• 9.372.315 stemmen

Geregisseerd door: Yukihiko Tsutsumi

Met onder meer: Miki Nakatani, Hiroshi Abe en Toshiyuki Nishida

Gesproken taal: Japans

Plot Jigyaku no Uta

De altijd ongelukkige Yukie Moirta verlangt heftig naar een gelukkiger leven. Ze is ontevreden met haar baan als serveerster, waar ze ongewenste romantische aandacht krijgt van haar baas. Yukie's leven thuis is ook ontregeld door de onvoorspelbare buien van haar geliefde Isao Hayama. Hoewel Isao geld van haar steelt om zijn gokverslaving te bekostigen, houdt ze toch zielsveel van hem. Isao heeft haar vroeger gered uit de handen van zijn oude straatbende. Deze gedachte geeft haar hoop voor een betere toekomst.

Zeker niet slecht.

Aardig werkende combinatie tussen drama en komedie. Al is het af en toe best een vreemd beestje.

Het drama is eigenlijk best niet-luchtig. De zoektocht naar geluk en een beetje rust staan centraal in de film. Daartegenover staat een leven van armoe en een ongelukkig huwelijk. Zeker de flashbacks in het tweede deel maken het geheel nog wat bitterder.

Toch wordt het redelijk luchtig gebracht. Paar visueel leuke vondsten (zeker in de editing geslaagd) en wat geinige side characters zoals Kenichi Endo's personage maken dat het geen deprimerend filmpje wordt.

Abe is degene die schittert in deze film, zonder al te veel emoties te tonen en amper dialoog, maar erg sterk z'n rol neergezet.

Om echt te overtuigen is het soms iets te gewoontjes en ook iets te "vlot", waardoor niet altijd alles even goed indringt, maar verder een leuk, geslaagd filmpje.

avatar van Baggerman

Baggerman

Onderhond schreef:

Nou, inderdaad!

Sowieso een film met acteurs die ik graag zie, als Nakatani, Endo en Yamada-regular Toshiyuki Nishida.

Dit is bij vlagen zo'n azijnzure komedie, dat je bijna zou afhaken, maar die uiteindelijk op een fraai drama afstevent. Je wordt in het begin ook aardig op het verkeerde been gezet wat betreft Abe. Miki Nakatani zou je haast niet herkennen, zo onappetijtelijk en grijzemuizig ziet ze er in deze film uit!

Al met al een film die veel gemengde gevoelens bij me opriep en die ik daardoor erg plezierig vond. Visueel ziet het er goed genoeg uit.

Apart en als film zeker niet standaard!