134.865 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.523 berichten | 4.927.391 stemmen

The Last Starfighter (1984)

Last Starfighter, The (1984)
61 stemmen | gemiddelde 2,69
mijn stem:
6 jaar geweld angstVerenigde Staten
Komedie / Familie
101 minuten

geregisseerd door Nick Castle
met Kay E. Kuter, Lance Guest en Dan O'Herlihy

Whizzkid Alex Rogan (Guest) leeft in een caravanpark. Hij verslaat het Starfighter videospel tot het applaus van iedereen. Hierdoor trekt hij de aandacht van Centauri die hem voorstelt zijn kunsten met het videospel te gebruiken in een gevecht om het heelal te redden van een invasie.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2003, 11:12 uur
Gisteren gezien, heerlijke ouderwetse jaren 80achtige, slechte special effects.. 3 ster..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2007, 4:18 uur
ook gisteren gezien ;-), kan inderdaad niet meer voldoen aan de verwachtigen die ik 15jaar geleden had, 3*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2009, 15:31 uur
Toch opvallende computer generated images in deze film uit 1984.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2009, 15:12 uur
net weer gezien was wel weer leuk om terug tezien vroeger gezien op vhs........

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 0:51 uur
De laatste tijd heb ik wat vergeten familie/sci-fi films uit de jaren '80 bekeken, waaronder The Last Starfighter. En ik moet zeggen dat het toch één van de leukere titels is.

Ondanks het etiket 'familiefilm' is The Last Starfighter zeker niet alleen interessant voor kinderen. De film bevat hier en daar best geslaagde humor, het cheesy verhaaltje weet prima te boeien en de B-acteurs kunnen net genoeg acteren om niet te irriteren. Verder vielen de CGI effecten op en deden sterk aan TRON denken. Uiteraard anno 2011 vreselijk gedateerd, maar daar kan ik als liefhebber van dit soort werk doorheen kijken.

Heerlijk 80ties vermaak kortom. 3,5*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2012, 18:50 uur
Zag net een paar afbeeldingen, deze film heeft zeker de slechtste CGI allertijde??

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2012, 12:20 uur
Het is één van de eerste films die gebruik maakte van CGI, dat kan je dus niet los uit die tijd zien. Vergeleken die hedendaagse standaard zwaar verouderd, maar daarom niet slecht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 18:35 uur
CGI voor die tijd zeker niet slecht nu gedateerd ja .
maar blijf een leuke film.

meschien iets voor een remake