• 9.378.696 stemmen

Team Spirit: De Serie - Seizoen 1 (2003)

Show titel: Team Spirit: De Serie

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 18 minuten

Ontwikkeld door: Dirk Impens

Met: Anne Denolf, Axel Daeseleire en Tania Kloek

Oorsprong: België

Datum van release: vrijdag 14 maart 2003

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Team Spirit: De Serie

We volgen zes mannen die al sinds hun prille jeugd met elkaar bevriend zijn en samen voetballen bij “Eendracht Vooruit”. Ze gaan elk op hun eigen manier om met relaties, werk, vriendschap en verantwoordelijkheden, maar één ding hebben ze echter gemeen: hun absolute voorliefde voor het voetbal. Erik is de aanvoerder en drijvende kracht van de ploeg, maar heeft net als de anderen een druk privéleven, waardoor hun geliefde voetbalzondag onder druk komt te staan.

Afleveringen Seizoen 1 (2003)

1. Aflevering 1

14 maart 2003 (23 minuten)

De vrienden organiseren voor de vrijgezellenavond van Stef een voetbalmatch tegen z'n exen. Onverwacht komt ook Katia langs, ze zal arbitreren.

2. Aflevering 2

21 maart 2003 (23 minuten)

Eric probeert zijn partner, Geert, in de groep te introduceren en stelt hem voor als nieuwe trainer. Franky is eerst sceptisch over de vervanging van zijn vader, maar stemt dan toch toe.

3. Aflevering 3

28 maart 2003 (23 minuten)

Franky vindt zich te dik, een loser en tot overmaat van ramp verlaat ook Nancy hem. Hij gaat op zoek naar werk en vindt dit in een stripteasetent.

4. Aflevering 4

4 april 2003 (23 minuten)

De vader van Vic biedt hem een job als assistent filosofie in Belfast. Na een goed gesprek met Veronique vertrekt hij, maar daar mist hij zijn vrienden. Hij keert terug, vindt een job in Leuven en verzoent zich met zijn vader.

5. Aflevering 5

11 april 2003 (23 minuten)

Jos ontdekt waar Franky werkt. Uiteindelijk komt iedereen het te weten en verrassen de vrouwen de mannen met een stripact. De vrouwen stelen de bekers om de mannen meer te motiveren om te winnen. Vic heeft een lief, Inge.

6. Aflevering 6

18 april 2003 (23 minuten)

Eendracht Vooruit speelt tegen Club Brugge voor de Beker van België. De vrouwen bereiden de ploeg op een heel speciale manier voor. Veronique blijkt zwanger te zijn en Katia bevalt van een zoontje, David.

avatar van NRT

NRT

Als beoefenaar van amateurvoetbal vind ik dit natuurlijk een heel toffe serie. Het is allemaal niet geweldig en we hebben de persoonlijke problemen al in honderden series gezien, maar dat in een context van cafévoetbal pakt goed uit. Daarnaast is het ook een vrij sterke cast. Niet zomaar de b-acteurs uit Vlaamse soaps. Axel Daseleire speelt enorm sterk. Zijn woedeaanvallen zijn heerlijk om te zien. Daarnaast vind ik Tania Kloek, Geert Hunaerts en Tom van Landuyt uitstekende acteurs. Michael Pas speelt een uitstekende playboy. Jean-Mark is de sympathieke underdog en eigenlijk vind ik bijna alle personages uitermate sympathiek. Alleen Rita is een irritant zaagwijf, maar dat is ook haar rol en ze doet het dus goed. Leuk om terug te zien. Vooral die oude muziek en die oude labels op de Jupiler-flesjes zijn nostalgisch.