132.207 gebruikers | 83.236 films | 30.189 regisseurs | 3.421.797 berichten | 4.775.478 stemmen

locatie: Films » Bin-jip (2004) » Info

mijn stem:
Zuid-Korea / Japan
Drama / Romantiek
85 minuten

geregisseerd door Ki-duk Kim (I)
met Hee Jae, Seung-yeon Lee en Kwon Hyuk-Ho

Tae-suk zoekt op zijn motor naar leegstaande huizen waarin hij een tijdje kan verblijven. Hij steelt niets, maar gebruikt wat uit de koelkast, repareert kapotte spullen en doet zo nodig de was. Hij legt zijn bezoeken vast door zichzelf in andermans interieur te fotograferen. Dit eigenaardige maar kalme leven wordt onderbroken wanneer hij op een dag insluipt in een luxueus huis, waar de jonge vrouw Sun-hwa zich in het donker verschuilt. Zij zit gevangen in een ellendig huwelijk met een man die haar mishandelt...

Deze film staat op nummer 102 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2011, 22:11 uur
de film begint heel sterk en myserieus, en eindigd ook heel sterk. met een ijzersterke zelfzaam mooie eindscene. Helaas is een klein stukje in het middenstuk een beetje minder. Het feit dat er heel weinig gesproken word in de film maakt het aan de ene kant een unieke en aparte film, maar aan de andere kant zorgt het er ook voor dat je niet echt een band krijgt met de personages.
Dus ik vind het een goeie film, die zeker boeit van het begin tot het einde.
Maar toch 3*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2011, 2:17 uur
Davidus schreef:
joaquim05 schreef:

Je bedoelt dat alleen op mainstream films gestemd mag worden, of dat de ranking te hoog is vanwege het subjectieve criterium "vermakelijk"?

Nee, dat deze gewoon een matig script heeft volgens mij, en dat klopt als een bus.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Bin - Jip (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bin - Jip (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bin - Jip (€ 9,50)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 18:20 uur
Dus, omdat jij vindt dat deze film een matig script heeft, vind jij dat andere mensen dit geen goeie film (Top250) mogen vinden ??

Een 'matig script' is volgens mij een subjectieve uitspraak, maar buiten dat vind ik dat een script een ondergeschikte rol heeft bij de Beleving van een film. (al heeft een film helemaal geen script....)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 19:27 uur
Mag jij vinden, het matige script is hier nog een van de minst zwakke zaken overigens wat mij betreft. Maar ik ken weinig films die geniaal zijn en een matig script hebben.. dus enige samenhang is er wel.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 21:00 uur
Wat ik eigenlijk dacht dat met de opmerking 'hoort niet in de top250' bedoeld werd is, dat deze film dusdanig essentiële kenmerken van een standaard film mist dat hier feitelijk niet meer van een film kan worden gesproken en dus niet meer te beoordelen valt als "movie".

Misschien valt dit onder een andere categorie; kunstproject, experimentele opname of psychologische studie, whatever.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 10:31 uur
Wat is het toch hartverwarmend om te zien hoe lief en symbolisch deze geliefden met elkaar omgaan, het is ware kunst gewoon. Ik zou willen dat ze van zo'n concept eens een keer een real life soap zouden maken. Want ik kan wel eeuwig kijken naar dit soort mensen.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2011, 21:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mijn eerste kennismaking met een Zuid-Koreaanse film en het is een zware teleurstelling. Een ongelofelijk saaie en langdradige film. Het geforceerd zwijgen van de hoofdpersonages gedurende de gehele film was ronduit irritant. In de hoofdpersonages kon ik me ook totaal niet inleven, mede door hun gebrek aan dialoog. De relatie komt toch ongeloofwaardig over, evenals sommige scenes aan het eind van de film (in de politiecel en de huizen). Soundtrack bestond uit een nummer, dat keer op keer werd herhaald.

Hoewel de film nog geen anderhalf uur duurt was het een enorm lange zit. En dat is nooit een goed teken...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 22:09 uur
Prachtige tedere film.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 0:14 uur
Hele mooie film, stil en adembenemend, zoals eigenlijk de films van Kim Ki-Duk. Ik kan eigenlijk geen genoeg krijgen van zijn films, maar deze is wel heel bijzonder. De energie spat er vanaf ondanks de stilte van de film, prachtig!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 19:56 uur
Prachtige eindscene, interessant begin. Alles daartussen kabbelt voort en wordt nergens echt boeiend. Mooi thema, veelbelovend script, maar de uitwerking is wat zwak. Acteerwerk vind ik niet heel overtuigend, met name rondom het golfbalincident. Jammer, want de enkele keren dat deze film mij raakt, raakt hij mij heel diep. 3*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 15:15 uur
Tussen mij en Ki-duk was er voorlopig nog maar weinig chemie. Bad Guy en Spring, Summer, Fall, Winter... And Spring bevielen me niet echt en zelfs deze Bin-jip wist me bij een eerste kijkbeurt niet te betoveren. Die laatste eens herbekeken en warempel, nu kon de Zuid-Koreaan me wel overtuigen. Nog steeds geen naar de strot grijpend meesterwerk wat mij betreft, maar wel een mooi, gevoelig filmpje. Visueel sterk en met een geslaagde (soms wel een beetje kitscherige) soundtrack.

Moet die andere 2 wellicht ook eens herzien, 3,5* voor deze.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 19:34 uur
Een opmerkelijke film, vooral omdat er bijna niet in gesproken wordt. De hoofdrolspeler zegt misschien maar 5 woorden in heel de film (als het er al zoveel zijn). Er wordt ook niet veel muziek gebruikt en de muziek die er in voorkomt is steeds dezelfde :)
Het genre is een mengeling van komedie en drama. 'k wist trouwens niet dat golf zo populair was in China of Japan.
'k Vond de film de moeite om eens te bekijken en hij bleef boeien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 6:52 uur
Mede door het ontbreken van tekst deed het soms denken aan een tutorial van de regisseur.
Knappe dingen heb ik gezien daar niet van. Echt beklijven doet deze helaas minder..

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 0:08 uur
Mooi contemplatief zen filmpje. Ben er stil van. 4*