• 9.371.614 stemmen

Frankenstein (2004)

Horror / Sciencefiction | 204 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Horror / Sciencefiction

Speelduur: 204 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Kevin Connor

Met onder meer: Luke Goss, Alec Newman, Donald Sutherland

Plot Frankenstein

Eind 18e eeuw. Victor Frankenstein raakt geobsedeerd door de theorie van professor Waldman; de mogelijkheid om zelf een mens te creëren! Frankenstein is vastbesloten om deze uit te werken. Zijn missie lijkt geslaagd als hij op een nacht zijn surrogaat mens tot leven heeft gewekt. Al snel realiseert Frankenstein zich de verschrikking die hij teweeg heeft gebracht. Hij wordt achtervolgd door zijn eigen creatie...

avatar van Don Gregorio

Don Gregorio

Tsja vond het in begin een slap aftreksel van de zoveelste Frankenstein film, zojuist de eerste helft zitten kijken, tegen het einde werd het weer wat interessanter dus ben toch benieuwd naar het 2e deel het vervolg die ik vrijdag binnen krijg dus update komt eraan.

avatar van Don Gregorio

Don Gregorio

Zojuist 2e deel gezien van de DVD lange film en best wel de moeite waard om te kijken, maar haalt het netniet bij de echte klassiekers van vroeger

avatar van pjotr

pjotr

En daarom 5 sterren?

avatar van stinissen

Geef mijn maar Boris Karloff als het monster...

avatar van grigri

grigri

Ik vond het inderdaad weer zo een idee van de zoveelste Frankenstein, maar uiteindelijk vond ik het een prachtige film.

avatar van RUBO

RUBO

Het is een verhaal van alle tijden.Al vele malen verfilmd,en dit zal de laatste keer niet zijn.

Dit is wel de beste versie die ik al gezien heb.

Een 4* zondermeer...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Mooie film, die het boek erg goed volgt. Een tv-productie, maar goed verzorgd met mooie locaties, en een goede Luke Goss als het monster. 3*

avatar van martinovitch

martinovitch

weet er iemand in welk jaar de eerste frankenstein film is gemaakt ?

avatar van megaman

megaman

De eerste officiele Frankenstein dateerd uit het jaar 1931 waar Boris Karloff het monster speelt. Echter, het schijnt dat er ook al een Frankenstein film in 1910 is gemaakt die op Wikipedia 'Edison Company's Frankenstein' heet.

Komt op tv 29 juli.

RTL 7 zend het uit als film.

20,30 tot 00.05

avatar van bennyboy

bennyboy

kijk hier de officiele vesie uit 1910

YouTube - Frankenstein (1910) - Full Movie

606 schreef:

Komt op tv 29 juli.

RTL 7 zend het uit als film.

20,30 tot 00.05

Had gehoopt dat deze zou komen.

avatar van 606

Komt vandaag op rtl 7 volgens tv gids ?

avatar van JustMike

JustMike

204 minuten????????

De oude versie duurde volgens mij een uurtje

avatar van Number23

Number23

Weer op RTL 7 vandaag.

Ben m nu aant kijken, nou jah naar het alweer tweede reclameblok in een half uur.

Wordt zo lang avondje gezien speelduur

avatar van Number23

Number23

Nou hij is afgelopen!!

En niet echt geslaagd als je t mij vraagt, slecht uitgewerkt.

Okay iedereen weet, t monster v. Frankieboy werd met een goed, vreedzaam karakter gecreeerd en veranderde in een moordend monster doordat de mensheid met afschuw op zijn uiterlijk reageerde. Hooivorken en fakkels dat werk.

Dat wordt hier slecht uitgewerkt, ten eerste Luke Goss ziet er helemaal niet afschuwelijk uit. Of het moeten zijn wenkbrauwen zijn waar iedereen zo van schrikt.

Ook de bezetenheid van de dokter is maar matig uitgewerkt, mede door inspiratieloos acteerwerk. Veteranen als Sutherland en Hurt kunnen het niet naar een hoger plan tillen.

avatar van nightbreed

nightbreed