132.018 gebruikers | 83.241 films | 30.121 regisseurs | 3.415.695 berichten | 4.763.893 stemmen

locatie: Films » 28 Weeks Later (2007) » Info

Horror / Sciencefiction
99 minuten

geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo
met Robert Carlyle, Rose Byrne en Catherine McCormack

Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-Brittannië verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2011, 17:39 uur
Oops, ik bedoel natuurlijk de eerste film. Ik ga deze even aankruisen zo dat die niet meer verschijnt in mijn updates.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2011, 10:52 uur
Goed vervolg op deel 1 alhoewel deze veel meer gruwelijke momenten bevat, maar voor liefhebbers van het genre is deze film een must.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

28 Weeks Later (€ 9,99)
exclusief € 2,50 verzendkosten

28 Weeks Later (€ 12,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

28 Weeks Later (€ 13,49)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2011, 12:59 uur
Gruwelijk goed vervolg. Nog beter dan 28 days imo.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 20:46 uur
Enige jammere aan deze film is dat de nieuwe uitbraak van het virus ongeloofwaardig is, alsof het amateurs zijn die de quarantaine regelen. Dit zie ik in het echt nooit gebeuren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 23:01 uur
Ben ik met je eens, viel mij ook op.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2011, 21:49 uur
Film had een paar goede momenten..niet veel, jammer ik had meer verwacht van de vervolger :N
Er waren heel wat slechte opname momenten :T

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 18:50 uur
Ugh, en dit na die super goede 28 days later. Ik heb hem gekeken en weggelegen, want dit vond ik niet echt leuk. Ik had net als een paar andere ook meer verwacht, daarom kan ik deze niet meer geven dan een 1.5 (op dit moment). Ik heb hem namelijk een paar jaar geleden gekeken, misschien tijd voor een herziening. Maar nu nog 1.5

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 19:40 uur
AC1 schreef:

waar doe je dat precies?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 21:49 uur
Waarbij het bij deel 1 meer ging om overleven, gaat het bij de tweede film meer over de herbevolking van Engeland. Persoonlijk mag ik dat thema wel. Origineler dan deel 1. Als ze nou door waren gegaan met het thema van deel 1 had ik deze veel minder gevonden. Toch wel jammer dat die twee uit deel 1 geen korte verschijning maakte. Maar dat wil niet zeggen dat dit een slechte film is, want ik vind deze weer super. De spanning uit deel 1 is helaas weg, en deze is een beetje voller. Maar kortom, de nieuwe personages mag ik wel, vooral die Schotse. Dus ja om en om: prima horror/thriller.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 18:12 uur
Ook hier een potsierlijke uitbraak, maar waar Boyle die klip vliegensvlug omzeilt, behelst het hier zo ongeveer de helft van de film. En waar Boyle enkele karakters enigszins liet bloeien, stuift het hier voort met een sentimenteel blèrende familie die en passant de rest uitstippelt. Met hulp van een hier en daar te spastische beeldencollectie en militaire bombast.

Allemaal dusdanig buitensporig dat de sfeer er zwaar onder te leiden heeft, enige betrokkenheid ver te zoeken is en een spanningsveld volledig ontbreekt, waardoor het al vrij snel aan kracht inboet. Het houdt op bij een paar individuele scènes, vooral rondom de razernij, die eruit springen in een verder vluchtig vervolg waar Fresnadillo z'n film maar niet op intens krijgt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 21:40 uur
Ik kon erg goed sympathizeren met de karakters en ze konden me echt boeien.
en ik vond deel 1 al best wel bruut, maar dit deel is nog veel bloederiger en bruter dan het eerste deel en zo mag het wat mij betreft ook.
zombiefilms mogen lekker bloederig en explicit zijn.
en op de één of andere manier heb ik een zwak voor het personage andy, jammer dat de acteur geen andere films heeft gedaan.
zal graag iets anders van hem willen zien.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2011, 19:19 uur
prachtige sfeervolle film met heerlijke "zombies" die eens niet als slakken maar wat heen en weer waggelen maar compleet met peper in hun r**t hun prooi opjagen.
mooie shots, goede spanning en prima acteurs!

van begin tot einde genoten van dit pareltje!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 21:08 uur
mmm, 28 days later vond ik beduidend beter, stukken beter zelfs, dit is voor mij een terleurstelling
het begin is wel goed maar daarna niets anders dan achtervolgingen
en tja dat heb ik op een gegeven moment wel gezien,
2,5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2011, 22:01 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vond hem ook beter dan de eerste. Heb ook een aantal keren verschoten, vooral in het begin en dan nog eigenlijk 2x met hetzelfde :)
Er zaten wel 2 onlogische zaken in: Waarom lieten ze die 2 kinderen de besmette stad in, terwijl ze ze toch zagen lopen en waarom liep die dokter met haar nachtkijker niet eerst ipv die kinderen.
Maar er was ook heel wat fun te beleven. Vooral met die helikopter, 'k zat het nog te zeggen tegen Bianca hoe ze het probleem konden oplossen en doen ze het ook wel niet zo :)
Er deden trouwens wel 2 bekende acteurs in, nl. Robert Carlyle heel bekend uit Trainspotting & The Full Monty en Harold Perrineau, Michael uit Lost.
Een aanrader.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2011, 23:52 uur
puckb96 schreef:
zombiefilms mogen lekker bloederig en explicit zijn.
zal graag iets anders van hem willen zien.
de sequel is veel beter naar mijn mening.
Plot vind ik belangrijker dan bloederigheid in het eerste deel. In dit deel ook maar daar blijft een stuk minder van over, helaas. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar 28 Days Later...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2011, 15:43 uur
jaahh 28 days later is echt stukken beter!

mauwiewauwie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2011, 15:54 uur
puckb96 schreef:

de sequel is veel beter naar mijn mening.

Ik lees net op IMDb dat er een 28 months aan zit te komen in 2013 ,hoop dat deze beter is dan allebij ^O^

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2011, 17:05 uur
Perry Meer schreef:
jaahh 28 days later is echt stukken beter!

Zeer zacht uitgedrukt. Het vervolg was zelfs ondermaats.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 16:54 uur
In de herziening, los van de 28 days film, bevalt deze film me beter dan toen ik hem voor de eerste keer zag. Vandaar de opwaardering.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 22:21 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Prima vervolg op 28 Days Later. Dit keer schuiven we even 28 weken verder en Engeland bouwt weer langzaamaan op na het meedogenloze virus uit deel 1. Het begin is alweer lekker bloederig en we maken al gelijk kennis met Robert Carlyle die na een afschuwelijke gebeurtenis terug keert naar London om zijn kinderen te zien. Alles is onder controle en er zijn veilige zones gemaakt in Londen waar de mensen zorgeloos kunnen leven. Totdat de 2 kinderen moeders gaan zoeken in de gevaarlijke zone, en waneer ze die gevonden hebben en ze ook meegenomen word naar een labaratorium gaan we weer terug bij af.

Het virus breekt weer los en we mogen opnieuw vluchten voor de moordlustige zombies. Dit keer de kinderen van Carlyle want die is ook geinfecteerd. samen met een geheim agente en sniper Doyle, mooi neergezet door Jeremy Renner. En zo word het weer een spannende overlevingstocht in deze bloed en splatter festijn.

Al met al zeker weer een vermakelijke film, maar niet veel beter dan 28 Days Later. Dit is nu meer een leuk leegloop vermaak-film, met nog wel een paar fijne toepassingen. Maar in ieder geval weten we wel wat ons te wachten staat in 28 Months Later, nadat je het einde heb gezien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 18:32 uur
Om een vervolg te maken op een goeie film valt meestal toch niet mee. Hier lukt dat weer eens wel echt heel goed, dit tweede deel is minstens zo goed en misschien wel spannender nog dan deel 1.

Robert Carlyle is echt goed op dreef. Hij speelt een onsympathieke rol, en doet dat zo volledig overtuigend dat je vanaf de helft van de film hem al een hekel aan hem hebt. Moet er even op letten dat ik een paar maandjes geen film met hem erin ga zien, ik kan die kop even niet meer zien.

Het verhaal is misschien nu wat geloofwaardiger ook dan in deel 1, in ieder geval zie ik er niet direct gaten in vallen als je het basisgegeven van het virus niet meteen onderuit haalt. En het einde is ook prima gevonden. Je ziet het wel aankomen, misschien, maar toch goed gedaan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 21:17 uur
Het leek me erg moeilijk om een vervolg op 28 days later te maken, maar hier is ie dan. Heb hem nog niet afgekeken, maar wauw... Wat een begin.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 22:59 uur
net weer eens opgezeten.
28 Weeks Later is stiekem toch een favoriet van me. :P
Verlaten uitstraling, meelevende karakters, uitstekende gore en mooi verhaal. Blijft een topper!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 10:19 uur
Eén van mijn favorieten. Ik houd van films waar het niet meer om de normale maatschappij gaat en dat je in een wereld zit waar je moet overleven. Net als "I'm een legend" scoort deze film bij mij hoog. Je moet wel van deze gerne houden anders zal je er niks aan vinden.

Geen groot en ingewikkeld verhaal, geen spectaculaire beelden, gewoon simpel.. overleven.. (en rennen voor je leven :) )