Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)
Alternatieve titel: A Nightmare on Elm Street 6

411 stemmen | gemiddelde 2,60
Horror /
Komedie89 minuten
geregisseerd door
Rachel Talalaymet
Robert Englund,
Lisa Zane en
Shon GreenblattDe laatste levende tiener uit Springwood probeert te ontsnappen uit de klauwen van moordenaar Freddy Krueger, die hem continu achterna zit in zijn dromen. Maar in plaats van hem te vermoorden, helpt Freddy de jongen juist ontsnappen uit Springwood. De jongen komt vervolgens in een opvangcentrum terecht, waar hij Dr. Maggie Burroughs ontmoet. Deze wil de jongen helpen en besluit samen met de jongen terug te gaan naar Springwood. En hier wacht Freddy met smart op hen ...
movie-edje
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 20:17 uurerg vaak gezien vroeger!
blijft toch leuk!
movie-edje
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 11:15 uurm1chel schreef:Deze heb ik nog in de bioscoop gezien. Dit was pas 3d.
indd dat was pas sensatie, met die groen-rode brilletjes op.
de meeste waren uit de film, want we lagen in een deuk,
3,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 13:22 uurDriedimensionaal dromen.
Deze zichzelf weinig serieus nemende 'afsluiter' van de beroemde horrorreeks knipoogt zich suf, hetgeen gelukkig ook weer een beetje humor met zich meebrengt na het serieuzere deel 5. De 'Wizard of Oz' opening is leuk maar de vele cameo's leiden soms een beetje af, al is die van Depp wel geinig. Ook hier is het verhaal warrig en goofy, maar de kills zijn vaak geinig, alsmede de decors. Vermakelijke pulp dus.
Een gemiste kans bij de blu-ray box is het ontbreken van de 3D versie. De finale is namelijk in 3D geschoten. Al was het maar met de rood/blauwe kartonnen brilletjes, het zou de hernieuwde release natuurlijk allesbehalve misstaan. Helemaal met de huidige technieken had men hier een behoorlijk lokkertje van kunnen maken. Wie de finale alsnog driedimensionaal wil zien moet echter teruggrijpen naar VHS, laserdisc of DVD.
Goed.
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 13:32 uurZinema schreef:
Driedimensionaal dromen.
Deze zichzelf weinig serieus nemende 'afsluiter' van de beroemde horrorreeks knipoogt zich suf, hetgeen gelukkig ook weer een beetje humor met zich meebrengt naar het serieuzere deel 5. De 'Wizard of Oz' opening is leuk maar de vele cameo's leiden soms een beetje af, al is die van Depp wel geinig. Ook hier is het verhaal warrig en goofy, maar de kills zijn vaak leuk, alsmede de decors. Vermakelijke pulp dus.
Een gemiste kans bij de blu-ray box is het ontbreken van de 3D versie. De finale is namelijk in 3D geschoten. Al was het maar met de rood/blauwe kartonnen brilletjes, het zou de hernieuwde release natuurlijk allesbehalve misstaan. Helemaal met de huidige technieken had men hier een behoorlijk lokkertje van kunnen maken. Wie de finale alsnog driedimensionaal wil zien moet echter teruggrijpen naar VHS of laserdisc.
Goed.
Nou ik heb de 3d finale gewoon als extra op de DVD staan hoor, gebruik het brilletje die ik bij Shrek 3d kreeg en voilla. Ik wist niet eens dat de 3d finale ook op VHS was uitgebracht.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 13:36 uurOp de DVD ook? Verdikke, wat een gemiste kans bij de BD.

Zal het even aanpassen, thanks. Op VHS overigens alleen bij een Britse release.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 13:53 uurJa je zou juist bij de blu-ray versie verwachten dat ze dat daarop gooien. Zeker een gemiste kans hoor.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 22:57 uurwas byzonder goed,
logica hoef je niet te zoeken,want dromen zijn immers zelden logisch.
wel werd het idee in het begin wat vaag,, er waren blijkbaar buiten de dromen nog een andere realitieit.maar dat werd niet helder.een soort matrix poging,maar dan niet goed verwerkt.
de humor was goed aanwezig,meer als de vorige delen,vooral de video game.
klein minpuntje :weinig gore.
al met al een goeie voldoende.
vraagje aan de gene die hem destijds de film in de bios hebben gezien?! was dat effect verglijkbaar met de 3D van nu??
1,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 10:52 uurIk voel me een beetje vies en bekocht...
Toen ik de making of na afloop zag, herkende ik Rachel Talalay ineens als het meisje wat bij alle andere films feitjes over de box-office resultaten vertelde. Leuk, maar het rechtvaardigt niet waarom zij ineens de regisseur mocht zijn, want zo bijzonder was haar bijdrage aan de afgelopen films nu ook niet. Ze vertelde in ieder geval dat ze film weer wat duidelijker wilde maken (omdat deel 5 onlogische wendingen had) en wat grappiger (omdat deel 5 dit ook minder was), iets wat op een rare wijze naar voren komt allemaal.
Allereerst is daar het punt van een 'duidelijkere' film. De acteurs zelf maken ook ergens een opmerking over het feit dat het lijkt alsof ze in Twin Peaks terecht zijn gekomen. Inderdaad, het lijkt er af en toe behoorlijk op en dat maakt de film vooral niet duidelijker dan het vorige deel. Daarnaast is een gigantisch grote fout om de film bijna continu in het daglicht te laten afspelen, nachtmerries in het duister maken visueel veel meer impact (de matige make-up valt dan ook een stuk minder op).
Ik vond Freddy in de afgelopen 3 films ondanks de toegenomen humor nog steeds erg gaaf. Hier is het moeilijk om nog echt van zijn performance te genieten, ook al heeft hij er duidelijk nog steeds zin in. De one-liners zijn niet cool, de kills zijn niet boeiend en het cartoonesque gehalte in combinatie met een compleet gebrek aan gore, haalt alles wat de vorige films nog zo interessant maakte, weg. Dit is jammer, omdat de cast bij vlagen best aardig is en het brede scala aan celebrity cameo's erg leuk is.
Nee, er zijn weinig reddende factoren te vinden bij dit deel. Mijn enige positieve vooruitzicht is het feit dat ik nog weet dat deel 7 vele malen beter is dan dit snel te vergeten vervolg.
[permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 17:47 uurjohn mcclane 2 schreef:
was byzonder goed,
logica hoef je niet te zoeken,want dromen zijn immers zelden logisch.
de humor was goed aanwezig,meer als de vorige delen,vooral de video game.
klein minpuntje :weinig gore.
al met al een goeie voldoende.
Nee joh, dat was compleet anders dan de 3D van nu... Maar het was zo zeldzaam dat het cool was. Maar niet te vergelijken hoor.
2,5
[permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 11:37 uurkillerfreak schreef:Ok, in vergelijking met de eerste en de verrassende 7de, lijkt deze nergens naar. Maar de combinatie horror en komedie werd door mij wel redelijk onthaald. Heb deze trouwens samen gekeken met scream en return to house on haunted hill gisterenavond (eigen geïmproviseerde halloweenavond

), en deze zorgde toch voor een positieve afsluiter na het zeer povere return (en het uiteraard geweldige scream)
Blijf bij mijn mening van hierboven. Hoewel ik geen fan ben van horrorkomedies, vindt deze toch net een wegje om mij in vervoering te brengen. Freddy is niet meer de scary persoon van weleer, maar om de een of andere reden stoort mij dat niet zoo fel. Ok, sommige scènes zijn té overdreven, maar goed. Dat hoort erbij zeker? 2.5* nog steeds dus
3,0
[permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 3:15 uurJaren geleden gezien en nu laast weer eens.
Vond het toch wel aardig om naar te kijken.
Tegenwordig zijn de effecten 10x beter maar voor die tijd (1991) niet heel slecht....
een 3.
2,0
[permalink] geplaatst op 2 april 2012, 21:24 uurdeze film was sowiezo het slechste vervolg uit de serie. Dit deel is meer een humor film dan een horror. Maar het einde was wel goed en het was we grappig dat je freddy's verveleden zag
2,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 20:11 uurIk heb erg hard moeten lachen tijdens die "videogame-kill" maar voor de rest vind ik dit deeltje niets meer dan een product uitmelkerij.