• 9.377.570 stemmen

Alternatieve titels: Mission of Death / Merchants of Death

Geregisseerd door: Yossi Wein

Met onder meer: Michael Paré en John Simon Jones

Plot Merchant of Death

Een heel gezin wordt vermoord. Alleen het zoontje van 6 overleeft het. 25 jaar later gaat de inmiddels volwassen zoon, Jim Randall (Paré), op onderzoek uit en komt er achter waarom zijn gezin is vermoord.

Jim Rendall

Dr. Maggie Winters

Detective Will 'Flash' Gordon (as Simon Jones)

Canning (as Anthony Fridjohn)

avatar van 606

nu heb ik deze vandaag binnen gehad en dus ga ik kijken ben benieuwd.

vermakelijke film en ben de 1ste die deze film ziet

ongelooflijk is dat

hij is zeker niet slecht

3,5 ster

djelle

Hij is niet slecht, maar superslecht! Praktisch alle actiescenes en stunts zijn geknipt en geplakt uit andere budget actiefilms. Het wordt dan zo gemonteerd dat het lijkt alsof het hoofdpersonage ertussen zit, maar in werkelijkheid heeft ie er niks mee te maken (held richt wapen, beeld van schietpartij uit andere film). Nog nooit zoiets schandaligs gezien (dergelijke praktijken komen wel vaker voor, maar nooit zo opzichtig van de eerste tot de laatste scene). Dit is letterlijk een film waarbij een verhaaltje verzonnen werd rond een hoopje geleende actiescenes. Deel van de kniplijst: Deadly Outbreak, Hard Justice, Cyborg Cop 1, 2 en 3, Warhead, The Expert, The Sweeper...

Een 0,5 voor het 'feest van herkenning'.

djelle schreef:

Hij is niet slecht, maar superslecht!

Een 0,5 voor het 'feest van herkenning'.

toevallig ook gezien vandaag

djelle

Nee, enkele dagen geleden (had hem al een tijdje liggen). Ik had sowieso niet verwacht dat er uberhaupt iemand deze film zou kennen.

djelle schreef:

ik heb wel slechtere gezien dan deze film moet ik zeggen

djelle

Ik kan er wel inkomen dat het allemaal wel redelijk is voor iemand die die andere actiefilms nog niet gezien heeft (hoewel het knip en plakwerk vaak erg opvalt). Maar met de kennis dat gans deze film op een goedkoop truukje berust waardoor het elke vorm van eigenheid en inspiratie verliest, wordt genieten voor mij onmogelijk.

djelle schreef:

dat kan ik me voorstellen ja