Delen
10%: What Makes a Hero? (2013)
Genre: Documentaire / Avontuur
Israël / Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Duitsland / Republiek Congo
Geregisseerd door: Yoav Shamir
Met onder meer: Philip Zimbardo, Yoav Shamir
5,5 (552)
Plot 10%: What Makes a Hero?
Wat is een echte held? Word je als held geboren of gevormd? Zit het in onze genen, of is het toeval? Filmmaker Yoav Shamir gaat op onderzoek uit om te begrijpen wat een mens goed of slecht maakt. Joodse onderduikers helpen, voor de tank gaan staan op het plein van de Hemelse Vrede, een gijzeling beëindigen met gevaar voor eigen leven. Iedereen denkt graag van zichzelf dat hij of zij onder moeilijke omstandigheden net zulke moedige keuzes zal maken, want wie wil niet graag een held zijn? Slechts 10% van de mensen wordt een held. Maar wie is een echte held? Wat dwingt iemand er toe tegen de stroom in te gaan en te vechten voor de juiste zaak?
de kardinaal
Een leuke feel-good documentaire..
Met veel vaart humor en zelfspot gebracht.
Een mooi prentje om de mens de goede weg op te sturen.
Altruïsme is de manier om jezelf ook goed te voelen.
Hopen dat er naar deze docu wordt gekeken en geluisterd.
Drieënhalve ster.
narva77 (crew films)
Geniaal einde bij de eeh hoe heet die ufo groep?

Website:
Intelligent : Design - Message from the Designers - rael.org
mikey
Ha ha ontroerend en hilarisch tegelijkertijd. Ik vroeg me nog af of ik deze groep ken uit de boeken van houellebecq
Banjo
- 2032 berichten
ik vond die vergelijking van die 2 dokteres ook mooi..
volgens de ene is bewegen en (al) je bezittingen af geven het geluk..
en volgens de andere juist niet! alleen maar om je zelf geven!
ik denk dat het geluk in het midden zit..
mikey
Die 2e "doc" met zijn individualisme theorie gedroeg zich anders heel vrijgevig en sociaal. Bij zijn verhaal verwacht je een markies de Sade. Zijn gedrag was compleet het tegenovergestelde dan wat hij zei. Gaf hij boeken weg
Persoonlijk ben ik ook niet zo materialistisch maar 38000000 usd weggeven??
narva77 (crew films)
Persoonlijk ben ik ook niet zo materialistisch maar 38000000 usd weggeven??
Die 1e professor (een echte) was degene die 99 % van zijn financiële vermogen had weggegeven. Hij was ook degene die soms zijn eigen geschreven boeken weggaf. Hij was degene van de theorie dat vrijgevigheid iets deed met je hersenen, en dat iedereen meer om anderen zou moeten geven en vrijgeviger moet zijn.
Die tweede "doc" was degene die pleitte voor egocentrisme en alleen maar om jezelf geven. Deze "doc" is van het Ayn Rand instituut in de USA.
Als je iets weet van Ayn Rand en haar theorieën, dan weet je dat zij pleitte voor egocentrisme, egoïsme en dergelijke.
Lees haar bekende boek Atlas Shrugged bv. maar eens.
Daarom lopen de "Tea Party" en de zogenaamde Libertarians in de USA ook zo met haar weg, omdat zij totaal anti-Socialisme en anti-Big Government was !!
Voor de duidelijkheid: deze tweede "doc" was dus NIET degene die bijna al zijn geld ($ 38 miljoen) weggaf !!!
mikey
Doc 2 staat voor individualisme en egoisme. Maar gaf 2 boeken weg waarop de documaker zei ' goh die doc 2 (second opinion guy) wordt steeds aardiger.' En 'hopelijk wordt mijn koffer niet te zwaar'. narva77
Dat was echt die tweede dude. Doc 1 gaf 38 milj weg.
Idealen van dat allure lees ik helaas niet
narva77 (crew films)
Maar bedoelde je dan met:
die eerste doc, of die tweede. Want ik dacht dus dat je de tweede "doc" bedoelde. Als dat niet zo was, dan maak ik mijn excuses !
mikey
Nee. Ik had een alinea moeten maken voor de duidelijkheid.
De man van 38 miljoen was de eerste met zijn geluksgloed in zijn hersenpan.
Ik vond juist de 2e zo grappig omdat zijn gedrag totaal niet aansloot met datgene wat hij zei.
narva77 (crew films)
Nee. Ik had een alinea moeten maken voor de duidelijkheid.
De man van 38 miljoen was de eerste met zijn geluksgloed in zijn hersenpan.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'