Cobra (1986)

geregisseerd door
George P. Cosmatosmet
Sylvester Stallone,
Brigitte Nielsen en
Reni SantoniEen seriemoordenaar plaagt de stad, en een agent met de bijnaam Cobra is hem op het spoor. Cobra komt er achter dat de moordenaar eigenlijk een groep getrainde huurmoordenaars is, met banden met de politie. Om zijn missie te volbrengen zal hij in z'n eentje te werk moeten gaan.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 0:06 uurDH invloeden zitten er natuurlijk ook in. Vind DW3 niet per se gedurfder. Deze was toen vooral veel gelikter, maar 25 jaar later is het pure camp.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 0:10 uurEen foute film of noem het camp, is niet per se leuk.
[permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 0:36 uur
2,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 0:40 uurJa maar dan is mijn know not status verloren. En ik vind de producties van die club vreselijk. Over die scene.. ja hij is inderdaad lachwekkend slecht. Het maffe is; ze hebben hun best erop gedaan.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 8:56 uurToxie is ook lange tijd de enige goede Troma film geweest. Rest is idd vaak vreselijk. Tot Poultrygeist kwam, die is ook top.
4,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 14:34 uurIk vreet dit soort films. Dat begin in die supermarkt. Meesterlijk.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 16:31 uurHeb hem vandaag dan eindelijk binnen tegen een redelijk prijsje. Ik vreet deze films ook namelijk

Heb bijna alle Stallone films op dvd, maar deze ontbrak nog. Als Stallone (en 80's actie) fan behoor je deze zeker in je kast te hebben.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 19:55 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 22:45 uurLekker filmpje! Stallone maakt gehaakt van dat stel motormuizen. Af en toe lekker hard met de keiharde cop Cobra. Mede door de lekker foute muziek is dit een erg leuke film.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 14:46 uurEen goeie onvervalste stoere actiefilm uit de jaren 80.

Nu voor de derde keer gezien maar blijf hem leuk vinden.
Enkele onvergetelijke scenes met leuke oneliners zoals bij de moordenaar in de supermarkt: ik blaas de boel op, ik heb een bom! Cobra: Doe maar, ik winkel hier niet.

En het kijkje in het leven bij Cobra thuis blijft ook erg sympathiek dat ze dat in de film stopten. Leuk om te zien hoe hij z'n diepvries pizza met een schaar knipt, z'n donkere zonnebril in huis ophoud, en 2x z'n wapen op tafel legt (foutje

De soundtrack bij deze film is ook erg goed met nummers van o.a. Miami Sound Machine, Robert Tepper en de hit Feel The Heat van Jean Beauvoir.
Het verhaal is mss niet vreselijk goed, maar toch blijft de film en het personage Cobra iets dat ik altijd leuk zal vinden om te zien.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2011, 18:16 uurHeerlijke filmpje! Stallone moet wel het styleicoon van 80's zijn, met z'n zonnebril, leren jack, lucifer EN coole oneliners. Ik noem alleen meer: I don't deal with psycho's. You're deases, i'm the cure. Go ahead, i don't shop here! Geeft allemaal al aan dat we hier een niet al te serieus filmpje aan het kijken zijn. Enorm vette badguys met een leip mes en een vreselijke boevenkop en een motief dat nergens over gaat. Heerlijke actieonzin vooral op het einde is het Rambo in de staalfabriek. Wat is nou de moraal van het verhaal? De wet? Naaah... Blowing shit up?? YEAH!!!. Of zoals Stallone het zegt: This is where the law stops and I begin.
dikke 3,5* / 4 voor dit megecoole jarentachtig onzin product.
[permalink] geplaatst op 26 november 2011, 15:51 uur