Abeltje (1998)
Alternatieve titels: Abeltje en het Mysterie van Quoquapepapetl, The Flying Liftboy

1009 stemmen | gemiddelde 2,35

Nederland
Familie /
Avontuur110 minuten
geregisseerd door
Ben Sombogaartmet
Rick van Gastel,
Soraya Smith en
Frits LambrechtsAbeltje gaat werken als liftbediende in een groot warenhuis dat in zijn dorp geopend is. Hij is een dromer en vraagt zich af waar de groene knop bovenin de lift voor is. Met de mensen in zijn lift, een meisje dat hij kent, een zanglerares en een vertegenwoordiger in mottenballen wordt hij gelanceerd door het dak van het warenhuis zonder dat ze controle hebben over de lift of weten waar ze terecht zullen komen.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 17:39 uurIk had Abeltje vroeger eens een keer gezien, en vond het toen wel aardig. Maar nu ik hem nog eens heb herzien, vind ik het soms een beetje saai.. Het stuk in New York was wel leuk, en als de moeder een deur dicht doet. De muziek was trouwens ook prima. Acteerwerk was weer niet zo goed. Ach.. Best wel vermakelijk, verder niks speciaals.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 19:50 uurSuper gestoorde, bij vlagen leuke film.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 0:07 uurMijn eerste film die ik in de bioscoop zag

toen natuurlijk leuk!
maar ik geef 2.5*
3,0
[permalink] geplaatst op 29 juni 2010, 15:11 uurDie moet ik is dringend opnieuw zien heb deze 1000 keer gezien toen ik klein was
3,0
[permalink] geplaatst op 12 september 2010, 23:32 uurlaatst nog een keer gezien, en jeetje, wat ziet het er gedateerd uit ineens !
ik vond hem de eerste keer in de bios super, maar na jaren ....
kan dit niet echt een topper ( meer) noemen.
Moeilijk dan te beoordelen eigenlijk nu.
5,0
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 22:36 uurVroeger vond ik dit een geweldige film,echt een jeugdsentiment.
0,5
[permalink] geplaatst op 5 november 2010, 3:14 uurdit is toch niet leuk om naar te kijken als je boven de 8 jaar bent?
0,5
[permalink] geplaatst op 7 december 2010, 15:13 uurIk vond dit een slechte film.
Gewoon saai!
0,5
[permalink] geplaatst op 12 maart 2011, 18:12 uurDit was de eerste film die ik in de bioscoop heb gezien. Ik was toen een jaar of 8 en weet nog dat ik dacht waarom al die mensen het zo leuk vonden om naar de film te gaan. Het interesseerde me geen reet. Toen ik een aantal weken geleden op televisie Abeltje opnieuw ging kijken wist ik waarom het me toen niet boeide: het is gewoon een verschrikkelijke kinderfilm. Met plaatsvervangende schaamte keek naar voorspelbare poep die met slechte grappen en matte personages aan elkaar hangt. Neen, geef mij dan maar de hedendaagse animatiefilms. Stukken vermakelijker, ook voor de allerjongsten.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 mei 2011, 23:04 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVroeger zovaak bekeken, echt een jeugdsentiment. Een aantal keren echt dubbel gelegen, en het brengt me nog steeds plezier.
Een aanrader voor jong en oud!
Al vraag ik me wel af
waarom de 2 moeders op elkaar lijken (ook al zijn ze gespeeld door dezelfde actrice, en hoe kennen Johnny en Abeltje elkaar dan?
Leon17
2,0
[permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 20:34 uurEen van de eerste films die ik in de bios heb gezien

3,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 9:28 uurWat krijgt deze een opvallend lage score. Ik heb hem als kind vele malen met veel plezier gekeken.
0,5
[permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 19:30 uurWat een bar en bar slechte film zeg. Overdreven gedoe..totaal niet leuk voor kinderen. Typisch de zoveelste slechte Nederlandse film.
1,0
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 14:12 uurAbeltje begint vrij dramatisch met zowel een überslechte cast als überslecht neergezette over-the-top karikaturale personages. Na 10 minuten lijkt de film uit het slop te komen als de lift dan eindelijk door de lucht vliegt, maar dat is helaas van korte duur. De film zakt vanaf dan compleet in elkaar om nooit meer waarbij ook de standaard rij aan bekende gezichten die langs paraderen niet meer dan een geeuw kunnen opwekken.
De zoveelste mislukte boekverfilming.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 februari 2012, 11:08 uurZo slecht was deze nou ook weer niet, leuk om een keertje gezien te hebben.