• 9.371.602 stemmen

Year of the Yahoo! (1972)

Geregisseerd door: Herschell Gordon Lewis

Met onder meer: Claude King, Ray Sager en Ronna Riddle

Plot Year of the Yahoo!

"Politics Makes Strange Bedfellows!"

Hank Jackson (Claude King) is een nette Country & Western zanger, die wordt gevraagd om zich kandidaat te stellen als senator van Texas voor de Republikeinen. Hij krijgt hulp van drie "technische adviseurs" uit Washington; de cynische filmproducent Sid Angelo, imagemaker Chet Stoner en politiek adviseur Ed Varnett. Allen zijn ze in loondienst van de corrupte gouverneur Baxter, die zijn laatste politieke rivaal, senator Birdwell, uit de weg wil ruimen. Tijdens de campagnetour laat Hank zijn bekendheid en populariteit naar zijn hoofd stijgen. De relatie met zijn liberale vriendin Tammy Parker komt onder druk te staan, als zij een staking leidt waar Hank tegen is. Als Sid Angelo ziet dat Tammy een dreiging vormt voor Hank's campagne, probeert hij haar koste wat kost de mond te snoeren.

Hank Jackson

Art Farnsworth

Senator Fred Burwell

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ondanks alweer een comedy label op imdb, is dit een erg serieuze film dus drama op de eerste plaats. Toch waren er wel enkele grappige momenten, al zou ik het eerder tragikomisch noemen. Dit bewijst dat HG Lewis toch meer kon dan enkel horror en gore maken. Nu ondanks dat country muziek en verkiezingscampagnes me niet kunnen boeien was dit toch een film die nooit verveelde. Het geeft op een denk ik wel correcte manier weer hoe georkestreerd de wereld van de politiek toch wel is en de kandidaten in een bepaalde rol worden gedwongen die hen niet altijd goed ligt. Interessant om eens gezien te hebben, maar de speelduur is toch aan de lange kant. Bepaalde scènes werden echt wel gerekt om tot een speelduur van anderhalf uur te komen. Dit had wat mij betreft een 15-20 minuten korter gemogen.