, kortom goede actiefilm...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 16:40 uur
Vermakelijke actiefilm, waarin Willis uitstekend is gecast als fossie; in een moderne wereld. Ik snap de link met de oude Die Hard films, maar hij voelt net ff wat anders aan, wat softer dan zijn voorgangers. Prima popcornvermaak hoor, maar niet veel meer.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 23:01 uur
Film blijft boeien ondanks dat de acties af en toe te belachelijk voor woorden zijn. Dat gedoe op die snelweg met de vrachtwagen was het toppunt, Hoe kun je 't verzinnen.... Het aardigste vond ik de actie met de brandweerkraan en helikopter, leuk bedacht. En late we het maar niet al te serieus meer nemen.
(Ik herinner me nog een tijd dat ze James Bond met al zijn acties niet meer serieus namen.. Dan is er nu toch wel een hoop water bij de wijn gedaan met geloofwaardigheid van actiefilms..)
In de vorige delen was Bruce vaak behoorlijk pissed off. Nu wordt zijn dochter gekipnapped en hij blijft behoorlijk cool en gecontroleerd spelen. As je ergens pissed off zou kunnen worden en door ruiten en riemen gaat, dan is 't dit wel.)
Het verhaal is aardig bedacht, maar natuurlijk overdreven en totaal niet realistisch. Techneuten tikken wat op een toetsenbord en voila... Contact met een lift of zoiets Maar daarentegen wel weer realistisch in beeld gebracht en at vergoedt toch wel weer een hoop. Popcorn dus!
Deel 1 blijft toch mijn favoriet. Net niet over de top.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2012, 0:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Net als de drie eerdere films is ook deze Die Hard genieten geblazen. Bruce Willis mag dan wel ouder zijn geworden, maar bij John McClane merk je dat nauwelijks. De thematiek is duidelijk grootser dan in de voorgaande films. Het apocalyptische gedoe vond ik eigenlijk best interessant. Hetzelfde geldt voor de aanpak van de hackers. Ik had verwacht dat digitale terreur eigenlijk best saai zou zijn. De eerste helft van de film was alles behalve dat. De achtervolgingen nam digitale vormen aan op een manier die ik zelf niet had kunnen bedenken. Interessant, maar natuurlijk ook erg spannend. Later neemt de film meer klassieke Die Hardvormen aan. Het jagen op de badguys was goed, maar minder leuk dan de erg sterke opening.

Het is jammer dat de actie op een aantal momenten wel erg belachelijk is. Dat je een helicopter uit de lucht haalt met een auto is nog tot daar aan toe. Mai daarentegen was onverwoestbaar ; normaal gesproken is je lichaam verbrijzeld als tussen een auto en een muur komt. Ook het instortende viaduct was ridicuul. Zo zijn er wel meer dingen aan te wijzen, maar ik kijk liever naar het feit dat er twaalf jaar na Die Hard With A Vengeance weer eens een echte Die Hardfilm is gemaakt. Prima actiefilm, al had er wel iets meer actie in mogen zitten. Nu nog hopen op deel vijf!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2012, 17:12 uur
pierre18 schreef:

idd, het verbaast mij eerlijk gezegd dat mensen het allemaal belachelijke actie scenes vinden maar toch een hoog cijfer geven. Voor mij persoonlijk verpest het de film echt, beetje over the top mag best maar dit was echt te erg gewoon.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2012, 10:20 uur
Over de top. Overkill. Ik moest er gewoon om lachen. Een auto die meters de lucht in vliegt en een helicopter raakt, omdat zijn kogels op waren of we hangen lekker aan een draaiende straaljager. De film begint nog wel aardig en het plot is ook zo gek niet bedacht, maar het geheel is veel te ver doorgedraaid en iedereen moet het weten. Het hele land is in rep en roer. Alle lichten uit. Gas wordt met een paar simpele knoppen naar een eenheid gestuurd. Hoe serieus kan je een film maken. Actie prima, beetje overdrijven, prima, soms niet geloofwaardig prima, maar dit slaat gewoon door, zodat actie overslaat in cynisch gelach. Nee ik heb genoten van Die Hard I II en III maar dit is de meest ongeloofwaardigste van deze reeks en niet interessant. Je zou zowaar denken dat het een SF film is. Nou ja de film Armageddon werd al een paar keer genoemd in deze film ook met Bruce Willis en die heb ik een dikke EEN gegeven als slechtste film ooit. Deze scoort iets hoger, maar dan heb je het ook wel gehad.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2012, 6:57 uur
"A Good Day to Die Hard" word de titel van de 5de in de reeks.
Februari 2013.
Toch wel een aardige titel.
Met Sebastian Koch en newcomer Yulia Snigir ( Mooie meid overigens ).
En Jai Courtney ("Spartacus: Vengeance") als McClane zijn zoon.
Afwachten maar.
Oh ja, John Moore (Max Payne, Behind Enemy Lines ) word regisseur.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2012, 15:28 uur
Beste in zijn reeks

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 0:11 uur
vind de hele reeks die hard goeie films en vind bruce willis geweldig als john mcClane.