• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.275 gebruikers
  • 8.985.805 stemmen
Avatar
 
banner banner

Devices and Desires (1991)

Drama / Misdaad | Miniserie
3,83 3 stemmen

Alternatieve titel: Inspector Dalgliesh: Devices and Desires

IMDb beoordeling: 7,1 (367)

Genre: Drama / Misdaad

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: John Rosenberg

Met: Roy Marsden, Susannah York en Gemma Jones

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 4 januari 1991

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Devices and Desires

Hoofdinspecteur Adam Dalgliesh is in Norfolk, aan de Engelse oostkust, deels om er even tussenuit te zijn, maar ook om de nalatenschap van zijn overleden tante Jane, op wie hij zeer gesteld was, te regelen. In het gebied is een seriemoordenaar bijgenaamd 'The Whistler' op gruwelijke wijze actief en al vrij snel raakt hij verwikkeld in het onderzoek. Ook is er volop mysterie en intrige binnen het reilen en zeilen van een lokale kerncentrale.

Externe links

Afleveringen

  1. Aflevering 1

    4 januari 1991 (50 minuten)

    Aan de oostkust van Engeland, in Norfolk, is hoofdinspecteur Dalgliesh met de nalatenschap van zijn overleden tante Jane in de weer. Hij hoort dat er een seriemoordenaar actief is, bijgenaamd 'The Whistler'. De lokale hoofdinspecteur Tony Rickards, die belast is met de zaak, licht Dalgliesh in over de zaak. Ze kennen elkaar van vroeger werk in Londen en praten lang met elkaar over van alles. Dalgliesh ontmoet ook een aantal van de lokale bewoners, waaronder Toby Gledhill, die voor de kerncentrale werkt en zinspeelt op problemen aldaar, en een anti-kernenergie activist die stennis wil schoppen.

  2. Aflevering 2

    11 januari 1991 (50 minuten)

    Er wordt weer een vermoorde vrouw gevonden en iedereen neemt aan dat 'The Whistler' de dader is. Miles Lessingham ontdekte het lijk, dat gewurgd was en vlak langs de weg lag, op weg naar een etentje bij Dr. Alex Mair. Het lichaam blijkt dat van Christine Baldwin te zijn, die in de kerncentrale werkte. Toby Gledhill, ook een werknemer daar, maakt zich zorgen om een virus dat in het computersysteem van de centrale zit en besluit zich aan te sluiten bij de tegenstanders van kernenergie. Hilary Robarts probeert ondertussen weduwnaar Blaney en zijn kinderen uit haar huisje te zetten.

  3. Aflevering 3

    18 januari 1991 (50 minuten)

    Hoofdinspecteur Dalgliesh loopt laat op een avond naar huis en stuit dan op het lijk van Hilary Robarts. De moord heeft er alle schijn van gepleegd te zijn door 'The Whistler', maar dit is nu al de tweede werkneemster van de kerncentrale die vermoord is. Ryan Blaney was op het tijdstip van de moord aan het wandelen en heeft daarom een zwak alibi. Caroline Amphlett, ook werkneemster bij de centrale, heeft tevens een zwak alibi en probeert een collega over te halen haar te helpen. Terwijl hoofdinspecteur Rickards de collega's van de dode vrouw ondervraagt, ontdekt Dalgliesh dat Toby Gledhill spoorloos verdwenen is.

  4. Aflevering 4

    25 januari 1991 (50 minuten)

    Het blijkt dat Toby Gledhill zelfmoord heeft gepleegd en dat maakt dat er een verdachte minder is. Niemand weet echter waarom hij tot zijn daad kwam, maar de meesten gooien het op een zenuwinzinking. Hoofdinspecteur Rickards gaat door met de ondervragingen en ontdekt dat velen geen waterdicht alibi hebben. Dalgliesh krijgt interessante informatie over Caroline Amphlett, waaronder het feit dat ze een grote boot heeft gekocht en het achterhoudt voor een lange reis. Haar vriend Jonathan Reeves heeft zo zijn bedenkingen.

  5. Aflevering 5

    1 februari 1991 (50 minuten)

    Tijdens een wandeling op het strand komt Dalgliesh een zwerver tegen die vrij nieuwe gympen draagt met voetafdrukken die lijken op die bij één van de plaatsen delict. Het computervirus slaat verder op hol en men ziet zich gedwongen om de reactoren offline te halen. Miles Lessingham ziet een reden waarom Alex Mair Hilary Robarts uit de weg zou willen hebben gehad. Jonathan Reeves gaat naar Londen om meer te weten te komen over Caroline Amphlett. Hij slaagt daar nauwelijks in, maar ze blijkt wel degelijk veel te verbergen te hebben. Ook 'The Whistler' slaat weer toe.

  6. Aflevering 6

    8 februari 1991 (50 minuten)

    Caroline Amphletts werkelijke reden om in de kerncentrale te werken, wordt onthuld en Dalgliesh overlegt daarop met de veiligheidsdienst over de te nemen stappen. Het is echter nog niet duidelijk wie haar boot geramd heeft. Hoofdinspecteur Rickards wil de moordzaak van Robarts sluiten als zijnde onopgelost, maar Dalgliesh dringt er bij hem op aan om door te zetten en geeft een door hemzelf opgesteld profiel van de moordenaar. Meg Dennisons alibi blijkt zwak en ze was niet thuis zoals ze beweerde. Theresa Blaney is thuis aan het herstellen en onthult aan Alice Mair wie ze op het strand zag in de nacht dat Hilary vermoord werd.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Commander Adam Dalgliesh

Meg Dennison

Alice Mair

Dr. Alex Mair

Chief Inspector Terry Rickards

Miles Lessingham

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.