• 9.371.747 stemmen

Troppo Rischio per un Uomo Solo (1973)

Misdaad | 110 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: The Magnificent Dare Devil / Magnificent Daredevils

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Luciano Ercoli

Met onder meer: Giuliano Gemma, Nieves Navarro en Venantino Venantini

Gesproken taal: Italiaans

Plot Troppo Rischio per un Uomo Solo

Een autocoureur wordt verdacht van moord en verdwijnt achter tralies. De gevangenisarts helpt hem ontvluchten, zodat de werkelijke dader kan worden ontmaskerd.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaaaan er zoooooveel van : seventies geeeeenrefilms met karikatuuuuraaaaale gaaaays..dit is er weer zo eentje, van de gekende genregisseur Ercoli met de legendarische scenarist Gastaldi. Hoewel alle bronnen dit een misdaadfilm of thriller noemen, zou ik er zelf eerder het etiket actie/komedie opplakken, zoals de makers zelf duidelijk ook voor ogen hadden.

Dat dit verder niet serieus bedoeld is blijkt niet alleen uit de over the top pisnichten van wie de voornaamste rondrijdt in een roze kever, maar ook uit andere "humor " als de stotter van Venantini, het spraakgebrek van de aspirant-actrice , de sigaretten die op de gekste momenten worden opgestoken en de cartooneske kloppartijen. Hill en Spencer zijn hier niet ver weg.

De van moord verdachte coureur is natuurlijk Gemma, Venantini is zijn stotterende mecanicien en Navarro-Ercoli zijn vriendinnetje, die helaas na amper een kwartier in beeld te zijn geweest alweer verdwijnt.

Speelt in Londen, en er zit in het begin ook footage in van een F1 race- op Silverstone denk ik- waar Gemma de handjes schudt van Jackie Stewart en Emerson Fittipaldi.

Hoewel we hier op non stop actie worden getracteerd is bijna 110 minuten speelduur toch wat aan de lange kant voor een doorsnee seventies genrefilmpje, ik denk dat TFADF 6 tifosi ook niet meteen onder de indruk zullen zijn van de analoge chases in wrakke seventies karretjes over het Engelse platteland. De stunts werden trouwens verzorgd door de gekende Remy Julienne.

Liefhebbers van "serieuze " italocrime of thrillers zijn bij deze ook gewaarschuwd, al is dit allemaal wel uit te zitten als je eenmaal weet dat je naar een klucht zit te kijken.

De score was uiterst matig, wij meenden een polka te ontwaren zelfs.

De Italiaanse DVD van hobby and work bevat geen anderstalige onderschriften, de Japanse DVD had wel jullie geliefde vliegenpoepjes onder in beeld, maar die schijnt OOP te zijn.