Hannibal Rising (2007)

1496 stemmen | gemiddelde 3,18

Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Frankrijk / Italië
Drama /
Thriller121 minuten / 131 minuten (Unrated DVD-versie)
geregisseerd door
Peter Webbermet
Gaspard Ulliel,
Li Gong en
Rhys IfansPrequel voor Red Dragon met het verhaal over de jeugdjaren van Hannibal Lecter, van zijn kindertijd in Litouwen via zijn levensperiode in Frankrijk tot aan zijn ondergang in de V.S. Getoond wordt onder andere hoe traumatische gebeurtenissen in zijn kinderjaren invloed op hem hadden.
[permalink] geplaatst op 12 november 2011, 20:19 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen i came to collect a head.
Hannibal Rising.
Vrij aardige film, ik vond het een mooie film, de jonge hannibal speelt best goed, en het verhaal is echt mooi/spannend/ontroerend, er zat wat spanning in maar heel spannend was het niet je wist wel dat hij ze allemaal zou vermoorden maarja dat is met haast alle films, Verder vond ik dat japanse meisje maar apart, eerst leert ze hannibal vechten en vervolgens word ze gevangen genomen als een weerloos meisje. natuurlijk snap ik het wel dat het mooier is voor de film maar dan nog is het ietwat apart. Verder is het jammer dat je de laatste moord niet te zien krijgt, ook wel te begrijpen zou het alleen maar langdradig maken, en dan zou je een raar einde hebben (zo is het dus goed).
Vrij aardige film zelf al heb je de hele hannibal serie niet gevolgd.
3 sterren voor een vermakelijke film.
confucius repeat
1,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 11:18 uurWeinig plezier beleefd aan deze - zoveelste - Hannibal. De 'vier' vershillen in aanpak haakten niet in elkaar en werkten daardoor storend. Hoe die man, Hannibal, overal tegelijk kon zijn is mij een raadsel. Een wandeling naar de markt ontaard in een ordinaire knokpartij! Sfeerschepping zal ik het maar noemen. Slecht noem ik de film niet maar met dit verhaal kon men veel en veel meer doen. Ontgoochelend. Next.
1,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 1:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOke, iedereen die deze film een warm hart toedraagt moet nu even de oogjes dicht knijpen want ik heb een hoop te zeuren.
Het gebeurd me niet vaak dat ik pen en papier pak bij het kijken van een film, maar tijdens het kijken van Hannibal Rising ontdekte ik teveel ergernissen.
- Waarom moeten die (overigens afgrijselijk slecht spelende) SS soldaten het zusje van Hannibal opeten terwijl er net buiten tig man zijn doodgeschoten. Ze zijn wellicht wat bevroren, maar er was vuur en dus kon men deze prima even ontdooien.
- Waarom begint (ik meen Grutas) van een rauwe eend/vogel te eten. Te overdreven voor woorden.
- Hoe kan het, dat 8 jaar na het overlijden van de ouders van Hannibal de enveloppen van de moeder nog in exact dezelfde la liggen, op een kamer waar al tijden iemand anders slaapt?
- Hoezo wordt Lecter direct bij binnenkomst van Rusland al ontdekt door iemand? Wel erg toevallig niet? Dortlich stond schijnbaar al in de startblokken.
- Waarom geef je na het eten van een klein meisje, na het begaan van een gruweldaad het armbandje van dit slachtoffer aan je dochter waardoor je er dagelijks aan herinnert wordt? Ondenkbaar voor mij.
Zo maar even een paar kleine dingetjes
Ook wordt er op een overdreven manier al vrij vroeg in de film verwezen naar Hannibal de Kannibaal. Erg flauw.
Zo noemt de politie officier Hannibal na het afleggen van een test monstrueus, praat de slager op een wel heel smerige manier over wangetjes en heeft de zogenaamde god van tante lief (drama actrice overigens) een masker op dat wel heel erg lijkt op HET masker van Hopkins. Schiet mij maar lek!
Kijk er is niets zo erg als mensen die een GOEDE film proberen te maken die dan uiteindelijk slecht blijkt te zijn. En dit is een typisch voorbeeld. Voornamelijk door het dramatische acteerwerk. Neem dus die tante, de slager, Grutas, Dortlich en al die andere soldaten.
Genoeg woorden vuil gemaakt aan deze misser. Wat over blijft is slechts 1,5 sterretje!
2,0
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 21:10 uurIk twijfel nog altijd of deze prent nu écht en oprecht is bedoeld om de jeugd van Hannibal te schetsen, óf dat men het personage van Lecter heeft beetgepakt om daar naar eigen inzicht een verhaal aan op te pakken, met de status die Hannibal inmiddels heeft verworven daar 'gratis' bij. Naarmate de prent vordert neeg ik steeds meer naar dat laatste. Het begin is op zich nog wel aardig, al moest ik erg wennen aan het gegeven dat het toch echt om Hannibal ging en geen tweederangs oorlogsfilm, maar dat was nog te overzien, men moet ergens beginnen nietwaar. Maar vervolgens kantelt de film toch behoorlijk richting het wraakzuchtige plan van Hannibal en is er van psychologische oorlogsvoering, zoals we Hannibal eigenlijk kennen, nauwelijks tot geen sprake. Dit kun je natuurlijk wegmoffelen onder het feit dat hij zich nog moest 'ontwikkelen', maar dat is me in dit geval toch net iets te simpel. Daarnaast voelde de aanwezigheid van de 'tante' ietwat overbodig aan, en is bovendien het acteren niet geweldig. De enige die nog enigszins standhoudt is Lecter zelf in de vorm van Ulliel, maar daar eindigt het ook wel mee. Cinematografisch overstijgt Hannibal Rising de middelmaat geenszins en weet ook regisseur Webber geen extra dimensie aan de film te geven. Hannibal had een betere jeugd verdient :-P
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 21:20 uurWeertenaar schreef:
Screenplay is wel (als enige film in de reeks) van de hand van de schrijver van de Hannibal romans; Thomas Harris. Grootste lijnen zijn intact gebleven, zie ook
hier.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 18:48 uurin vond dit het leukste deel uit de hannibal-reeks & Gaspard Ulliel was geweldig, zowel qua acteerwerk als zijn sexy uiterlijk!
[permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 9:51 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEindelijk heb ik de gehele Hannibal films gezien, en ik vond ze stuk voor stuk vermakelijk maar Silence of the Lambs was toch echt verre van het beste, de rest hangt er maar een beetje onder.
Ik vond het leuk om een beetje de geschiedenis te weten van de wel bekende Hannibal, maar helaas viel dat soms lichtelijk tegen. Net als de voorgaande delen oftewel de sequels hebben allemaal wat trage scenes en dan hoop je op meer, maar je krijgt het niet.
Het gehele gebeuren van de 2de wereldoorlog vond ik wat overdreven, een beetje nep voelde het aan. Niet alleen, omdat ze Mischa wilden opeten, maar ook, omdat het acteerwerk soms niet al te sterk was en ik kan me ook niet voorstellen dat ze zo met kinderen om gingen. Maarja, wie weet zit dat wel tussen mijn oren.spoiler]
Li Gong is een erg mooie vrouw, maar helaas was haar toevoeging niet zo erg boeiend en haar acteerwerk was eigenlijk vrij matig.
Al met al toch genoten van de verdere gebeurtenissen naar het einde toe. Ik had het slechter verwacht.
2,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 12:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNiet al te goed.
Wel absoluut pluspunten voor de vertolking van de jonge Lecter, want die kerel doet het echt wel goed. Heeft al goed die psycho manipulatieve trekjes en die vluchtige strakke opmerkingen in zich. Verder is het allemaal verhaal nog wel vermakelijk, maar nergens echt hoogstaand, en laten een paar dingen nog wel te wensen over.
Om te beginnen die SS'ers waar hij achteraan zit. Dit zijn in en in slechte monsters zo blijkt, die als hongerige wolven vogels met hun blote tanden aan stukken scheuren en allerlei grommende geluiden maken. Belachelijk overdreven karikaturen. Dat je in extreme honger een ander mens op eet kan ik me ergens nog wel voorstellen, maar dat lijkt me niet iets wat je met alle plezier doet. Laat staan dat je sieraden van het slachtoffer aan je eigen kind gaat geven en dat soort dingen. Enige nuance was wel op zijn plek met andere woorden, maar dan kom je weer in botsing met het personage Hannibal, die moet ergens zijn psychische gesteldheid vandaan halen.
Dat brengt me op het volgende punt, het achtergrondverhaal van Lecter, wat tot deze film heeft geleid. Eigenlijk is het wat mij betreft nooit een issue geweest hoe Hannibal is geworden wat hij is. Natuurlijk is dat altijd wel iets wat in je achterhoofd speelt, maar het kan eigenlijk alleen maar leiden tot afbreken van een personage. Zo vind ik het vreemd om te zien wat nou de reden is van Hannibal's kannibalisme. Ga maar na, hij heeft zware nachtmerries te verduren over de dood van zijn (opgegeten) zusje. En wat doet hij met zijn eerste slachtoffer, daar vreet hij een deel van op. Ik weet niet, maar dat wrikt allemaal een beetje. Door deze film is het mythische van het personage Hannibal Lecter is er wel een beetje af.
Verder vind ik de film audiovisueel er nogal simpel uitzien, en storen er een paar kleine andere dingetjes. Li Gong speelt een Japanse, beetje een cast met in het achterhoofd dat elke mooie vrouwelijke Aziaat die fatsoenlijk Engels spreekt had voldaan. Elke dialoog tussen Lecter en zijn tante (trouwens ook tussen Lecter en die inspecteur) zijn erg geforceerd met one-liners over en weer versterkt door een lichte aanzwengeling van de muziek etc.
Verder is de structuur van de film een beetje saai, al snel is het niet meer dan een zoektocht naar de slechteriken waar je niet eens zelf mee puzzelt, alles wordt voor je opgediend zonder aanwijzingen of clues waar je iets mee kan doen.
Stuk minder dan de andere Hannibal films, voelt een beetje als een goedkope spin-off. Moet alleen Red Dragon nog zien, maar aangezien ik Manhunter al wel heb gezien verwacht ik daar niet zo heel veel van.