• 9.371.211 stemmen

Geregisseerd door: Mai Tominaga

Met onder meer: Kyōko Enami, Kô Shibasaki en Hikari Mitsushima

Gesproken taal: Japans

Plot Shokudo Katasumuri

Een jonge twintiger (Kou Shibasaki) is zo geschokt dat haar relatie op de klippen is gelopen dat ze haar stem verliest. Om te herstellen gaat de vrouw terug naar haar geboorteplaats om bij haar levendige moeder te wonen, waarmee ze eigenlijk tot dan toe weinig contact had. Ze besluit een restaurant te openen dat slechts één gast per dag zal ontvangen, om zo ervoor te zorgen dat deze gast de volledige aandacht kan worden gegeven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Observator

Observator

Zorg dat je goed gegeten hebt of eten bij de hand hebt, want je gaat ongetwijfeld trek krijgen.

Van de regisseur van Wool 100%. En dat is gelukkig te merken! Heerlijke film weer. Iets ingetogener dan voorgaande film, maar wel weer fantasievol, magisch en veel humor. Ook weer een lekker aanwezige soundtrack.

Rinco's Restaurant (of The Snail Restaurant) draait op een constante stroom aan kleine momenten van totaal geluk. Subtiel, maar ontzettend komisch. Deze momenten en een goede spanningsboog houden de hele film op een hoog niveau, waar ik ontzettend geboeid door bleef. Fantastische feelgood drama, waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Wool 100% vond ik uniek. Bij Rinco's Restaurant moest ik toch regelmatig aan Nakashima denken en niet alleen vanwege de rondvliegende kroppen sla. Op zich niet erg, maar had het leuker gevonden als Tominaga op zijn eigen ingeslagen pad was gebleven. Maar misschien ontkom je er in dit genre toch niet aan op andere films te gaan lijken.

avatar van maxo922

maxo922

Geweldige poster!

Gewelige film!

Tominaga's stijltje mag er best wezen. Ze leunt aan bij regisseurs als Katsuhito Ishii en Satoshi Miki, maar haar personages zijn tragischer waardoor het geheel wat minder feel-good is.

Dat belet haar niet om hier een fleurig filmpje van te maken, want het cartoonesque gevoel blijft duidelijk behouden. Het is een aparte combinatie die je moet liggen, maar het maakt haar stijltje in ieder geval aardig uniek.

Visueel mooier, de soundtrack is jammer genoeg iets minder gedurft dan in Wool 100%. Verder vele memorabele scenes, sterk acteerwerk en weer heerlijke kookscenes. Ik kan Observator alleen maar bijtreden, zorg dat je maag gevuld is, of toch zeker dat je wat bij de hand hebt om te eten.

Heerlijk filmpje, voor de fans van de kleurrijke en quirky Japanse comedies, maar dan wel gesteld dat ze het tragische karakter van de personages kunnen aanvaarden.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Montorsi

Montorsi

Erg leuke film.

Sterkste punten vond ik de bijzondere -ambigue- sfeer, de catchy liedjes en natuurlijk vooral de kookscenes. Verhaaltje wordt ook erg aangenaam uitgewerkt en de personages zijn eigenlijk stuk voor stuk goed.

Het is eigenlijk erg knap om een verhaal zo geduldig te presenteren en uit te werken,en continu interessant te houden. Het is eigenlijk jammer dat je zoiets als dit alleen in Japan gemaakt ziet worden.