locatie: Films » New World, The (2005) » Info

New World, The (2005)
782 stemmen | gemiddelde 2,89
mijn stem:
Avontuur / Drama
135 minuten / 150 minuten (beperkte release)

geregisseerd door Terrence Malick
met Colin Farrell, Q'Orianka Kilcher en Christopher Plummer

1607. De eerste westerlingen, onder leiding van kapitein John Smith, zetten voet aan wal in Virginia en worden geconfronteerd met de cultuur van de Indianen. Het klikt helaas niet tussen de twee volkeren, en het wordt pas echt gevaarlijk als John Smith verliefd wordt op de knappe indianenvrouw Pocahontas.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 22:31 uur
Het hoeft niet altijd om een verhaal te gaan, deze film gaat meer over ervaringen en gedachten. Tenminste zo kijk ik er tegenaan, en als je dat niks vind dan kun je altijd nog genieten van de schitterende cinematografie, kijk eens naar dat wuivende gras en die schitterende regenbuien, als dat geen emotie is.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 22:34 uur
moviemafketel schreef:
Ik ga altijd open een film in en hoop in het verhaal getrokken te worden.
Kom je weer met je verhaal, het verhaal is slechts een klein onderdeel van deze film en mag je wat mij betreft even helemaal vergeten.

moviemafketel schreef:
Verder was het verhaal op weinig gestoeld en had er zeker een uur vanaf gehaald kunnen worden
Omdat er te weinig in gebeurd zeker? Klopt. Maar deze film is beleving,door de slome realistische scenes wordt je als het ware de situatie ingezogen. Terwijl jij enkel bij jezelf zit te denken, wanneer gebeurd er nou weer es wat. Je bent films met veel 'verhaal' en 'vaart' gewend, hierdoor heb je het vermogen om 'open' een film als deze in te gaan, zonder dat je het zelf door hebt, al verloren. Helaas..

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 22:45 uur
Helaas doe je alsof je mij al jaren kent en hoe ik naar films kijk.
Ik geef punten aan die ik absoluut niet goed vind aan deze film en jij denkt te weten dat ik het vermogen heb verloren om films als deze te waarderen.
Ik ga WEL altijd open een film in anders zeg ik dat toch niet.
Het verhaal helemaal vergeten? Waar moet ik dan verder nog warm van worden bij deze film? Ik geef eerlijk toe dat ik niet emotioneel word van wuivend gras en schitterende regenbuien. Ik heb heel veel drama in mijn top 10 en daar zit ook niet extreem veel vaart in.
Als er geen verhaal in een film zit is het meer een documentaire van Discovery Channel of National Geographic.
Ik heb door deze film geleerd dat er ook slechte drama wordt gemaakt.
Dances with wolves waar nu en dan zelfs nog iets in gebeurd vind ik ook helemaal niks.
En welke situatie word je ingetrokken dan?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 22:57 uur
Omdat ik zelf niet zo goed ben in uitleggen staat hier wel een mooi stukje over de film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 23:04 uur
Gelezen, de uitleg is prima, maar daarmee is mijn mening over de film niet anders. Ik heb de film precies gezien waar hij voor bedoeld is merk ik en toch deed het me allemaal niks. Wat ik trouwens beetje raar vind is dat Christian Bale hierboven niet vermeld staat. Aardig grote rol in het 2e gedeelte van de film. Denk dat Malick altijd wel een groep echte dromers achter zich zal scharen. Ik droom net wat minder diep.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 13:24 uur
Ik snap niet dat bepaalde dromers hier niet kunnen accepteren dat ik en een handjevol andere mensen dit bagger vinden...
Avatar wil ik nu niet in 1 adem noemen met deze film...Avatar is veeeel meer filmervaring....maarjha...das mijn smaak.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 16:34 uur
Ik heb er alle begrip voor dat je het niet mooi vindt, ik probeer alleen duidelijk te maken wat ik er mooi aan vind.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 16:52 uur
Ja weet ik trebremmit...het is ook geen aanval op jou al lijkt dat zo...
ik doelde meer op andere dromers hier die het zo goed weten..

alle respect voor jou mening..

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 21:45 uur
Je doelt dus op mij, nou ik respecteer jou mening ook. Alleen zou ik het fijn vinden als je die eens wat meer zou onderbouwen met steekhoudende argumenten.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 8:21 uur
Er valt niet veel te onderbouwen...de film is een lege huls die niet traag... maar helemaal niet op gang komt.

Hoe je moviemafketel veroordeelt slaat kant nog wal...kwestie van smaak.no big deal

niet ingelogd

109.069 gebruikers | 64.647 films | 23.982 regisseurs | 2.516.185 berichten | 3.549.574 stemmen