Cadaveri Eccellenti (1976)

geregisseerd door
Francesco Rosimet
Lino Ventura,
Tino Carraro en
Max von SydowInspecteur Rogas moet de mysterieuze moorden op een aantal illustere rechters van het Hooggerechtshof onderzoeken. Tijdens zijn onderzoek stoot hij op een politiek complot waar ook hooggeplaatste politici weet van blijken te hebben ...Deze film staat op nummer 248 in de tip 250
» volledige tip 250
4,5
[permalink] geplaatst op 2 februari 2003, 0:08 uurSublieme politieke thriller, met een schitterende hoofdrol van Lino Ventura en dito bijrollen, cinematografie, regie en muziek.
Stikdonker Europees jaren '70-sfeertje, waar dit soort Italiaans-Franse topproducties een patent op heeft.
een heel dikke **** 4 op 5 ****
3,5
[permalink] geplaatst op 2 februari 2003, 2:37 uurPrachtfilm, ja, met de excellente Ventura.
Maar nu weet ik nog steeds niet hoe dat zit met de film Excellent Cadavres (Falcone). Ook op MM.
Is dat een navolger, of verwant, een eerbetoon, of is alleen de titel gejat ?
4,5
[permalink] geplaatst op 2 februari 2003, 10:11 uurhugohei schreef:
Is dat een navolger, of verwant, een eerbetoon, of is alleen de titel gejat ?
Titel en plot gejat, maar naar verluidt verhoudt deze kopie zich als Jantje Smit t.o.v. Mozart ...
3,0
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2004, 20:15 uurDegelijke krimi, maar net wat te traag om echt spannend te worden, en net wat te afstandelijk om echt aangrijpend te worden. Wel mooi camerawerk en een sterk einde. 3 *
FisherKing
[permalink] geplaatst op 28 september 2006, 9:57 uurDe favoriete film van Ineke Houtman (vlgns NRC@next)
[permalink] geplaatst op 7 november 2007, 22:24 uurGaan ze dit nog eens op DVD uitbrengen (met Engelse/ NL ondetitels)???
3,5
[permalink] geplaatst op 9 november 2007, 12:53 uurHopelijk wel. Dit is een van de films die ik heeeeel graag op dvd zou zien verschijnen.
[permalink] geplaatst op 13 november 2007, 23:17 uurZo, anders ik wel. Is volgens mij een geweldige film. Lekker zwaar onderwerp en dan nog met Ventura en Italiaans.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 11:48 uurJammer, voor mij althans, dat de politieke intrigue die het verhaal beheerst, niet wat duidelijker werd gesteld, want dit is een heel bijzondere film, filmisch zeer knap, wars van de clichés van het genre en met een uitstekende (één van zijn beste rollen) Lino Ventura, die een heel menselijke politie-inspecteur neerzet.
Verrassend en deprimerend einde dat tot nadenken stemt.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 20:54 uurMorgenmiddag (29/5) op MGM Channel te zien om 13:15 uur (met NL ondertiteling)
(Laat je niet misleiden door de Engelse titel The Context)
3,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 13:24 uurRedelijke en ook onconventionele politieke thriller waarin een politie-inspecteur een aantal moorden op rechters moet oplossen. Technisch ziet de film er goed uit, maar weet toch niet over de volle lengte te boeien. Dit komt mede door de personages die niet allemaal even goed uit de verf komen. Wel een verrassend en sterk einde.