132.210 gebruikers | 83.331 films | 30.189 regisseurs | 3.421.894 berichten | 4.775.787 stemmen

Back to the Future Part II (1989)

Back to the Future Part II (1989)
2057 stemmen | gemiddelde 3,55
mijn stem:
Sciencefiction / Avontuur
104 minuten

geregisseerd door Robert Zemeckis
met Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

In dit langverwachte vervolg moet Marty met Doc Brown naar de toekomst reizen om zijn toekomstige zoon uit de problemen te helpen. Zonder dat ze het weten 'leent' Marty's aartsrivaal Biff Tannen de tijdmachine om een kalender met sportuitslagen naar zijn vroegere ik in 1955 te brengen. Als Marty er in het heden achterkomt dat Biff met gokken een fortuin heeft vergaard, moet hij terug naar 1955 om de zaken weer recht te zetten.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 16:37 uur
Nadat ik pas deel 1 had gezien (wat ik een zeer amusante film vond), besloot ik maar om meteen dit tweede deel te zien. Vermits dit een echte vervolgfilm is, heb ik er duidelijk goed aan gedaan om ze zo kort op elkaar te zien: dan heb je tenminste een goed idee van het oog voor detail waarmee dit tweede deel moet gemaakt zijn. Back to the Future Part II zit dan ook (net als deel 1) enorm goed in elkaar. Ook wat betreft de cast, kan ik alleen maar positief zijn. Wederom een leuke film dus!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 20:53 uur
Ijzersterk vervolg op een al sterk eerste deel.

De basisidee is niet vernieuwend t.o.v. deel 1, maar het verhaal bevat een pak meer inhoud. We hebben periodes in 2015, in 1985 en tot slot wederom in 1955.
Elk deel heeft z'n charmes. Het is vooral erg tof om te zien hoe de scènes uit deel 1 (en dus 1955) hier verwerkt worden. Echt geweldig goed gedaan.

MJ Fox is beter dan in deel 1 en zet een nagenoeg perfecte Marty McFly neer. Ook Christopher Lloyd is weer top als Doc.

De SE zien er weer goed uit en ook bij dit deel had ik niet het gevoel naar een film van meer dan 20 jaar geleden te kijken.
De tijdperiodes bevatten allemaal hun charmes. Het geheel wordt sfeervol voorgeschoteld.

Had ik geweten dat dit deel zo hard met het vorige verwikkeld ging zijn, had ik ze vlak naeen gekeken. Nu zitten er enkele weken tussen. Niet zo erg, maar toch. Deel 3 zal ik niet lang meer laten wachten.

Geweldig vermaak.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 22:57 uur
Aardig vervolg op het eerste deel, maar kwalitatief toch een stukje minder. Het is voornamelijk meer van hetzelfde en het originele is er daarom toch een beetje af. Het blijft echter een zeer vermakelijke film, die ook goed gebruik maakt van de gebeurtenissen uit deel 1. Acteerwerk was weer prima, zeker bij Fox en Lloyd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2011, 7:11 uur
Het heeft een tijdje geduurd maar ze zijn eindelijk op de markt, de sneakers als gedragen door McFly (zonder elektronische straps, helaas).

Ze zijn gelimiteerd tot 1500, gaan haast niet weg voor minder dan $10,000 per paar en worden alleen verstuurd binnen de Verenigde Staten, dus sla je slag :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2011, 16:58 uur
jacobine_rodijk schreef:

Er was maar 1 paar te koop in Nederland en die is geveild voor maar liefs 5000 eurootjes.

En over deze film jazeker wel een sterk vervolg op de eerste.
Puur jeugdsentiment voor mij deze film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 23:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Beste deel van de trilogie, al komt deel drie wel erg in de buurt.

Zeer leuke / mooie toekomst en een fantastisch plot (reizen van de ene tijdperk naar andere om alles weer in orde te maken)

Geweldig dat de film weer in the picture staat door de sneakers + de nieuwe wetenschappelijke ontdekking.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2011, 22:31 uur
In 1 woord geweldig...net de hele trilogie opnieuw bekeken. Wat een vette films zijn het toch. Zeker voor die tijd, zo worden ze nog zelden gemaakt :-) Genieten geblazen....
Ze krijgen allemaal 5 sterren ;-)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2011, 19:47 uur
Een leuke film, maar iets minder dan de eerste. Dit deel vond 'k wel donkerder dan z'n voorganger. Vooral het begin met het deel in de toekomst is heel leuk gedaan, met de leuke gadgets zoals een zwevend skateboard of de zelfsluitende schoenen :), maar het deel met Biff vond 'k dan weer wat minder.
Desondanks blijft het zeker de moeite om te bekijken en een mooi vervolg.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2011, 15:26 uur
Goede sequel. Vooral de manier waarop de vorige film terugkeert als decor voor deze film, en dat zonder in de fout te gaan, is een staaltje vakmanschap. Sterk script ook, waar een geloofwaardige logica aangehouden wordt wat het tijdsreizen betreft. Er waren ook enkele domme scènes zoals wanneer Marty luid door de walkie talkie gaat praten van op de achterbank van Biffs auto. Maar dit blijft een vlotte film vol spitsvondige ideeën.