134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.940 berichten | 4.928.111 stemmen

locatie: Films » Time Bandits (1981) » Info

Fantasy / Komedie
116 minuten

geregisseerd door Terry Gilliam
met John Cleese, Sean Connery en Ian Holm

De jonge Kevin gaat op een tijdreis-avontuur met een stel schatzoekende dwergen. Ze hebben een map van de gaten van het heelal "geleend" van hun meester.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2007, 12:07 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een aantal leuke stukjes in de film waren John Cleese als Robin Hood en dan met name het moment dat ze de buit van de dwergen verdelen gaan over de armen.. Het deel met Sean Connery vond ik niet zo mooi. De reus was wel weer leuk gevonden.
Ook de onzichtbare barriere was leuk.

Minpunt van de film is eigenlijk dat er een aantal verhalen komen. Iedere keer als ze naar een andere tijd gaan. Dat houd in dat er een aantal leuke stukken zijn, maar ook een aantal saaie stukken of stukken die je niet aanspreken. De decors zijn trouwens wel goed gemaakt in deze film. Alles ziet er wel mooi uit. Het acteerwerk is hier en daar wat zwakjes, maar de hoofdpersonen zijn wel oke.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2007, 12:49 uur
Het leukste aan deze film is toch wel dat er een soort fantasie in zit die enkel door een jongen van 12 of 13 bedacht zou kunnen zijn. Een deur of gat in in je slaapkamerkast waarachter… heerlijk

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Time Bandits (€ 20,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Time Bandits (€ 22,99)
gratis verzending

Time Bandits (Import) (€ 24,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2008, 20:12 uur
Deze film is echt om van KAPOT te lachen.Wel spijtig dat mijn Pa enkel het begin niet heeft opgenomen.Maar dat heb ik ondertussen al op YouTube gezien.
4,5

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2008, 14:17 uur
Heb hem vandaag op VHS gekocht. Wouw hem in de recorder steken, vreet dat (***)ding de band op!
gellukig viel hij te repareren en met wat geruis in de fikm heb er toch naar kunnen kijken.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2008, 18:45 uur
Enigszins te pruimen, bizarre komedie uit de koker van de geniale Gilliam. Meer fantasy dan humor. Kan echter net niet tippen aan het werk van Monty Python, de goede cast ten spijt. Redelijk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2008, 21:17 uur
OMG! Supervette film! Deze moet je echt zien; je lacht je driedubbel (vooral als Robin Hood in beeld komt) :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 18:29 uur
leuke film, gave cameo van Connery. Alleen jammer dat de beeld en geluidskwaliteit om te huilen is... 3 sterren

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2009, 15:21 uur
Sean Connery, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin, Jim Broadbent. En dan zo'n vrevelende film. Zonde. Al die semi-Python films vind ik bijna allemaal tegenvallen, behalve A Fish Called Wanda.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2009, 21:09 uur
Vond ik destijds een heel leuke film, maar is inmiddels danig verouderd. Toch zitten er aardig wat leuke vondsten en grappige scenes in.

Eigenlijk zou Gilliam deze een keertje overnieuw moeten doen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2009, 23:34 uur
Na jaren eens herzien. Toch wel een typische erg leuke knotsgekke Gilliam. Bill & Ted zijn hier ook zwaar schatplichtig aan.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2009, 17:54 uur
Een van de beste van Gilliam, vind ik. De film is absurd, fantasievol, goed geschreven en vaak heel grappig . Decors, kostuums en muziek zijn prachtig. Je moet wel nog een beetje kind zijn om er ten volste van te genieten.
Er zitten heel wat typische Gilliam-kenmerken in zoals kritiek op de saaie gevestigde orde (ouders), de technologische vooruitgang en vooral de consumptiemaatschappij, maar amusement komt op de eerste plaats, niet de boodschap.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 12:45 uur
Oh god wat heb ik in een scheur gelegen om de hele Robin Hood scene.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 12:23 uur
Bizarre film. De Robin Hood scene is inderdaad werkelijk fenomenaal!!

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2010, 12:54 uur
Een van de slechte films die ik ooit heb gezien.0.5 sterren

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2010, 13:35 uur
Waarom?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2011, 21:14 uur
Een gestoorde Gilliam inderdaad. Ik had wat moeite om erin te komen, door al die drukte en gekkigheid die maar niet op houdt. De film heeft niet echt lekkere rust momenten maar raast echt bijna aan 1 stuk door. Dat is een voor- en nadeel in 1.

Al met al een vermakelijke film waar ik net iets meer van had verwacht, Gilliam kennende. Het einde maakt gelukkig veel goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2011, 22:49 uur
Leuke film, vooral visueel.
De film is heel charmant, met haar autonome effecten en aandoenlijk verhaal.
Verder is dit niet diepgaand of heel meroabel.

Hoogtepunt was toch wel John Cleese als Robin Hood met zijn bende.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 17:02 uur
Matige film. Helemaal om als volwassene naar te kijken. Het is gewoon een kinderfilm zonder humor. Voor kinderen tot 12 jaar zal hij een hoger cijfer krijgen, maar als lachfilm is de beoorling nog (veel) te hoog.