134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.955 berichten | 4.928.150 stemmen

Little Shop of Horrors (1986)

Little Shop of Horrors (1986)
270 stemmen | gemiddelde 2,90
mijn stem:
6 jaar geweld angstVerenigde Staten
Muziek / Fantasy
94 minuten

geregisseerd door Frank Oz
met Rick Moranis, Ellen Greene en Steve Martin

De verlegen Seymour heeft een oogje op Audrey. Met de vondst van een bijzondere plant komt Seymour eindelijk in de schijnwerpers te staan. Toch zit er een keerzijde aan het succes. De plant is maar gek op 1 ding... bloed.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2007, 11:07 uur
Prachtige film heb hem op DVD. 5 sterren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2007, 22:36 uur
Een van de meest onderschatte films op imdb.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Little Shop of Horrors (€ 4,99)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Little Shop Of Horrors (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Little Shop of Horrors (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2007, 15:47 uur
De film in het algemeen valt me bij herziening tegen, maar de onderstaande scené en het bijbehorende nummer "Mean Green Mother From Outer Space" zijn en blijven briljant.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2007, 18:32 uur

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2008, 11:18 uur
*Recensie*

Schattige kruising tussen komedie en musical.
Origineel idee, mooi gemaakt. Steve Martin is geweldig, James Belushi en Bill Murray: fijne verrassing hen te zien als gastacteurs.

Maar, dit is niet aan mij besteed. Ik kan een aantal musicals goed hebben, Grease, Moulin Rouge, Chicago e.a. waardeer ik hogelijk; Bij 'Little shop of horrors' is alles me net iets té over the top.

Ach, als ik eerlijk ben ligt het verhaal me niet. Daarbij stoort het "oude", aftandse in de film me. Doet me denken aan West Side Story, waar dit me gek genoeg juist voor de film inneemt. Laten we het erop houden dat ik liever films zie waar iets "serieus" in gebeurt.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2008, 13:37 uur
Onderhoudende komische musical die niet overal even sterk is. De liedjes zijn leuk, het verhaaltje nogal mager en voorspelbaar. Murray's hilarische bijrolletje is het hoogtepunt van de film. Redelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2009, 16:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mwah... ik vond de liedjes eerlijk gezegd niet heel spectaculair en ik had veel meer van de film verwacht, een beetje irritant ook dat er heel veel momenten gezongen werden, momenten die ze beter niet hadden kunnen zingen. Het deden hem vooral de bijrollen voor mij, Bill Murray, John Candy en James Belushi waren zowat de hoogtepunten van Little Shop of Horrors, met die 3 heb ik echt kunnen lachen maar de rest viel wat mee. Het verhaal is opzicht wel leuk bedacht maar niet zo goed uitgevoerd en zodra die plant zo groot wordt als een huis wordt het echt té over de top en het einde is erg, heel erg voorspelbaar. Nou ja, nog even een pluspunt : de humor. Ik heb me verschillende malen dood moeten lachen om de situaties waar de hoofdpersonen zich in begaven. :) Misschien leuk voor een of twee keertjes maar ik hoef deze echt geen 5 keer per jaar te zien.

2,5* voor deze toch nog wel vermakelijke wegkijker.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2009, 12:45 uur
een erg vermakelijker film die plant is zeker wel cool!
liedjes af en toe wat afgezaagd en soms zijn wat scene´s iets te voorspelbaar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2009, 12:47 uur
Steve Martin zet zijn personage op een geweldige manier neer dat liedje over dat hij tandarts is is echt meesterlijk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2009, 18:56 uur
Over het algemeen houd ik niet van musicals, maar deze vond ik geweldig! Heerlijke Broadway-stijl/sfeer, catchy nummers en goed geacteerd. Met name de chemie tussen Moralis en Greene vond ik bijzonder geslaagd en de stem van Audrey II was hilarisch!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 12:14 uur
steengoeie film een van mijn favorieten heb m verplicht op dvd moeten komen want telkens al die op tv kwam miste ik

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 21:40 uur
MArtin als Tandarts is geweldig!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2010, 10:58 uur
Saving Pvt. Pyle schreef:

Bill Murray is 'The masochistic patient', Steve Martin is 'The psycho Dentist'. Fantastisch gedaan door Martin: zijn blik in zijn ogen en zijn opgetrokken lip, het afdraaien van een kop van pop in 1 vloeiende beweging, de kniestoot in de maag van een jonge patient en hard omdraaien van de tang en dan de tang gewoon laten zitten, door het sleutelgat kijken of er iemand aankomt en dan de deur hard open doen zodat de tandartsassistente hard geraakt wordt door de openslaande deur.....

Dit was wel het hoogtepunt ja! Heel grappig, maar eigenlijk is heel de film dat wel. Heel erg van genoten.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2010, 11:21 uur
Toen ik deze film als 12 jarig jongetje huurde dacht ik een echte horrorfilm te gaan zien _O^ :T

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2011, 16:34 uur
haha, was jij even verwonderd toen je hem zag denk ik :p

maar toch een heerlijke film naar mijn mening :)