132.194 gebruikers | 82.852 films | 30.189 regisseurs | 3.421.353 berichten | 4.774.826 stemmen

locatie: Films » Shallow Hal (2001) » Info

Komedie
113 minuten

geregisseerd door Bobby Farrelly en Peter Farrelly
met Gwyneth Paltrow, Jack Black en Jason Alexander

Toen zijn vader op z'n sterfbed lag, kreeg de jonge Hal te horen dat hij later alleen met de jongste en mooiste meisjes uit moest gaan. Dit doet hij vervolgens ook, tot hij door een guru gehypnotiseerd wordt. Hij komt Rosemary tegen, op wie hij, ondanks haar zwaarlijvigheid, toch verliefd wordt. Hij ziet na z'n hypnose namelijk alleen nog de innerlijke schoonheid van vrouwen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2008, 14:33 uur
erg leuk en origineel verhaal
goed acteerwerk van jack black! toppie
echt een feelgood movie!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2008, 21:05 uur
Aardig filmpje vol standaard lollige dikke mensen humor, moraaltje werd wel leuk- gebracht en Black speelde wel leuk maar echt bijzonder vond ik het verder niet al is het al wel weer een tijd geleden dat ik hem zag.

2,5 sterren

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Shallow Hal (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Shallow Hal (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Shallow Hal (€ 10,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2009, 6:20 uur
Gwyneth Paltrow is toch een hele mooie vrouw! (In de light versie van de film dan. :P)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2009, 12:37 uur
De film had zijn leuke momenten. Echt een uitschieter wordt het echter nooit. Jack Black is niet zo grappig als dat hij in andere films is.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2009, 17:39 uur
hij komt vanavond weer op tv! ga hem zeker weer zien, heb hem ooit al 2x gezien, blijft een hele leuke komedie.

absoluut een aanrader!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2009, 22:52 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zojuist deze film gezien,
viel me zwaar en zwaar tegen.
Ik kan normaal Jack Black wel waarderen alleen ik vond dit echt smakeloze humor.

Het verhaal pakte me niet, en het feit dat bijvoorbeeld de stoeltjes/bankjes in het restaurant twee keer kapot gaan, nee, geen geslaagde grappen. Misschien is die dik-dun humor gewoon niets voor mij ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2009, 14:31 uur
Gisteren nog even gezien, verhaal blijft zo voorspelbaar als wat. Maar Jack Black zorgt voor de nodige leuke scenes.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2009, 9:25 uur
Ik snap niet dat veel mensen dit zo'n slechte film vonden, naar mijn mening is de waardering veel te laag. Ik vond het een goed verhaal, mooi verzonnen het had inderdaad ietwat beter uitgewerkt kunnen worden (maar daardoor valt er waarschijnlijk ook een deel van het komedie gedeelte van de film in 't water).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2009, 10:52 uur
Simpele komedie met de typische dikke mensen humor, we hebben het ook al wel eens gezien in The Nutty Professor.

Op die manier was de humor toch wel vrij voorspelbaar, ik denk bijvoorbeeld aan dat zwembad. Maar ik kon er toch bij momenten mee lachen, daarom nog een 3.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2009, 9:54 uur
Aardig filmpje, simpel maar leuk verhaal, Jack Black tilt de film naar een hoger niveau.
Voor mij een prettige meevaller deze comedy.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2010, 16:39 uur
Eerst en vooral klopt de hele theorie achter het concept van deze film langs geen kanten: Jack Black speelt de oppervlakkige, kieskeurige Hal, die van een soort hypnotiseur te horen krijgt dat hij een vertekend beeld van schoonheid heeft (door televisie en tijdschriften). Hal wordt gehypnotiseerd zodat hij de innerlijke schoonheid van mensen ziet in plaats van het uiterlijke. Dit heeft enkel als gevolg dat hij lelijke mensen plots als mooi ziet, maar dan vraag ik mij af, hoe wordt er beslist wat 'mooi' en wat 'lelijk' is? Dan zitten we natuurlijk weer aan het begin van het rijtje, want Hal ziet die bepaalde mensen door een andere perceptie, namelijk volgens de normen van zijn zogezegd vertekend beeld van schoonheid. Hoe moet de arme man door deze paradox leren dat schoonheid vanbinnen zit?

Zo overspoelt de film van inconsequente zakenen ik vind het in de eerste plaats behoorlijk hypocriet dat er in een film die preekt over innerlijke schoonheid, voortdurend moppen worden gemaakt ten kosten van dikke mensen. Bij momenten kon ik echter wel met deze film lachen (je moet het ook niet allemaal té serieus nemen :P), maar Shallow Hal is eigenlijk niets meer dan één toffe grap waar een verschrikkelijk langdradige film rond is gemaakt. Als een sketch van 5 minuten zou dit nog kunnen werken, maar deze 113 minuten waren een pure kwelling.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2010, 19:53 uur
Wat je de film niet kan verwijten is dat hij erover gaat. In tegendeel, ik vind hem meestal te braaf en vooral zeer moraliserend. Meer een romantische komedie zonder dat je echt moet lachen. Hier merk je trouwens nog maar eens dat Jack Black wel z'n momenten heeft, maar tegelijkertijd zeer beperkt is in het acteren. Na een teleurstelling in Be kind rewind valt hij ook hier tegen.

De film gaat constant over het uiterlijk van mensen en steekt de wijsvinger al lerend op over oppervlakkigheid. Daarmee worden sowieso alle moppen daar over ook meteen teniet gedaan. Op zich niet slecht, omdat je anders toch maar vervalt in een zielig lachen met zware mensen. Probleem is wel dat dit thema samen met de romantiek veel plaats in neemt en de humor niet meer werkt.

De film is niet altijd even slecht, maar gewoon leeg en niet grappig als komedie. Wat wel jammer is. Snel vergeten dus.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2010, 22:46 uur
Jack black red de film dat staat vast met soms leuke scenes.
En als ik het goed begrijp speelt die vrouw 2 rollen de dikke en de dunne ? omdat je de dikke vrouw haar gezicht heel laat pas ziet.

2,5 ster

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2011, 20:13 uur
Ik vond deze film een van de mooiste romkoms die ik gezien heb.

****4****

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juni 2011, 0:43 uur
Jack Black is lekker in z'n element en zet hier gewoon een vrij complete rol neer. De rest van de cast doet goed mee en daarnaast vond ik de film hier en daar flauw, maar zeker origineel.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 0:32 uur
Ik hou van Jack Black <333

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 11:46 uur
Ik had meer verwacht van Jack Black. Deze oppervlakkige film wordt nooit echt grappig, sterker nog het pretendeert oppervlakkigheid aan de kaak te stellen. Mijn punten zijn voor Gwyneth.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 19:38 uur
Boertige grappen rond dikkerds, gehandicapten en anderszins onaantrekkelijke mensen. Behoorlijk standaard werk van de gebroeders Farelly dus.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2011, 23:14 uur
Grappige film. Het is allemaal niet heel bijzonder, maar toch vermakelijk genoeg om bijna 2 uur film mee te vullen. De film kijkt vooral erg lekker weg en voordat je het weet zijn de (bijna) 2 uur om. De grappen waren droog en erg voorspelbaar, maar toch heb ik een aantal keren erg moeten lachen.

Ook de cast is leuk. Jack Black valt hier wel vaker goed in de smaak en ook Paltrow deed het erg leuk.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 9:50 uur
Matige film, die een stuk minder grappig is dan eerdere komedies van de Farrely’s zoals Dumb & Dumber en There’s Something about Mary.

Wat mij opvalt is dat in de films van de Farrely’s vaak personen voorkomen met een lichamelijke of geestelijke handicap. In deze film is dat iets minder het geval hoewel je het veels te dik zijn natuurlijk wel kunt aanmerken als een soort van handicap. Jack Black heeft soms zijn momenten maar komt hier toch vaak net iets te kort om deze film echt te kunnen dragen. Aan de ene kant probeert de film vooral grappen te maken over het uiterlijk van mensen, maar aan de andere kant ligt de moraal van de film over dat het innerlijk belangrijker is dan het uiterlijk er soms wel heel dik bovenop.

Ik miste in deze film vooral ook leuke bijrolspelers. De trailer was destijds niet onaardig, maar het feit dat de leukste grappen al in de trailer te zien waren is vaak geen goed teken. Zo ook hier dus.