132.195 gebruikers | 82.883 films | 30.189 regisseurs | 3.421.394 berichten | 4.774.872 stemmen

locatie: Films » Frenzy (1972) » Info

Thriller / Misdaad
116 minuten

geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Jon Finch, Alec McCowen en Barry Foster

Frenzy gaat over een seriemoordenaar die Londen in zijn greep houdt en volgens het klassieke Hitchcock patroon, leidt het spoor naar een onschuldige. Die ziet zich gedwongen om uit de handen van de politie te blijven teneinde zijn onschuld te kunnen bewijzen door het ontmaskeren van de werkelijke schuldige.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2011, 1:41 uur
chevy93 schreef:
Een harde moordscène is toch niets nieuws? Naaktscènes heb ik in deze vorm nog niet meegemaakt in een Hitchcock film, inderdaad.

Straw Dogs (1971) al gezien?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 15:38 uur
11 oktober is Frenzy te zien in de Hitchcock Horror Double Feature samen met Psycho

Meer info: Hitchcock Horror Double Fea...

Of op facebook: Hitchcock Horror facebook

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 0,99 verzendkosten

gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2011, 19:01 uur
Sterke Hitchcock weer.

Het is inderdaad iets duisterder allemaal misschien omdat het gemaakt is met een vette knipoog naar 'Jack The Ripper.'
De film opent sterk met een mooie shot van een brug in Londen.
De protagonist vind ik ook erg leuk om te volgen, een man die niet erg serieus met zijn leven bezig is en meteen in het begin ontslagen wordt van zijn baantje als barman, niet veel geld heeft en daar ook niet veel om geeft. Eigenlijk geeft hij de gehele film vrij weinig wat er met hem gebeurt en blijft behoorlijk nuchter om de omstandigheden.

Het verhaal is vermakelijk met uiteraard weer het typische Hitchcockiaanse dat een onschuldige man voor de dader wordt aangezien. Beetje verkeerde moment op het verkeerde tijdstip gebeuren.
Voor de rest is de muziek weer genieten en ook weer genoeg sfeer om van te smullen.
Echt nagelbijten wordt het niet maar er zitten wel een aantal scenes in die de spanning opvoeren.
Dan zit er ook nog genoeg humor in en je hebt een bovengemiddelde amusante film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2011, 21:56 uur
Niet slecht, maar ik zie toch liever een Hitchcock in zwart-wit. Zoals vanouds zijn de typische Hitchcock-elementen weer aanwezig, verpakt in een zorgvuldig uitgewerkt scenario dat aangedreven wordt door een flinke dosis suspense. Zijn handelsmerk zeg maar. En hoewel het verhaal best goed in elkaar steekt, heb ik al betere films van hem gezien. Toch heeft Frenzy z'n sterke momenten, zoals die scène in de aardappelcamion en de lollige dinertjes van de inspecteur en zijn vrouw. Voor de rest had ik de indruk dat deze film bandwerk was: goed gemaakt, maar weinig origineel.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 19:55 uur
Wat me trouwens ook opviel: voor een film over een lustmoordenaar zijn de actrices betrekkelijk lelijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2011, 19:14 uur
Deze Hitchcock is misschien niet zo bekend, maar toch de moeite om eens te bekijken. Hij mocht misschien wel iets korter. De film bevat ook de nodige zwarte humor (die haarspeld :)).
Omdat ze de titel niet vertalen in de film: Frenzy=> Lust, furie.