• 9.379.506 stemmen

Geregisseerd door: Jean-Claude Brisseau

Met onder meer: Sylvie Vartan, Michel Piccoli en Tchéky Karyo

Gesproken taal: Frans

Plot L'Ange Noir

In haar appartement doodt Stephane een man. Een schandaal kan ze zich niet veroorloven, want haar echtgenoot is een eerlijke magistraat en bovendien erfgenaam van een aanzienlijk fortuin. Met de hulp van een vriendin ensceneert ze een poging tot verkrachting, zodat ze zich kan beroepen op zelfverdediging.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van yeyo

yeyo

Dé beruchte, alom verguisde film die in der tijd eigenhandig de beloftevolle carrière van Brisseau ruineerde. Met films als De Bruit et de Fureur had hij bij de linkse intelligensia de indruk gewekt een sociaal geëngageerd filmer te zijn, maar niets is minder waar natuurlijk. De man is in de eerste plaats een groot stilist die verschillende genreconventies en persoonlijke fascinaties met elkaar verweefd tot een (wereldvreemd) geheel. Zo ook L'Ange Noir, een film weggezet door de critici met de gekende drogredenen: slechte plot, oppervlakkige personages, 'style over substance'.. In mijn ogen is het een heerlijk speelse, ironische thriller waar Brisseau de structuren van het werk van zijn idolen Hitchcock en Nicholas Ray uitvergroot, ridiculiseert en vulgariseert met als hoogtepunt een verwijzing naar de "lie to me" speech uit Johnny Guitar, hier geciteerd door een masturberende puber.

avatar van frans123

frans123

Note ; Hier boven staat "Niet beschikbaar op Netlix, ....dus wel!!!!!

Een flutfilm met een flutverhaal met flutacteurs, behalve Piccoli, die echter een bijrol heeft. Een film waar veel tieten , billen en preuten ( scheer die dingen- geen gezicht zo'n baal shag op de onderbuik) zijn verwerkt om de aandacht vast te houden en te "" sjokkeren. Een onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig verhaal, dat alleen gedragen zou kunnen worden, door kanonnen uit de Franse filmwereld. Deneuve als onbereikbare femme fatale, Piccoli in de rol van advocaat en Auteuil als rechter. Nu moet je het doen met de onaantrekkelijke, B--actrice Vartan, met de uitstraling van een diepvrieskist. . (Was er geen rol voor haar ex Delon?) Dan het verhaal.....nee laat maar. De film bestaat vnl uit monologen. Is de regisseur serieus met de film/verhaal?? Je doute. Een Robin Hood verhaaltje , met wat romantiek, een masturberende tiener...wat moeten we er mee? ..Brisseau is dat alles wat je in huis hebt? Ik geloof dat deze film het einde van zijn carriere was en we zullen er niet om treuren. Hij wil als "salon--socialist iets zeggen met deze film en het komt er niet uit. Een film bedoeld voor links intellectuelen die hem er om hard uitlachen , en hem niet toelaten tot de "club'..Niet alles wat op filmgebied uit La Douce France komt is goed, dit zeker niet.

avatar van david bohm

david bohm

Curieuze film dit die toch boeiend is. Het begint meteen al midden in de actie waarna een speurtocht naar de waarheid begint.

Het is een intrigerend verhaal dat vrij langzaam maar stijlvol uit de doeken wordt gedaan.

Al met al een leuke kijkervaring.