132.177 gebruikers | 83.224 films | 30.183 regisseurs | 3.420.847 berichten | 4.773.996 stemmen

locatie: Films » Smokin' Aces (2006) » Info

Actie / Misdaad
109 minuten

geregisseerd door Joe Carnahan
met Andy Garcia, Jeremy Piven en Ryan Reynolds

FBI-onderdirecteur Stanley Locke (Andy Garcia) heeft zijn beste agent Richard Messner en diens doorgewinterde maat Donald Carruthers (Ray Liotta) gestuurd naar de niet meer zo erg geheime onderduikplek van Buddy 'Aces' Israel in Lake Tahoe. Hun opdracht is het beschermen van deze louche goochelaar tegen maffiabaas Primo Sparazza, die achter ruim 130 moorden zou zitten. Om zijn eigen hachje te redden heeft Buddy zich bereid verklaard om tegen Sparazza te getuigen, zo luidt het verhaal. De maffia heeft één miljoen dollar op het hoofd van Buddy gezet, waar een bizarre groep huurmoordenaars op af komt.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2010, 0:08 uur
De humor is best aardig, grotendeels is de actie ook nog wel oké, maar verder..

Véél te veel lagen en oninteressante subplotten. En ook te veel personages die 'cool' zouden moeten zijn, waarvan slechts enkele (hitwomen) echt geslaagd zijn. Verder eindigt de film met een behoorlijke anti-climax.

2.5*, redelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2010, 21:46 uur
Shiiiiiiit nigga.. Dat moet waarschijnlijk het meest gehoorde zinnetje zijn in Smokin Aces.
Al snel wordt duidelijk dat Joe Carnahan hier voor een Snatch-achtige aanpak gaat, het grote succes van Ritchie. Blijkbaar beseft de regisseur dat je hier een grote portie humor en actie voor nodig heeft, want je kan zien dat hij het geprobeerd heeft. Helaas is de uitwerking niet echt goed. Vooral het gedeelte humor is slecht uitgewerkt. Er zitten echt ENORM veel typetjes in de film, ik zou bijna zeggen een overkill. Op zich niet erg, ware het niet dat geen 1 enkel typetje daadwerkelijk leuk is. Probleem met de film is namelijk dat het allemaal net wat te stoer wil overkomen. Oftewel, veel dialogen met straattaal en uiteraard shiiiiiit nigga. Nogal storend in mijn mening.
De actie is erg goed, vooral natuurlijk het hotel stuk is een en al actie. Mijn probleem is dat dit weer veel te ver wordt doorgevoerd. Waar het eerste stukje lekker luchtig was, is het gedeelte in het hotel 1 grote bloody gorescene, totaal misplaatst en sluit ook niet aan op het eerste gedeelte. 2e stuk van de film valt er dan ook helemaal niets te lachen, zelfs als je het zou willen.
Ik moet wel zeggen dat alle actie een leuke climax vormt, met goede special effects en de nodige kogels die in het rond vliegen. Helaas wordt het einde een beetje te ver doorgevoerd, en krijgen we nog een heel stom plottwistje voor onze kiezen die voor mij niet had gehoeven. Het paste ook totaal niet bij zo'n actie film als dit, die moet vooral niet te serieus worden.
Cast vond ik vrij matig. Affleck was matig, Alicia Keys was leuk voor de looks. Ik was wel weer positief verrast door Ryan Reynolds, die dus blijkbaar ook wat anders kan dan studentikoze grappemakers spelen.
Al met al een geflopte poging om met de wat populairdere films in het genre mee te komen.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Smokin' Aces (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Smokin' Aces (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Smokin' Aces (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2010, 12:55 uur
Zeer ongeloofwaardig verhaal en veel te hectisch in elkaar gestoken. Goeie acteerprestaties van enkele acteurs, maar dat gaat bijna verloren met veel te veel onnozele, caricaturale individuen die de revue passeren.
Eén keer was OK, maar nu komt ie voor een prikje op de plaatselijke rommelmarkt.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 2:34 uur
alicia!!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 20:58 uur
al bij al een goede actie film.
leuke plotwending en goed verhaal.
dat ervoor zorgt dat de film niet enkel vliegende kogels e.d is.
sterke score die de scenes meer intensiteit geven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 20:30 uur
Dikke actiefilm. Onderhouden, goed script, vette personages en heerlijke actie. Einde had er uit geknipt mogen worden, door plotwendingen wordt een film nmi niet beter. Daarom een kleine 4*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 18:59 uur
'k vond het een goeie film. In het begin kon de film me niet zo bekoren, maar de film werd steeds beter. Leuk gefilmd, een bekende cast en een origineel einde.
Vond het een aanrader.