Dead Man's Shoes (2004)

geregisseerd door
Shane Meadowsmet
Paddy Considine,
Gary Stretch en
Toby KebbellNa zeven jaar keren twee broers terug naar hun geboortestad in de Midlands. Ze installeren zich in een huis bovenop een heuvel. Al snel wordt duidelijk dat de oudste broer, Richard, niet voor het weidse landschap is teruggekomen. Hij wil zich wreken op de groepjes dealers en losers die na zeven jaar nog steeds door de stad zwerven. Eén voor één zoekt hij ze op om ze te vermoorden. De macabere en allegorische moordscènes zaaien paniek en paranoia. Wat is de reden voor al dit bloedvergieten?
4,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2011, 19:18 uurDeze ook eens bekeken en 'k vond dit ook een erg goeie film. De film begint nog redelijk onschuldig met enkele kleine plagerijen zoals een gezicht schminken of haar kleuren en dus nog grappig, maar de film wordt grimmiger en grimmiger. 'k vond dat de film ook beter en beter werd. Het einde vond 'k ook erg geslaagd.
Er werd sterk in geacteerd en het kwam overtuigend over en ook de muziek was dik in orde.
'k had geen echte verwachtingen bij deze film, maar hij is me erg bevallen. Je moet er misschien een beetje inkomen, maar hij is het bekijken zeker waard. Een aanrader.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 19:20 uurIk had geen idee wat ik ging kijken toen ik deze DVD in mijn Playstation stak. Ik had al snel in de gaten dat het in ieder geval geen grote commerciele blockbuster was. Na een half uurtje werd de film me duidelijk: een wraakfilm en daar ben ik dol op! Heel goed gedaan deze fillm, kan niet anders zeggen. Hij houdt je geboeid van het begin tot het eind en je kiest vast en zeker een kant. Sterk geacteerd, sterk geschoten, mooie flashbacks en intrigerende muziek. 4 *
3,5
[permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 12:30 uurSpannende thriller! Prima opbouw, passende muziek, goed acteerwerk en een verrassend einde.
4,5
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 22:06 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMooie en bijzondere film zeg! Prachtig gefilmd in het zachtgroene (bijna surrealistische) Midlands landschap.
De soundtrack vind ik fantastisch, gevoelige songs en af en toe een Laurent Garnier-tje er tussendoor.
Het verhaal vond ik spannend, niet meteen voorspelbaar. Minimalistisch en toch bijzonder uitgevoerd met de gegeven middelen. Goed geacteerd. De tripscene vond ik erg goed gedaan.
Ook grappige elementen, zoals de sportieve groen-witte (eend) cabrio en de make-up scene.
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 18:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenErg rauwe film met een grimmige sfeer en een vleugje zwarte humor.
Je bent als kijker getuige van de wraakacties op de bendeleden zonder enige reden.
Tot je er dus achter komt wat voor gruwelijke dingen er met zijn broertje zijn gebeurd en dus Richard's daadwerkelijk motief. Overigens erg goed neergezet door Considine, hij kwam echt als een losgeslagen gek op me over vooral in die gasmasker.
3,5 Sterren.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 0:40 uurVerkeerde benen zijn niet prettig, zeker als je erop gezet wordt. Typisch een scenario dat geruime tijd afdaalt, om dan een kwartier voor het einde de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Het is nochtans de afdaling die de meeste slachtoffers heeft geëist. Het grote pluspunt was dat de angst voelbaar was. De 'small time crooks' werden immers zeer overtuigend vertolkt, zoveel is zeker. Over de ontzettend melige muziek heb ik dan wel weer mijn twijfels, maar die laat ik voor alle gemak door de mazen van het net glippen. Hoogtepunten waren een LSD-en-God-weet-wat-nog-trip en een ontknoping van heb ik jou daar.
'N aanraaier asje van wroekfilms hoet.
3,50
[permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 13:37 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenFantastische rol ook van Toby Kebbell als Richards "retarded little brother" Anthony, en een prachtige onthulling op het einde over zijn aanwezigheid bij en in Richard, eindelijk weer eens een "twist" die een verhaal extra emotionele lading geeft.
2,0
[permalink] geplaatst op 1 april 2012, 23:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVreselijke tegenvaller. De film was heel wat anders dan ik voor ogen had. Dat het visueel weinig voorstelt had gecompenseerd kunnen worden door een intens script, maar daar gaat de film volledig de mist in. Ik voelde voor geen meter met de wreker mee en de wraakacties missen elke vorm van impact. Jammer.
4,5
[permalink] geplaatst op 15 april 2012, 15:32 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWraakfilms zijn er genoeg, deze film die zeker ook in dat genre valt heeft echter veel meer te bieden. Naast prachtig acteerwerk van Considine doet de film ruw en realistisch aan, je weet op een gegeven moment bijna niet meer met wie je medelijden moet hebben. Het einde past goed bij de rest van de film en er zitten ook nog enkele erg knappe scènes in zeker die tripscene.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 april 2012, 21:14 uurFantastische film. Ik las dat hij een bafta had gewonnen voor film van het jaar. Dus huurde hem maar. De film zag er in het begin nog redelijk gewoon en simpel uit. Maar dan wordt de film maar erger en gestoorder. Er wordt echt schitterend geacteerd in de film en dat vond ik ook het beste. De moorden zijn ook heel goed gedaan. Vond de manier met de flashbacks en dat je dan op het einde weet hoe het eigenlijk allemaal in elkaar zit goed en origineel. Paddy Considine Zet een topprestatie neer. Ik denk niet dat hij beter zal doen dan dit maar ik hoop toch van wel. Deze Dead mans shoes is absoluut een aanrader voor iedereen.
[permalink] geplaatst op 21 april 2012, 0:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenUitstekende film dit.
Had eerst verwacht dat dit gewoon een lekker revenge filmpje zou zijn, maar uiteindelijk blijkt het toch wat zwaarder te zijn.
Het begint allemaal best leuk. Richard (uitstekend gespeeld door Considine) haalt wat kleine dingetjes uit bij een stel low-lifes. Zo spuit Richard de haren van de criminelen roze en dat soort kinderwerk. Maar al snel begint het serieuzer te worden. Er komt een steeds grimmigere sfeer (gasmasker was heerlijk angstaanjagend) en de spanning is om te snijden. Doormiddel van flashbacks krijg je steeds meer het motief van Richard te zien om zulke daden te doen.
De film levert ook naar het einde toe totaal geen kracht in. Het blijft lekker grimmig en grauw en het einde was ook erg goed. Goede plottwist waaruit blijkt dat Anthony zelfmoord pleegde.
Er blijft ook plaats voor wat humor. Zo vond ik de scene waar ze met z'n drieen in de badkamer zitten omdat ze niet alleen naar de plee durven echt geniaal en grappig. Ook die scene waar ze gedrugd zijn is heel erg geinig.
Ik verwachtte dus een no-brainer wraakfilm, maar het blijkt veel meer dan dat.
Ijzersterke vertolkingen, grimmige sfeer en een mooie plottwist.
Geniaal.
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 2:46 uur4,,0
erg goede realistische film. alleen jammer van het slappe ongeloofwaardige einde.