• 9.157.129 stemmen

Holland's Next Top Model - Seizoen 10 (2017)

Alternatieve titel: HNTM

Afleveringen: 9

Speelduur: 6 uur en 44 minuten

Ontwikkeld door: Tyra Banks

Met: Kim Feenstra, Anna Nooshin en Nigel Barker

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 4 september 2017

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Holland's Next Top Model

Een realityprogramma waarin een aantal meisjes (en jongens) met elkaar de competitie aan gaan voor de titel Holland's Next Top Model en de kans op een carrière als fotomodel. Holland's Next Top Model is de Nederlandse versie van de hitserie America's Next Top Model.

Afleveringen Seizoen 10 (2017)

1. Aflevering 1

4 september 2017 (43 minuten)

Het is zover, 'Holland's Next Top Model 2017' is begonnen. Echt tijd om aan elkaar te wennen hebben de zestien kandidaten niet. Na het ontmoeten van de nieuwe jury worden ze namelijk meteen aan het werk gezet. Niemand minder dan Nigel Barker schiet de visitekaartjes van de kandidaten, die ze snel nodig hebben. Uiteindelijk heeft Anna goed en slecht nieuws voor de deelnemers. Er wordt een speciale 'HNTM' launchparty georganiseerd, maar niet alle zestien kandidaten zullen binnenkomen. Voor een aantal van hen houdt het avontuur alsnog op.

2. Aflevering 2

11 september 2017 (43 minuten)

Mixed feelings bij de twaalf overgebleven deelnemers. Het verlies van vier medekandidaten zo vroeg in de race heeft er behoorlijk ingehakt. Er is weinig tijd om daar bij stil te staan, want in de ochtend krijgen ze een 'Anna Mail' met de boodschap dat de onvermijdelijke make-overs op die dag zullen plaatsvinden. Er ontstaat al snel lichte paniek, die vooral bij aantal meisjes nogal duidelijk merkbaar is.

3. Aflevering 3

18 september 2017 (43 minuten)

Een ongenodigde gast in de keuken in de vroege ochtend zorgt voor een stressvol begin van de derde aflevering. Het blijkt een personal trainer te zijn die de kandidaten een goede spiegel weet voor te houden. Dit slechte begin van de dag trekt zich voor sommige deelnemers door in een slecht voorbereide go see in Rotterdam voor een sokkenmerk. Waar de een zicht goed weet te presenteren, gaat de ander goed nat.

4. Aflevering 4

25 september 2017 (43 minuten)

Meer aandacht voor personality was de afgelopen weken een terugkerend element en vooral een kritiekpunt van de jury. Daar gaat hard aan gewerkt worden deze week. Catwalk- en personalitycoach Amber Vineyard pakt de deelnemers goed aan in een teach waarin ze niet alleen moeten lopen, maar vooral ook zichzelf moeten laten zien. En dat blijkt zeker niet voor iedereen even makkelijk.

5. Aflevering 5

2 oktober 2017 (43 minuten)

Seks en humor zijn de twee trefwoorden van deze week. En dat start met een verrassende challenge in hartje Amsterdam waar de kandidaten de opdracht krijgen in duo's een zo vet mogelijke viral te maken voor een jong onderbroekenmerk. Tijdens de shoot onder leiding van niemand minder dan jurylid en fotograaf Kim Feenstra wordt het allemaal nog uitdagender.

6. Aflevering 6

9 oktober 2017 (43 minuten)

In het desolate noorden van Noorwegen komen de deelnemers terecht in een spectaculaire omgeving van ongerepte natuur, helderblauwe fjorden en eeuwige sneeuw op de prachtige bergtoppen. In deze omgeving krijgen de overgebleven kandidaten eerst een intensieve masterclass, die uiteindelijk de ultieme voorbereiding is voor een belangrijke shoot de volgende dag. Niemand minder dan Nigel Barker is verantwoordelijk voor deze shoot!

7. Aflevering 7

16 oktober 2017 (43 minuten)

Met nog maar vijf potentiële modellen in de wedstrijd neemt de spanning steeds verder toe. De finale is binnen handbereik en alle vijf willen ze in die grote liveshow staan. Ze moeten dus écht knallen deze week en dat lijken ze allemaal te voelen. Het start met een socialmediateach van Anna en een challenge waarin de meiden tegen de jongens strijden om een zo cool mogelijke Instagram-story te maken. Een verrassende, onverwachte ontknoping tijdens de eliminatie laat de overgebleven deelnemers uiteindelijk in vertwijfeling achter.

8. Aflevering 8

23 oktober 2017 (43 minuten)

Terug in Nederland moeten de modellen in spe onmiddellijk aan de bak. Een belangrijke casting bij VDM Model Management staat op het programma. Dat is het bureau waar de winnaar een contract krijgt. Alsof dat nog niet spannend genoeg is, verschijnt dan ook nog eens internationaal topmodel Rianne ten Haken. Zij test de meiden op hun catwalk-loop en geeft ze nog de nodige tips mee. Samen met Anna blikken ze ook nog terug op alles wat ze de afgelopen weken gedaan en geleerd hebben. En daarna wordt eindelijk duidelijk wie er doorgaan naar de finale van 2017.

9. Aflevering 9

30 oktober 2017 (1 uur)

De vier overgebleven modellen strijden in deze finaleaflevering om de titel 'Holland's Next Top Model 2017'. Wie krijgt het felbegeerde contract bij VDM Model Management, een te gekke soloshoot voor ELLE én wordt het nieuwe gezicht in de voorjaarscampagne van Hema Beauty? De finalisten tonen verschillende spectaculaire outfits, maar ook de andere deelnemers van dit seizoen schitteren op de catwalk. De kijker bepaalt uiteindelijk wie van de finalisten de winnaar wordt.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Mijn vrouw kijkt dit al jaren dus kijk ik mee andersom doet ze dat ook maar wat ik nog steeds niet begrijp is dat ze werkelijk monsters van modellen nemen terwijl er toch ook mooie mensen zijn waar je mooie foto's van kunt maken en dan nog het gewicht als een meisje een beetje vrouwelijke vormen heeft dan mag ze veel al niet meedoen ik vind dit onbegrijpelijk. En toch vind ik het redelijke tv alleen al omdat ik me mateloos erger aan de bovengenoemde zaken...

avatar van Miszmi

Miszmi

Mza, ik begrijp ergens je punt wel (al ben ik niet van mening dat alle modellen eruit zien als monsters in dit geval haha), maar model zijn betekent wel meer dan een mooi koppie hebben natuurlijk. Het is toch een vak apart wat je moet kunnen en willen, je kan nog zo mooi zijn, maar absoluut niet mooi overkomen op foto's. Montell vind ik daarentegen het tegenovergestelde, ik moest erg wennen aan zijn verschijning, maar vind hem tijdens de shoots wel echt heel goed. Ritse eigenlijk een beetje hetzelfde. Ik was wel gelijk verliefd op zijn haar, maar vind hem ook veel vrouwelijke trekken in het gezicht hebben. Vond dat erg wennen, maar hij is inmiddels wel mijn favoriet geworden. Wat is hij prachtig op foto's!

Gewicht is natuurlijk wel iets dat bij modellenwerk hoort. Natuurlijk zijn er ook vollere vrouwen die model kunnen worden en daar is ook best de markt voor, maar in zo'n programma is daar gewoonweg geen plek voor. De meeste klanten boeken immers toch maatje 34 modellen, want anders past de kleding niet of zit het niet mooi. Dus hoe goed ik jouw 'frustratie' daarover wel begrijp, begrijp ik het ook wel van de andere kant.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Hotshot Je maakt mijn niet wijs dat er geen mooie vrouwen zijn die geen goede foto's zouden afleveren, het is gewoon een schijn wereld die er voor zorgen dat meisjes en jongens anorexia kunnen krijgen. Ook de kleding die ze tonen daar loopt zelfs in onze hoofdstad 99.9 % niet mee. En wat een maatje meer aangaat dat is persoonlijk ik zie liever vrouwen met mooie curves en geen graadloze panlatten. En toch kijk ik deze shit telkens weer ook omdat mijn vrouw dit graag ziet..... .

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Af en toe leuk voor het overdreven diva gedrag en het hoge drama gehalte, zo hier en daar leuk omdat er een hele mooie vrouw passeert (merendeel is niet bijzonder vind ik) maar om het echt serieus te gaan nemen dat gaat toch een paar stappen te ver.