Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
FilipSTG
Dit is een van mijn favorite films... Deniro en Pacino toen ze nog meesters waren en niet veel of bijna alleen miskleunen maakten!
hannes64
- 1926 berichten
En weer herzien, als ik meer kon geven dan 5 , nogal logisch.
Een meesterwerk van jewelste.
Iedereen speelt top, vooral DeNiro en Pacino, maar poets vooral Ashley Judd niet weg.....zij speelt zeer overtuigend.
En Kilmer hierin een papzak, welnee.....een toprol die em op `t lijf is geschreven.
Al met al, nog steeds geen enkel vervelend moment meegemaakt.
Dit is en blijft een misdaad/drama van de bovenste plank.
De muziek is zeer passend.................de eindscore vooral.
Een perfecte misdaadfilm....misschien wel de beste sinds tijden.
DONNI
Wat een meesterwerk!
Genoten van begin tot einde en de kleine 3u waren zo om
Acteerwerk om duimen en vingers van af te lekken, gekoppelt aan een sterk verhaal dat nooit zijn kracht verliest
kortom een must see!
4,5* (geef enkel 5 aan films als scarface en shawshank redemption)
gerwinmaster
Niet echt mijn genre, en dan gaat 3 uur langzamer dan bij bijv. The Green Mile
brucecampbell
Niet echt mijn genre, en dan gaat 3 uur langzamer dan bij bijv. The Green Mile

marco65
dit is inderdaad een meesterwerk.Die schietpartij bij die bank bv ongekend heftig!

The Green Mile voel je die drie uur niet, hier wel, hetzelfde mee gehad.
Als een film u niet bekoort wordt op den duur te lang, ook al duurt het 90 minuten.
The Green Mile voel je die drie uur niet, hier wel, hetzelfde mee gehad.
of was het allemaal iets te serieus voor jouw
kijk volgende keer scraface he jonge
The Green Mile voel je die drie uur niet, hier wel, hetzelfde mee gehad.
en 3 uur lang naar een zwarte reus kijken ,o nee dat is ech niet te lang hooooooooor
wel dus
Reservoir Dogs
Kunnen we beter tegen jou zeggen
Kunnen we beter tegen jou zeggen
wat bedoel je? je bent te vaag,ik begrijp het niet,kan je het uitleggen of... ...;)
ps:je bent geen max payne by the way
83Utreg!
episch vuurgevecht na die bankoverval, echt een van de vetste scenes ooit gezien. De hele film is overigens erg goed en verveelt geen minuut.
Enige (persoonlijke) minpunt, is dat the "badguy" moet sterven aan het einde, dit is echt om het acceptabel te houden voor het grote hollywood publiek. Ik had deniro graag zien ontsnappen.
Reservoir Dogs
ps:je bent geen max payne by the way
Jij zegt tegen M. Goodkat:
of was het allemaal iets te serieus voor jouw. Scarface is ook serieus.
kijk volgende keer scraface he jonge. Ieder zijn eigen mening toch?
hier ben je nog nie klaar voor zo te zien,niet slecht bedoeld hoor,maar kom gewoon over een paar jaar terug. Volgens mij is hij er wel klaar voor maar vind hij de film gewoon niet goed, kom over een paar jaar terug? Denk je dan dat hij de film wel goed zal vinden?
ps: Avatars kan je hier bespreken: http://www.moviemeter.nl/forum/1/6283
M.Goodkat
of was het allemaal iets te serieus voor jouw
kijk volgende keer scraface he jonge
Ten eerste, ik ben het mee eens met wat Reservoir Dogs zegt.
Ten tweede, hoe kun je dit nu vergelijken met The Green Mile? Is totaal een andere genre...
Ten laatste, ik moet niet binnen een paar jaar terug zien, misschien vind ik die nog slechter dan ervoor,wie weet, dit is gewoon niks voor mij deze film,das al, respecteer dat gewoon, ik ga toch ook niet beginnen zeiken over U slechte films?
combi
- 20609 berichten
hee, jij (oeps gerwinmaster) haalt de green mile erbij, niet iemand anders dus ga ff lekker je mond spoelen.
ge edit@
88Fabian
Deze film was fantastisch,en bleef gewoon goed,heel spannend,alleen 1 minpunt en dat was het nogal flauwe einde.
Opvallend genoeg voor mijzelf heb ik hier gister echt van genoten. Waarom opvallend? Nou, omdat ik eigenlijk weinig met misdaadfilms als deze heb. Maar goed, elk genre heeft altijd zijn positieve uitzonderingen, gelukkig ook maar.
Dit is een zeer goede thriller met ook de nodige actie en emotie momenten. Uiteraard staat de film grotendeels dankzij het uitblinkende acteerwerk van Pacino en De Niro. Die 2 hebben toch zoveel charisma en acteerkwaliteiten, steeds weer heerlijk om naar te kijken. Voor mij persoonlijk vond ik het erg leuk om Dennis Haysbert in de film te zien. Voor wie de serie 24 kijkt, daar is hij dus de president van Amerika. Hier in Heat een aan lager wal geraakte oud bajesklant. Ook hier liet hij zien al een uitstekend acteur te zijn.
De film kent een hoop sterke momenten, maar ik vond de ontsnapping + achtervolging na de bankoverval toch echt meesterlijk! Wat een ontzettend goed gefilmde scene vol actie en spanning. Dat geluid er ook bij van de knallende shotguns en machinegeweren in de binnenstad, machtig!.
Kortom, meer dan goede thriller, aanrader!
Wel jammer dat het einde wat voorspelbaar en cliche was. Een film als deze had een origineel en bijzonder einde verdiend, maar ach...
jawaka
Ik vond het niet beter dan een gemiddelde aflevering van Miami vice.
Niet vervelend, maar echt bijzonder ook weer niet.
combi
- 20609 berichten
jawaka
Oh, gelukkig, mijn opmerking valt in goede aarde.
En het ergste is dat ik het ook nog meen ook.
helleke
Oh, gelukkig, mijn opmerking valt in goede aarde.
En het ergste is dat ik het ook nog meen ook.
Dat is inderdaad erg!!!
Iedereen zijn eigen mening é.
Ik vind het dan ook mooi dat ge niet doet zoals zoveel imbecielen hier op moviemeter en een film 0,5 geeft.
Want ik ken persoonlijk geen enkele film die ik met een score van 0,5 zou quoteren.
Zelfs een 5 geef ik nooit, want dan bestaat er geen betere film.
3 is een mooie score voor een film waar ge niet van overdonderd zijt.
83Utreg!
Ik vond het niet beter dan een gemiddelde aflevering van Miami vice.
grappige opmerking, dat je het meent maakt het nog grappiger.
ik denk dat er in heat toch wel wat meer diepgan zit, al is het alleen maar om de acteurs.
En een miami vice aflevering van drie uur...?
jawaka
Ik heb geen diepgang kunnen ontdekken in deze film hoor! Het is een gewone actiefilm, met een agent die achter een boef aanzit met een hoop actie en geschiet. Prima entertainment, maar diepgang nul. En De Niro is zeker beter dan Don Johnson, maar de acteerprestaties van Pacino vind ik een beetje tegenvallen. Hij was in de jaren 70 stukken beter, maar in de films na scarface heb ik het wel met hem gehad. Sorry!
M.Goodkat
Al Pacino kiest ongelukkige rollen de laatse tijd, hij heeft de prestatie nog steeds, bijvoorbeeld Insomnia maar kiest gewoonweg slechte films.
trebremmit
Donnie Brasco , The Devils Advocate , Carlitos Way, Glengarry Glen Ross? Toch geen slechte acteerprestaties me dunkt.
Weertenaar
Schitterende, sfeervolle misdaadfilm, maar net geen meesterwerk: 4.50 (4.30)
Tijd geleden dat ik een goede film heb gezien, maar deze mag er zeker zijn. Michael Mann levert een prestatie van formaat, iets dat hijzelf waarschijnlijk ook niet kon indenken, want veel bijzonders had hij tot dan toe niet geleverd. Ik ken hem enkel van Ali, een film die veel te laag staat genoteerd hetgeen Mann met Ali heeft gedaan, maar dat terzijde. Alles rijmt met elkaar in Heat en daar zit hem de grote kwaliteit. De balans is geweldig, de cinematografie is fantastisch en niet te vergeten uitermate sfeervol, het plot steekt meer dan behoorlijk in elkaar en last but not least (wat een dooddoener) het zeer fraaie acteerwerk. Al heb ik Al Pacino beter zien acteren in Scarface, maar dan nog levert hij hier een prestatie waar half Hollywood niet eens bij in de schaduw mag staan. Wie dat wel mag, zijn Robert De Niro, Val Kilmer en in de bijrollen Jon Voight (met lang haar, haha, geweldig) Tom Sizemore en Ashley Judd. Helemaal niemand verzaakt, al vond ik de prestatie van Diane Benora niet heel erg denderend, eerder matig of twijfelachtig. Ook de meeste dialogen zijn van de bovenste plank, met name de conversatie tussen Vincent en Neil in het restaurant is genieten.
Het plot steekt goed in elkaar, worden de personages redelijk uitgediept (daar had misschien nog iets meer ingezeten) en word in een aantal scenes de spanning geweldig opgebouwd. Sowieso beschikt Heat over een aantal legendarische scenes. Toch vind ik het verhaal (bij lange na) niet de volle score waard. Het plot verloopt te voorspelbaar en de slotscene op het vliegveld vond ik kwalitatief weinig hoogstaand in vergelijking met de rest van de film. Wel is de film voldoende realistisch en vertoont Heat weinig tegenstrijdigheden hetgeen voor een overtuigende prent zorgt.
Naast de acteurs en het geslaagde script is de rol van Michael Mann ook zeker niet uit te vlakken. Hij is de man die ervoor zorgt dat Heat een aantal uiterst sfeervolle, spannende, goed opgebouwde scenes kent. Het camerawerk is degelijk doch zeer fraai, is de montage ronduit fantastisch, dragen de sounds de film naar een hoger level en word Heat gekenmerkt door een vrij hoge mate aan details. Minpunten zijn er echter ook. De opnamelocaties worden naar mijn mening te weinig bij de film betrokken, vond ik de opnamelocatie van de slotscene zelfs vrij matig en zijn de decors ietwat aan de eenvoudige kant. Het is zelfs doodzonde dat de balkonscenes tussen Neil en Eady zichtbaar in de studio zijn opgenomen. Toch een kleine smet op een verder meer dan behoorlijke cinematografie. Samengevat is Heat een meer dan geweldige film die door een aantal momenten van zwakte helaas toch ruim van de hoogst mogelijke score verwijderd blijft.
jawaka
Zeker geen slecht acteur, die Pacino, maar hij heeft gewoon teveel maniertjes. Je ziet gewoon dat hij zit te denken wat hij nu weer eens zal zeggen, en dan gaat hij tijd rekken, door wat bewegingen met zijn armen te maken. Of hij gaat lopen staren naar zijn tegenspeler. Ik kan even geen voorbeelden noemen waar dat gebeurd, volgens mij in Donnie Brasco, of Insomnia. Maar waar het om gaat is dat ik teveel naar een acteur zit te kijken, die net doet alsof. En dat had ik in Dog day afternoon, Serpico, Godfather 1 en 2, en Scarface niet.
83Utreg!
Als je Pacino zo'n middelmatige acteur vind, wie vind jij dan echt goed?
jawaka schreef:
Zeker geen slecht acteur, die Pacino.!
Als je wilt weten wat ik goed vind, kijk dan naar mijn top 10 en stemgedrag.
Ik volg ook eigenlijk geen acteurs, maar meer regiseurs. Ik ben altijd benieuwd naar de nieuwe film van een regiseur die ik bewonder. Met acteurs heb ik dat helemaal niet.
83Utreg!
Van de helft van die films heb ik nog nooit gehoord...\
Maar goed, andere smaak denk ik.

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994