132.165 gebruikers | 83.048 films | 30.180 regisseurs | 3.420.518 berichten | 4.773.471 stemmen

Get Rich or Die Tryin' (2005)

Get Rich or Die Tryin' (2005)
798 stemmen | gemiddelde 2,89
mijn stem:
Misdaad / Drama
117 minuten

geregisseerd door Jim Sheridan
met Curtis '50 Cent' Jackson, Joy Bryant en Terrence Howard

Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2010, 17:45 uur
als je deze tof vond moet je ook zeker 8 mile uitchecken, veel overheenkomsten ^O^

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 11:11 uur
dit is altijd al een van mijn favoriete films geweest.. kijk hem nogsteeds regelmatig, omdat die gewoon niet verveeld :)P

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Get rich or die trying (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Get rich or die trying (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Get rich or die trying (€ 7,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 13:00 uur
Aardig verhaal dat helaas heel matig gebracht wordt dankzij de zwakke acteerprestaties. De schets van de gevangenis vond ik overdreven onwaarschijnlijk en hoe iemand een meat cleaver onder de douche smokkelt is mij nog steeds een raadsel.

Sommige actiescénes maken een hoop goed, maar daar is ook alles mee gezegd. 50 Cent acteert niet slecht, maar trekt zich op aan het middelmatige niveau van de rest.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 13:29 uur
zyntex schreef:

Veel overeenkomsten? Ik zie er maar 1, namelijk dat beide hoofdrolspelers bekende rappers zijn.
Of eigenlijk 2, want die dikke man speelt ook in beide films
Verder zijn het toch 2 totaaaal andere films?

De 1 gaat over een drugsdealer die uiteindelijk stappen maakt als rapper en de ander gaat over iemand die al gezien wordt als talentvolle rapper maar door zijn eigen faalangst zijn doorbraak steeds uitstelt

Desalniettemin is 8 mile minstens 2 keer zo goed

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 10:22 uur
Sommige scenes zijn nog wel te pruimen. Maar over het algemeen is de film te zwak, om mij te vermaken. Het verhaal gaat nog wel enigzins, maar er wordt in mijn ogen zwak geacteerd. Soortgenoot 8 Mile vond ik dan wat beter. 2 Sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2011, 0:35 uur
Best interessant.

Ik had er toch een stuk minder van verwacht, maar deze film steekt zowel visueel als qua verhaal best leuk in elkaar. Het acteerwerk van '50 Cent' viel mij ook enorm mee.
Al die tijd vroeg ik mij al af waarom hij toch zingt als een buikspreker, met zijn kaken op elkaar, maar na het zien van deze film is mij dat wel duidelijk geworden.

Voor wie geïnteresseerd is in het levensverhaal t/m de weg omhoog van deze rapper, is dit een aanrader.
Voor wie dat verder niks uitmaakt, maar wel zin heeft in een klein gangster/getto verhaal met bijbehorende criminaliteit en drugshandel, is deze film ook best wel te pruimen.

Leuk voor een keertje en ik heb vrijwel geen echt negatieve punten kunnen ontdekken.

Voldoende. 3,0*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 18:25 uur
Het verhaal start interessant en dramatisch, maar lopende de rit kent de film nauwelijks enige spanning en vervlakt in middelmatigheid en cliché's, waarschijnlijk door de combinatie van drama, muziekfilm en biografie: teveel genres worden doorelkaar vermengt en dat leidt onvermijdelijk tot schipbreuk. Daarbij komt dat Curtis Jackson geen moment overtuigt: stijf, nauwelijks mimiek en zijn gemormel is onverstaanbaar.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2011, 1:06 uur
weinig van verwacht maar hij viel reuze mee.
tuurlijk geen topfilm maar hij keek lekker weg.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 13:13 uur
Who is that nigger?

Get Rich or Die Tryin.

Van tevoren al niet al teveel veracht met alle respect 50 cent is geen acteur dus ik dacht van nou dat zal wel een rommel film worden. Niet dus, het verhaal wat eigenlijk meer een interessante documentaire was vrij boeiend en keek lekker weg. Het is een verhaal waar je denk ik wel iet wat geïnteresseerd in moet zijn, als je als hardcore fan dit gaat kijken vind je er waarschijnlijk minder aan omdat het vooral over rap gaat, daarom lijkt mij het dat deze film echt voor een paar groepen is gemaakt, mtv kijkers, wat toevallig mtv is ook nog de producer. Anyways in de film zelf komt wat drama, actie, humor? in voor eigenlijk komt alles er wel in voor. Vond toch dat 50 Cent het heel aardig deed als startende acteur, de rest van de acteurs was ook wel aardig, heb me voor het eerst niet bepaald geërgerd aan een bepaalde acteur, wat tegenwoordig vaker en vaker gebeurd, gelukje voor mij :)

3 sterren voor toch een redelijke film.