134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

locatie: Films » Colors (1988) » Info

Misdaad / Drama
120 minuten

geregisseerd door Dennis Hopper
met Sean Penn, Robert Duvall en Maria Conchita Alonso

L.A. Om de straatbendes aan te pakken laat de politie hun uniformen op de straat zien, onder het mom: kleur bekennen. Een oude rot krijgt een nieuwe, jonge, fanatieke partner, die snel naam maakt. De bendes willen hem te grazen nemen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2009, 22:21 uur
Aangeraden voor mensen die geen genoeg van het woord holmes kunnen krijgen. Kunnen de mensen uit de hoods blijkbaar ook niet, aangezien dat hun enige slang blijkt te zijn.

Wegkijkniveautje throughout, dus net een voldoendetje.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2009, 18:50 uur
Pistons schreef:

Wegkijkniveautje throughout, dus net een voldoendetje.

Sorry hoor maar ik begrijp niets van wat je hier schrijft.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Colors (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Colors (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Colors (€ 6,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2009, 20:26 uur
Een cursus Nederlands is nooit weg.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2009, 22:43 uur
Holmes?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2009, 21:35 uur
Aangeraden VOOR mensen.........????
Wegkijkniveautje throughout????

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2009, 11:42 uur
Aangeraden VOOR ja :)

Throughout betekent door de hele film heen.

En als je deze film niet kan associeren met het woord holmes (of homes) ben je wel erg vergeetachtig.

Of dronken.
Of je was dronken toen je em keek.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2009, 19:15 uur
Pistons schreef:
Throughout betekent door de hele film heen.

Dus met alleen een cursus Nederlands red ik het niet? :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2009, 18:46 uur
Als je niets begreep van het stukje tekst dat ik eerder schreef zal je daarmee toch het grotere plaatje snappen denk ik.

En hou asjeblieft eens op met het constante mierenneuken en stuur niet aan op een kinderachtig een-tweetje. Want daar heb ik helemaal geen zin, het voegt hier niets toe, en dat win je toch niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2009, 16:57 uur

YOU SAID IT!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2009, 5:23 uur
Inmiddels al twee keer gezien en er zal, nog wel een derde keer komen.Onderhoudend verhaal, goeie actie en het betere acteerwerk van Penn en Duvall.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2010, 1:16 uur
Homes, homie!

Sherlock Holmes!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 12:26 uur
Een favoriete actie/drama van me.
De film al een paar keer gezien en toch mooi om zo n jonge sean penn in actie te zien.
heerlijke film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 0:15 uur
Herzien: de film heeft het grauwe dat je ook zag in Carpenters Assault on Precinct 13. Uiterst fascinerende film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2010, 22:58 uur
Fraaie film. Alleen het laatste stuk gaat alles heel snel ze hadden er nog wel meer op mogen verdiepen dat ze wraak wouden nemen op "packman"

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2010, 20:34 uur
Dridge schreef:
Pistons schreef:

Dus met alleen een cursus Nederlands red ik het niet? :)

ghehe ontnuchterings traject volgen!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 13:23 uur
De regisseur heeft duidelijk oog voor de voedende en vergiftigde werking (het scheppen van een klimaat van angst) van de bendecultuur in de gettowijken; de beelden lijken uitermate realistisch. De film is hard, scherp en snijdend. Echter omdat Dennis Hopper voor de stijl lijkt te gaan, gaan al deze onverbloemde beelden van kilheid, tragiek en hardheid ten koste van het plot. Alle acteurs zijn op dreef.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 15:11 uur
Het realisme komt dan ook vooral dat de bendeleden vrijwel allemaal geen acteurs zijn, maar echte bendeleden. Daarnaast is het verhaal dan ook wel erg realistisch en zeer goed in beeld gebracht. Helaas heeft Hopper niet veel meer van dit soort films gemaakt. :(
Ik snap ook werkelijk niet waaromn het gemiddelde van deze film niet hoger is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 9:53 uur
Van hetgeen Pistons schreef begrijp ik ook geen bal, maar ieder natuurlijk zijn eigen mening (?).
Eén van de betere films van de betreurde Hopper. Goed in beeld gebracht en nog 2 goede acteurs ook. Best hetbekijken waard (had deze film al gezien bij de release)