Rocky II (1979)

geregisseerd door
Sylvester Stallonemet
Sylvester Stallone,
Talia Shire en
Carl WeathersRocky Balboa loopt een ernstige oogwonde op tijdens het gevecht met zwaargewicht Apollo Creed en moet geopereerd worden. Hoewel de ingreep geslaagd is, adviseren de artsen niet meer te boksen. Rocky volgt hun advies op maar ontdekt al snel dat het leven buiten de ring moeilijk en hard is. Hij heeft geen diploma's en moet zich tevreden stellen met slechtbetaalde baantjes. Daar komt nog bij dat zijn vrouw Adrian zwanger is. Rocky wil voor haar en de baby alles kopen wat hun hartjes verlangen.
BS89
[permalink] geplaatst op 15 december 2009, 10:23 uurDe eerste Rocky is zeker beter. neemt niet weg dat dit een redelijk vermakelijke film is, en het aanzien waard is. Met name de personage Rocky Balboa blijft boeiend om te zien, de verhaalijn is natuurlijk wel wat voorspelbaar.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 december 2009, 8:53 uurWat een domme poster trouwens?
3,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2009, 4:20 uurVind deze Rocky 2 beter dan het eerste deel. Het is mooi om zien (al is dat wat verkeerd uitgedrukt) hoe Rocky vanalles koopt en dan in de problemen komt. Hoe hij dan moet gaan bedelen voor een job. Het eindgevecht is goed maar het is jammer, zoals hier al is gezegd, dat Rocky nog nooit van verdedigen heeft gehoord!
3,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2009, 9:04 uurNounou, beter dan het origineel? Hij is hoogstens even goed als het origineel, maar beter zeker niet

Zoals Captain Pervert hierboven al aangaf bestaat het grootste deel van de film uit scenes van het origneel. Qua originaliteit is deze dus stukken minder, maar qua "actie" komt de liefhebber hier misschien weer meer aan z'n trekken. Het drama uit het eerste deel is hier grotendeels vervangen door humor en actie. Verder is het een (goede) kopie.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 14:10 uurDie Rocky films hebben wel wat. Ik vind het verhaal wel mooi en natuurlijk de actie.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 januari 2010, 21:39 uurRocky 2 komt pas laat op gang, misschien wel te laat: 3.00 (2.80)
Een vervolg waarin getracht wordt om de lijn uit het origineel verder uit te dragen, maar in die opzet is Stallone toch niet helemaal geslaagd. Wederom is er geprobeerd om diepgang in het personage van Rocky te leggen, ware het niet dat eigenlijk nooit echt iets toevoegt aan het origineel, hetgeen gerust eeen behoorlijke misser genoemd mag worden. Dat de cast behouden wordt is leuk, maar doe er dan ook iets mee; zou je Stallone tijdens de film haast willen influisteren. Het tempo ligt wederom laag en de regie van Stallone lijkt iets te missen in vergelijking met Avildsen, terwijl ook het slotgevecht tegen Creed minder realistisch overkomt. Verder kan ook het acteerwerk en de dialoog niet aan het niveau van het origineel tippen, maar desondanks houdt ik een krap zesje over.
[permalink] geplaatst op 16 april 2010, 14:24 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGoed vervolg op een zeer sterke eerste rocky film. Ik vond hem wel minder als deel 1 maar toch bleef hij zeer vermakelijk.
Het einde is zoals al gezegd voorspelbaar maar dit leidde bij mij toch tot een zeer leuke onliner "yo adrianne, I DID IT!!!" dit vond ik een geweldig stuk en een mooie afsluiter van de film.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 15:09 uurGoed vervolg op het eerste deel.
Al blijft enkel maar het einde van de film hangen!!!
pumpking
[permalink] geplaatst op 2 juni 2010, 12:51 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDie eindscène
wanneer Creed en Rocky buiten westen zijn, en ze allebei nog proberen recht te staan, s u p e r !
(rest vd film trouwens ook

) * * * * * ; 5
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2010, 23:08 uurPrima vervolg op de eerste film, met een beter scenario.
Het verhaal is hier dramatischer opgevat dan in de eerste film met meer aandacht voor het gezinsleven van Rocky en de gebeurtenissen daarin, die evenwel een effect hebben op zijn manier van trainen.
De rollen van Stallone en Shire zijn ook beter uitgediept en ook beter vertolkt dan in de oorspronkelijke film.
Prachtige vertolking ook van oudgediende Burgess Meredith.
4,5
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 18:13 uurWhat were you thinking in the 15th round?
- That i should've stayed in school...
Welke losers zeiden ooit dat Stallone niet kan acteren?
Laat dit nou wel eens een zuiver-op-acteerwerk-van-stallone film zijn waar hij echt bewijst dat hij kan acteren, en waar je heel erg goed de zuivere goedheid van Rocky merkt. Eén van mijn favoriete personages.
Z'n talent als regisseur komen hier ook teboven. Want vergeleken met het eerste deel is dit visueel wel héél veel beter. Dan heb ik het vooral over de trainingscènes met ergens een 10 seconden durende scène van Rocky die pompt onder de horizon, maar vooral het eindgevecht met enkele slow-motion scènes deden het helemaal.
Net zoals zijn voorganger de 5 volle sterren, want deze film moet zeker niet onderdoen.
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2010, 22:59 uurDe restantjes van Rocky I
4,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2011, 0:44 uurRocky 1 en 2 zijn even goed. Erg leuk om te zien hoe hij ineens zo populair en rijk wordt. Natuurlijk blijft Rocky Balboa een geweldig personage om te zien.
En mensen die zeggen dat Sylvester Stallone niet kan acteren weten echt niet waar ze het over hebben. Zijn manier van acteren heeft mij echt enorm vermaakt... Het lijkt mij heel lastig om Rocky te kunnen spelen als je in het echt een slimme regisseur bent met een totaal ander karakter.
Tja.. waarschijnlijk ziet niet iedereen wat er zo briljant is aan het personage Rocky Balboa.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 18:05 uurLeuke film, die ik even goed vind als zijn voorganger. Rocky 2 bouwt eigenlijk gewoon voort op het succes van het eerste deel, wat nog eens extra in de verf wordt gezet in de beginscène van dit deel. Ik vond deze film dan ook vrij gelijkaardig aan het eerste deel. Er wordt in dit deel alleen wat meer aandacht besteed aan de privésfeer van Balboa, waarbij de focus vooral werd gelegd op zijn vrouw en de zwangerschap.
Stallone bewijst in deze film nog maar eens dat hij wel degelijk meer kan dan van die simpele rolletjes te spelen, waarin hij gewoon de actieheld uithangt. In deze film moest hij veel gebruik maken van zijn emoties, wat hij zeker niet slecht deed.
Er zaten enkele leuke scènes in, af en toe doorspekt met wat humor. Vooral de vergelijking van de trainingen van beide boksers vond ik leuk gedaan (op het moment dat Rocky nog niet het volle pond aan het geven is): je zag duidelijk het verschil in intensiteit, wat ik toch wel redelijk komisch vond. Het eindgevecht is, net zoals deel 1, zeer entertainened. Het werd leuk in beeld gebracht en het was boeiend om te volgen.
4,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 14:20 uurIets minder dan 1, maar tsjongejonge wat een topper van Sly. 4.5*
2,5
[permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 17:56 uurTijdje geleden nieuwe pc gekocht met natuurlijk ook een nieuwe harde schijf die in een mum van tijd volgeplempt is met allerlei moviepacks. De Rocky-collection is d'r één van, waarvan ik drie films nog niet gezien had. Ben niet zo fan van Sylvester Stallone, maar goed weggooien zonder de films gezien te hebben, vind ik toch ook weer zonde

Anyway het twee Rocky-deel vond ik maar matig en bij tijd en wijle bespottelijk! Wat een debiele aap is die Rocky ook! Hij kan mijn sympathie maar niet winnen met zijn domme gezemel. Integendeel, zijn fratsen vond ik nogal lachwekkend. Het meest hilarische moment is als ie net voor het (uiteraard legendarische) eindgevecht naar de lokale pastoor scheurt, 'Yo Father' tegen hem brult en daarna om diens zegen vraagt.
[permalink] geplaatst op 26 september 2011, 11:42 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPrima vervolg waarbij het fijn is dat de bijna volledige cast uit deel 1 ook hier weer present is. Positief is dat Rocky weer de nodige sympathie opwekt, alhoewel ik me soms ook wel stoorde aan zijn naïeve gedrag. Negatief is dat je eigenlijk een kopie van deel 1 krijgt te zien met een gevecht tegen nota bene dezelfde tegenstander. Nou wordt die Apollo zo onsympathiek neergezet dat je vanzelf wel uitkijkt naar het gevecht en hoopt dat Rocky hem sloopt, maar iets origineler had wel gemogen. Toch is het gevecht best boeiend en wordt het zelfs erg spannend op het moment dat de scheidsrechter tot 10 telt terwijl beide vechters op de grond geslagen liggen. In ieder geval is het Rocky gevoel wel intact gebleven met een aantal mooie shots, de soundtrack en het grauwe sfeertje. Stallone doet zijn ding, maar ik blijf hem als acteur beperkt vinden. Het komt er allemaal niet zo heel overtuigend uit als hij spreekt.
puckb96
4,0
[permalink] geplaatst op 5 oktober 2011, 8:58 uurRocky II vind ik ook weer een topfilm.
Sylvester Stallone blijft the man als top boxer in deze geniale film.
En dan Carl Weathers als Apollo Creed is ook echt dondersgoed.
Het enige minpunt is dat de film misschien net iets te lang is, het weet mijn aandacht wel te trekken maar af en toe is het redelijk sloom, maar dat is met name op het begin.
Dus ja, Rocky II is weer een topfilm in de Sly reeks.
[permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 11:00 uuroff-topic verwijderd
5,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 22:00 uurRocky 1 gaf ik al een 5. Deze 2e Rocky vond ik net zo goed als de eerste. Een uitstekende combinatie van verhaal, drama, ecteren en camerawerk.
Gewoon niet te verbeteren.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 april 2012, 22:54 uurDit deel heeft veel overeenkomsten als het eerste, veel drama en de laatste 10 minuten het gevecht. Hier en daar vond ik dingen wel iets te langdradig, maar het is dan ook een film uit de jaren 70.. Vrijwel even goed als het eerste deel, alleen was het einde te voorspelbaar en het gevecht niets vernieuwend. Daarom 3.5* (halfje minder als het eerste deel). Op naar deel 3!