locatie: Films » Getaway, The (1972) » Info

Actie / Misdaad
122 minuten

geregisseerd door Sam Peckinpah
met Steve McQueen, Ali MacGraw en Ben Johnson

Bankrover Doc McCoy is het gevangenisleven spuugzat en besluit met Sheriff Beynon in zee te gaan door nog een bank te beroven in ruil voor zijn vrijheid. Maar de bankroof loopt niet helemaal zoals bedoeld en ook zijn mede-bankrover blijkt niet te vertrouwen. Samen met zijn vrouw probeert hij het dorpje El Paso te bereiken om de mensen van de sheriff te ontmoeten.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2009, 21:21 uur
goede film , in het begin wat saai , maakt komt na een tijdje goed op dreef . steve mcqueen speeld goed zijn rol , en zo doet de rest ook . verhaal was ook goed . alleen het einde was ik een klein beetje in teleur gesteld . voor de rest goed en zeer vermakkelijk .

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 14:43 uur
Begint erg fraai met de (non-)diegetic inserts, blijft throughout spannend, McQueen is heerlijk om te zien en de soundtrack is fijn

Wat onlogische dingen en Ali MacGraw staan daar tegenover

Al met al een vermakelijke rit: 3,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2009, 4:24 uur
Als m'n let op de aftiteling ziet m'n de naam staan van de Belg Toots Thielemans die zorgt voor de harmonicanoot.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 22:25 uur
zeer fraaie film, echt heel goed, had em al erg lang liggen, en ik had em eerder moeten kijken! als je twijfelt.. zet em op! nu al 1 van mn favorieten :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 14:07 uur
Goeie ouwe Sam, wederom stelt de man me niet teleur.
Echt ontzettend genoten.
Vond het personage Rudy erg tof, wat een l*l van een vent zeg.
Bij het einde ben ik aan de nagels van mijn vrouw begonnen omdat die van mij tot de nagelriem aan toe waren afgekloven.
Wereld film!!!!!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 16:21 uur
mayhemblik schreef:
Goeie ouwe Sam, wederom stelt de man me niet teleur.
Echt ontzettend genoten.
Vond het personage Rudy erg tof, wat een l*l van een vent zeg.
Wereld film!!!!!

Toch maar een 4?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 9:31 uur
Ja want dit soort films zijn niet (meer) mijn lievelingsfilms, ik ga tegenwoordig toch meer voor films als bv: Transe, Nól albinói, import/export enzo.
Zal wel met de leeftijd te maken hebben, slik.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 17:35 uur
Coole seventies flick!

Zoals al aangehaald erg geslaagde opening credits (en dito poster overigens) maar ben het wel eens met djelle dat er verder nog een beetje meer had mogen gebeuren op visueel vlak.

Niettemin slaagt Peckinpah erin een aangenaam (echt grimmig is The Getaway nu ook niet) sfeertje te scheppen, dat kracht wordt bijgezet door de charismatische acteurs, Steve McQueen uiteraard voorop. Niettegenstaande de stijlvolle Ali MacGraw aardig weerwerk biedt, is het toch vooral The King of Cool die deze film draagt.

niet ingelogd

109.089 gebruikers | 64.682 films | 23.991 regisseurs | 2.516.820 berichten | 3.550.357 stemmen