• 9.180.056 stemmen

Rundfunk: Duco en Roy - Seizoen 1 (2023-2024)

Show titel: Rundfunk: Duco en Roy

Afleveringen: 8

Speelduur: 3 uur en 07 minuten

Met: Tom van Kalmthout, Yannick van de Velde en Anna Keuning

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 3 december 2023

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Rundfunk: Duco en Roy

Duco en Roy zijn wannabe acteurs, maar komen op alle fronten talent tekort. Hun enige kracht is doorzettingsvermogen. Ondanks alle tegenslagen en afwijzingen, proberen ze het te maken in ‘het wereldje’ en hun ultieme droom na te jagen: beroemd worden.

Afleveringen Seizoen 1 (2023-2024)

1. 1. Bloot

3 december 2023 (24 minuten)

Duco wordt voor de zoveelste keer afgewezen bij zijn toneelschoolauditie, maar besluit om nooit op te geven. Roy probeert in een live journaaluitzending beroemd te worden. Duco krijgt een langverwacht bericht van de toneelschool en Roy krijgt veel berichten van kijkers die de journaaluitzending hebben gezien. Zullen ze vandaag dan eindelijk doorbreken?

2. 2. Kruisiging

10 december 2023 (23 minuten)

Roy is bang dat hij te knap is om acteur te zijn. Hij gaat op bezoek bij al zijn ouders, hopend op hun support en op hun geld, want de huurbaas heeft de huur weer eens stevig verhoogd. Duco scoort tijdens een uitvaart een auditie. Hij zegt direct zijn baantje als garderobemedewerker op, want nu kan hij zichzelf eindelijk een serieuze acteur noemen. Maar op de filmset neemt hij zichzelf iets té serieus.

3. 3. Recensie

17 december 2023 (23 minuten)

Dikke stress bij de toneelvereniging, want vanavond komt er een recensent kijken. Is de voorstelling wel goed genoeg? Ze twijfelen over het einde: moet de Markies niet gewoon dood in die laatste scene, of misschien iets met een roze limousine ofzo? De recensie is uiteindelijk vernietigend. Hoezo 'superkut', waar haalt die recensent het lef vandaan? Ze besluiten hem samen op te zoeken.

4. 4. Jim

7 januari 2024 (26 minuten)

Jim heeft een probleem met zijn achternaam: Hoe kan hij ooit doorbreken als er al beroemdheid bestaat die Jim Bakkum heet? Één van de Jim Bakkums zal van achternaam moeten veranderen. Samen met Roy gaat hij naar een feest vol celebs, op zoek naar de echte Jim Bakkum. Duco speelt de rol van zijn leven, waardoor het feest op een bloedbad uitloopt.

5. 5. Vleesboom

14 januari 2024 (23 minuten)

Duco en Roy kijken tijdens hun wekelijkse tv-avondje naar Georgina Verbaan's datingshow Dating On Drugs, waarin gedrogeerde singles de ware liefde proberen te vinden. Roy schrikt zich rot als hij zichzelf in het programma terugziet. Hij is als kandidaat gematcht met zijn gestoorde, obsessieve superfan Selma. Is het haar gelukt om zijn gedrogeerde hart te veroveren? Roy heeft geen idee - door alle drugs kan hij zich niet eens herinneren dat hij überhaupt heeft meegedaan.

6. 6. Kruisiging

21 januari 2024 (22 minuten)

Duco heeft een diepgeworteld trauma met liefde en intimiteit. En daar wordt hij vandaag steeds opnieuw mee geconfronteerd: Roy en zijn kersverse bruid doen te klef; een basisschooljuf flirt met hem; de seksscène die hij zonder intimiteitscoach moet spelen maakt hem van slag. Zijn angst voor vrouwen en liefde groeit. Tot een tragische wending van het lot tot inzicht brengt.

7. 7. Prijshalte

28 januari 2024 (23 minuten)

Vandaag worden de Amateur Theater Prijzen uitgereikt en de toneelvereniging van Duco en Roy is in twee categorieën genomineerd: 'Aanstormend Talent Boven De Dertig' voor medespeler Tetske en 'Doorzetter van het Jaar' voor regisseur Adelhart. Tijdens het gala komt Adelhart oog in oog te staan met zijn aartsrivaal Paul de Leeuw, waardoor Duco en Roy een nieuwe kant van Adelhart leren kennen.

8. 8. Kaasstengel

4 februari 2024 (23 minuten)

Geen enkele regisseur of producent wil met Duco en Roy werken. Dus besluiten ze zelf een film te maken, deze online te gooien en het internet zijn te werk te laten doen. Nadat Arnon Grunberg een column over de film schrijft veranderen hun levens ingrijpend. De film gaat viral en ze worden in één klap beroemd. Ze schoppen het zelfs tot de talkshow van Eva Jinek. Maar wie beroemd is, kan ook gecanceld worden.

avatar van dion.ollie

dion.ollie (hoofdredacteur)

Duco en Roy is volwassener dan Rundfunk, maar bij vlagen ouderwets puberaal. De ene keer zou de humor zo uit een Klokhuis-sketch kunnen komen, de andere keer is het knetterhard, om dan weer buitengewoon gevat uit de hoek te komen. Die niet helemaal te plaatsen en soms ronduit absurde stijl zou als vervelend ervaren kunnen worden, maar juist de consistente toepassing ervan is verfrissend en past bij het andere werk van het duo. Het maakt Duco en Roy tot een bijzonder grappige serie, waarom ik meermaals hard gelachen heb.

avatar van brawljeff

brawljeff

Lang uitgekeken naar het vervolg op Rundfunk, en zeer tevreden met het resultaat. Het is even wennen om de bekende setting en personages vervangen te zien. Zoals hierboven benoemd is het een wat meer volwassen serie, zonder de absurdistische humor van het duo te verliezen. Hoogtepunt was toch wel de Jim Bakkum aflevering. Nog nooit zo'n belachelijk verhaal gezien, en dat bedoel ik alleen maar positief. Nu uitkijken naar de nieuwe theatershow binnenkort.

brawljeff schreef:

Heb jij de hele serie al kunnen zien?

Kan dat via NPO Plus al?

Ik heb er nu 2 gezien, best vermakelijk maar ze hebben echt beter werk afgeleverd.

avatar van brawljeff

brawljeff

The Oceanic Six schreef:

Heb jij de hele serie al kunnen zien?

Kan dat via NPO Plus al?

Ja alles stond direct op NPO Plus. Ik vind de theatershows en originele serie ook wat beter, maar deze serie haalt dat niveau een paar afleveringen ook wel, waaronder de vierde. Zal niet zo iconisch worden door het gebrek aan personages als Leraar Duits en Bartel-Jaap.

brawljeff schreef:

Ik vond hun shows top, op tv ook en die film over de camping (naam even kwijt) vond ik ook zeer de moeite. Maar moet er hier meer in komen. Ik ga wel alles afkijken, daarvoor hebben zij credits genoeg bij me.

Jezus dit is een partij ongrappig.

avatar van The Oceanic Six

Rundfunk is vrij briljant geweest de afgelopen jaren op tv en met cabaret, maar dit valt gewoon wat tegen. Té absurd, lang niet altijd zo geestig als ik had gehoopt. Al is het een paar keer vrij vermakelijk, zeker met Paul de Leeuw en Eva Jinek.

avatar van Walter S.

Walter S.

Nee hoor, dit is gewoon weer iets anders wat ze doen en ik vind het minimaal net zo goed en wellicht zelfs nog beter dan de schoolserie die ze deden. De acteerwereld met al die ego's en non talenten die helemaal vol van zichzelf zijn op zijn Rundfunks tot op het bot gefileerd. Ze steken met zoveel dingen de draak, de status van Arnon Grunberg als cultuurpaus en semi-god bijvoorbeeld. Briljant. Weer. Nog steeds.