locatie: Films » Eyes Wide Shut (1999) » Info

Thriller / Drama
159 minuten

geregisseerd door Stanley Kubrick
met Tom Cruise, Nicole Kidman en Sydney Pollack

Nadat zijn vrouw toegeeft seksuele fantasieën te hebben over een andere man, raakt een dokter geobsedeerd door de gedachte seks te hebben met een ander. Dit leidt tot enkele weinig-bevredigende ontmoetingen met onder andere een prostituee. Als hij een nachtclub bezoekt komt hij achter het bestaan van een geheime seksclub.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 19:22 uur
zo inderdaad!
Die sene waarin ze stooned speeld lijkt ze wel een achtelijke!
En de muziek vond ik ook erg irritant.
Geen slechte film, maar mij boeide die niet.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 10:57 uur
valleyman schreef:

Die sene waarin ze stooned speeld lijkt ze wel een achtelijke!

Ze is stoned en emotioneel....

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 13:15 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
The Film Talk » The Film Talk – Part 33 – That’s A 25 Year Old, An Eyes Wide Shut Appreciation - bit.ly

Interessante ophemeling van de film. Alleen vanaf min 25 gaan ze echt over de film praten.

Voorbeeld waar ze over praten: aan het begin van de film zegt tom cruise: honey where is my wallet? Lijkt een normale zin maar let eens op wanneer en waarom de portemonnee van Bill weer terug komt in de film! Ook: rode pakketvloer onder nick nightingale als hij piano speelt, in de villa en Ziegler met de rode pakketvloer. Hij "speelt" dus met al die mensen, het zijn zijn pionnen. Briljant!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 21:34 uur
De sint heeft mij deze dvd cadeau gedaan en vandaag knalde ik de disc er eindelijk maar eens in.

De sfeer die door grotendeels door de muziek gecreëerd word is past bij een thriller maar het uiteindelijke onderwerp is meer drama.

Want ja het gaat toch over erotische fantasieën.
Kidman stoned is echt lachwekkend trouwens maar ze doet dat verhaaltje en Cruise wil ineens alles neuken wat 37 graden is een *** heeft.

Dan komt hij in dat dikke landhuis waar iedereen met een masker op zich suf krikt. Met allemaal rituelen van een rare sekte. En dan dat masker wat ineens op zijn kussen ligt wat bevestigd dat het geen droom is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 13:29 uur
Ik denk dat er best een paar spoilertjes geplaatst kunnen worden Yennick ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 16:28 uur
Sowieso niet een van de meest serieuze recensies bij deze film ;)
Heb er echter wel om moeten grinniken....

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 19:59 uur
Hij bevestigt eigenlijk alleen waar de film over gaat :p
Vertelt niet wat hij er over vindt :p

niet ingelogd

109.202 gebruikers | 64.711 films | 24.003 regisseurs | 2.519.273 berichten | 3.555.216 stemmen