Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Chris Jones
Met onder meer: Harriet Robinson, Peter Firth en Don Henderson
5,4 (198)
Plot White Angel
"Up Close and Personal with EVIL"
De carrière van Ellen Carter gaat hard achteruit, ze heeft geen goed boek meer geschreven sinds haar man vermist werd. De politie denkt dat Ellen haar man heeft vermoord. Daar komt nog bij dat ze begint te vermoeden dat haar nieuwe huurder Leslie Steckler een gruwelijke moordenaar is.
Leslie Steckler
Ellen Carter
Inspector Taylor
Mik (as Anne Catherine Arton)
Alan Smith
Graham
Mrs Steckler
Carter's Husband
Dezerae
Forensics Expert
Ralfke
- 2075 stemmen
Bij de lokale Bart Smit gekocht voor slechts Eur 3,00 en dus geen hoge verwachtingen! Maar e.e.a. (budget e.d.) in ogenschouw nemend, snelt deze rolprent moeiteloos naar ****. Heel erg spannend!!!
Mengûs
Me too en een kameraad van mij heeft m snel even voor mij toegevoegd maar ik heb m nog steeds niet gekeken. Mischien vanavond.
Soeperman87
Ik verwachte een horrorfilm, en was dan ook lichtelijk teleurgesteld toen ik vernam dat dit een thriller bleek te zijn met enkele dramatische invloeden...
Mijn mening veranderde echter al gauw, toen bleek dat dit niet zomaar een 'RTL 4 drama' bleek te zijn, maar een zeer spannende film die je naar het puntje van je stoel deed schuiven.
Zeer verassend einde ook!
Chainsaw
Doorsnee thriller, die uiteindelijk nog best aardig is. Althans, het viel me niet tegen. Plot is vermakelijk, maar erg simpel en erg spannend wordt het nergens. Maar ach, verder was het allemaal best ok.
3 sterren.
sjorty
Een vermakelijke en soms ook erg spannende film, had er mindervan verwacht maar hij viel zeker mee!!! dus opzich wel een aanrader ook een best verassend einde
otherfool
Poeh, wat een positiviteit alhier. Ik kreeg hem op m'n verjaardag een paar jaar terug (waarom? geen idee), en het is dat je cadeaus niet zomaar weggooit...
Saai, onsamenhangend, kansloos.
0,5*.
nightbreed
Uiterst saaie B-film met de nadruk op de B.
Het acteerwerk is matig en het script laat ook veel te wensen over.
Verder wil ik geen woorden vuil maken aan deze mislukking.
Cijfer: 1,5
Weertenaar
Een paar (kleine) aardige stukjes, maar dat was het dan ook wel: 1.50
En weer zo'n filmpje uit de graaibak waar de verwachtingen uiteraard weer zeer laag voor gespannen waren en dat bleek andermaal volledig terecht. Dat er slechts 12 (met de mijne erbij) stemmen zijn uitgebracht zegt wat dat betreft al meer dan genoeg. Toch schijnen er mensen bewondering voor dit werkje te hebben gezien de vrij hoge beoordelingen bij de eerste paar reacties, maar waar dat op gebaseerd is word me eigenlijk nergens echt duidelijk. Zoals gezegd zitten er een paar 'redelijke' scenes in, maar daar is de kous dan ook wel mee af.
Het verhaal is dusdanig interressant dat het eigenlijk nergens echt interressant word. Als je begrijpt wat ik bedoel. Vooral de eerste dertig minuten is het volslagen onduidelijk waar men nou eigenlijk naar toe wil met het plot, en als ik de achterkant van de dvd-hoes niet had gelezen was de kans groot geweest dat ik hem na tien minuten weer had afgezet vanwege gebrek aan inhoud. Maar ik keek verder en gelukkig werd het naarmate de film vorderde steeds beter, maar een gemiddeld niveau haalt het script sporadisch. Het is te eenvoudig, te voorspelbaar, en vooral in het eerste kwartier word je van links naar rechts gekwakt wat het verhaal betreft. Verder zijn de tussenstukjes als de 'white angel' toeslaat in een compleet andere stijl gevoerd, wat nou ook niet bepaald meehielp om het script ook maar enigszins van de grond te krijgen.
Het acteren is nergens echt goed, maar deels wel redelijk overtuigend. Er was zeker wel een soort van klik tussen Firth en Robinson. Echter leunt de film vooral op de dialoog tussen beide en lijken beiden daar zo in mee te worden gesleurd dat ze beiden het hoofd meerdere keren volledig verliezen. Het acteren slaat over in gewone dagelijkse gesprekken en blijft er op deze manier een afstand bestaan tussen de acteurs en het publiek. Je voelt je geen moment bij beide personages betrokken en als dat wel het geval zou zijn geweest had dat deze film een behoorlijk eind op weg kunnen helpen aangezien het psychologische karakter van Steckler toch wel interressant was om te volgen. De bijrollen stellen bijzonder weinig voor, met de werkelijk even dramatische als lachwekkende vertoning van Don Henderson als inspecteur als ontluisterend dieptepunt.
Realistisch is de film tot op bepaalde hoogte, maar om deze prent hier nou een vier of hoger voor te geven staat in schril contrast met de kwaliteit van de rest van de film, en laat ik een dergelijke cijfer op dit onderdeel dus ook maar achterwege om geen scheve verhoudingen te krijgen. Eigenlijk kan ik weinig onrealistische zaken opmerken, of het moet datgene zijn dat Carter gek genoeg is om in haar eigen huis te slapen met een seriemoordenaar... Dit had ik nog enigszins kunnen behappen als een bepaalde scene niet in de film had gezeten, en zei er weinig moeite mee had om met een moordenaar te slapen aangezien zei dat zelf ook was. Maar die desbetreffende scene, wanneer ze met het pistool onder haar kussen slaapt omdat ze eigenlijk doodsbang is, helpt die theorie dus ook om zeep. Verder is het nogal doorzichtig dat Mik opeens nog leeft op het einde. Het is ook echt heel erg logisch dat je niet even de moeite neemt je beste vriendin te bellen wat je is overkomen, laat staan dat je je huis onder het bloed achterlaat....
Het slechtste van deze prent is de cinematografie. Vooral de eerste twintig a dertig minuten heb ik me mateloos gestoord aan het erbarmelijk slechte camerawerk en dito montage. Maar dat is nou eenmaal inherend aan low-budgetfilms, zei het dat het bij deze film wel ontluisterend slecht is gesteld met de cinematografie. Gelukkig word het na een halfuur iets aangenamer om de film te volgen als regiseur Chris Jones schijnbaar een omslag heeft gemaakt in zijn techniek van film maken, maar het houd zeker niet over. Verder voegen de tussenstukjes helemaal niets toe, en word er zoals zo vaak in goedkope producties (maar dat geld meer dan eens ook voor 'duurdere' films) dat er bij het neersteken en -schieten van mensen om de 'hete brij' word heengedraait.
Op basis van het eerste halfuur zou deze prent nauwelijks verder komen dan een score van 1, maar toch pakt men de draad nog redelijk op en word de film zowaar nog aardig kijkvoer naarmate het einde in zicht komt. Alhoewel het plot bij tijd en wijlen pijnlijk voorspelbaar is en een aantal lachwekkende gebeurtenissen de revue passeren zitten er ook een aantal 'aardige' scenes tussen die de film redelijk in balans houden. Verder is het acteren ronduit mager, tracht men de film realistisch te brengen maar stapt men in een paar lelijke valkuilen en is de cinematografie prutswerk eerste klas. De echt positieve punten beperken zich tot de charme die dit soort uitermate goedkope prenten met zich meedragen en het weliswaar zwak geacteerde, maar toch wel interressante personage van Steckler: 1.50 (1.60)
Cfour
Dat zijn nog eens recensies, thanks Weertenaar! Ik ga deze film zeker niet kijken. Zonde van m'n 1,50 haha.
misterdhdh
zwakke film, valt zeker naar te kijken, had hem slecht verwacht en viel uiteindelijk nog wel mee, maar blijft toch geen goede film, zo een film waarvan je je afvraagt waarom je die gekocht hebt, en waarvan je nadat je hem gekeken hebt een week achteraf niets meer van weet. Vraag mij geen namen meer, verhaal was nog redelijk realistisch, nog wel goed bedacht maar hier viel zo veel meer ui te halen. Matig tot goed acteerwerk van de 2 hoofdpersonages, de bijrollen was een pak minder geacteerd. Zeer slechte ondertiteling. Doen ze het expres om bij goedkope filmen fouten of helemaal geen aftiteling te zetten? Lijkt me ook niet het moeilijkste wat er is. slecht camerawerk, manier waarop de white angel toesloeg vond ik wel nog goed gefilmd, muziek weet ik niet meer, ook te weinig spanning, allemaal een beetje saai. maar er valt zeker nog naar te kijken, al zou ik toch een andere film kiezen dan deze. Waarom schrijf ik dit is inmiddels al 4 jaar geleden dat iemand nog iets schreef bij deze film. dus als je dit leest: PROFICIAT!!!
2/5
_Se7en_
- 2041 berichten
Dit prentje viel me niet eens tegen. Gekocht voor 50 cent op een rommelmarkt. Bij vlagen was de film best spannend en het geheel zit niet verkeerd in elkaar. Het acteerwerk is niet hoogstaand, maar ook niet slecht. De cinematografie geeft de indruk van een lower than low-budgetfilm, maar ondanks de minpuntjes en de overvloed aan vrouwelijk armhaar heb ik me aardig vermaakt!
***1/5

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie