• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Francesco Laudadio

Met onder meer: Beppe Grillo, Jerry Hall en Paolo Bonacelli

Gesproken taal: Italiaans

Plot Topo Galileo

Giuseppe Maria Galileo, is een specialist in het verdelgen van knaagdieren. Hij moet jagen op een rat die in een kerncentrale ontsnapt is uit een radioactief laboratorium. Het beest is besmet en misvormd. Om hem te vangen plaatst Galileo een metgezel in een kooi. Maar een vrouwelijke arts is niet gediend van Galileo’s plan.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Derde en laatste film met Beppe Grillo, de inmiddels alweer bijna op een zijspoor gerangeerde messias, ...toch ?

Gebaseerd op een satirische romanetje van Benni, dat wel heel erg zijn best doet om geengageerd te zijn- jaren 80 geengageerd dan. Grillo schreef zelf mee aan het scenario, en het gaat natuurlijk weer over de strijd tegen het Systeem. Jaren 80 geengageerd zei ik : de baddies zijn ditmaal het militair-industrieel complex, op micro niveau hier de militairen en mad scientists die een duivelse nuclear plant runnen waar uiteraard gruwelijke experimenten worden uitgevoerd, met alle gevolgen vandien. Hoezo jaren 80 ? Nou, Chernobyl was naar ik meen in 86 en deze film speelt daar diudelijk op in.

1 van de gruwelijke gevolgen is dus de mutatie van een heel schattig caviatje- en geen rat of muis- in een gruwelijk monster, de enige die dit Beest kan stoppen is terminator Galileo, gehuld in een semi eighties acte/sf film outfit.

Deze operatie gaat echter gruwelijk mis, en Galileo wordt zelf een slachtoffer en proefkonijn van het systeem...maar gelukkig is er dr. Hall-Jagger om hem bij te staan ! Hoe dat mens hier verzeild raakte weet ik eigenlijk niet.

Vanaf dan kan Grillo zich dus weer uitleven in een hem op het lijf geschreven rol, en wordt de film en passant ook nog een aanklacht tegen de uitbuiting van de derde wereld , de cold war mongers en zo'n beetje iedere misstand die je maar kunt verzinnen.

Film draait geheel om Grillo in feite en is visueel zo lelijk als maar zijn kan, ook opzettelijk want niet alleen de eighties action hero outfit van Grillo in het begin is een spoof op de actiepulp van die tijd, dat geldt ook voor de weergave van de plant. Dit alles gemaakt met zeer bescheiden middelen.

Werd destijds geen succes, naar het schijnt, en is geloof ik ook nooit op DVD uitgebracht.

In de score wordt een anal rape per synthesizer uitgevoerd op Tannhauser.