• 9.369.455 stemmen

Oorsprong: Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Danishka Esterhazy

Met onder meer: Humberly Gonzalez, Shaeane Jimenez en Dianne Simpson

Plot Match

Paola wordt gekoppeld aan een knappe online aanbidder. Ze komt aan voor een eerste date maar wordt met een onaangename verrassing geconfronteerd. Ze ontdekt namelijk een huis vol duistere en angstaanjagende geheimen.

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Toch een aardige film. Ook een paar keer gelachen om de zwarte humor. Sommige scenes komen niet goed uit de verf en zijn erg onlogisch. Desondanks zeker wel het kijken waard.

avatar van joolstein

joolstein

De Amerikaanse streamingdienst Tubi is gratis en haalt zijn omzet uit advertenties. Het maakt ook Original films maar door het lage budget zijn de films vaak ook niet heel erg goed. Echter door dat de dienst succesvol is, lijkt het ook dat het budget iets omhoog is gegaan, waardoor het denk ik voor beginnende filmmakers ook interessanter wordt. Hoe dan ook de originele TUBI-films worden absoluut beter. Op horrorsites en forums kwam de laatste tijd vaak deze "Match" langs als een aanrader. Dus gaf ikhet een kans!

En WOW...dit was verrassend sterk....achteraf ook niet gek want regisseur Danishka Esterhazy weet regelmatig verfrissende leuke horrorfilms te maken! Hier doet ze het met een zeer solide monsterfilm in jaren 80-stijl die zich afspeelt in de moderne tijd, waarbij Paola tijdens haar app-date 'Henry' tegen het lijf loopt. En het is bloederig en smerig! Er zitten scènes in waar sommige mensen van zeggen dat ze er misselijk van werden. Nou... als horror-fan ben je meer gewend dus hangt het ook een beetje van de persoon af maar ik heb me prima vermaakt. Ja dit is TOP-vermaak!

avatar van Shadowed

Shadowed

De Zuid-Afrikaanse regisseuse Danishka Esterhazy lijkt door de meeste horrorliefhebbers over het hoofd te worden gezien, maar heeft inmiddels zeer kwalitatief werk afgeleverd. Match vormt een sterke terugkeer na een aantal missers of tegenvallende resultaten, waarmee ze bewijst het kunstje nog altijd niet verleerd te zijn. Het geheel is sfeervol van begin tot eind, haalt sterk uit met gruwelijkheden en is niet bang om wat controversiële ontwerpen uit te lokken. Alhoewel het nergens tot nagelbijtende spanning komt en de opmaak er soms nogal goedkoop uitziet, weet Esterhazy daar overtuigend mee voor de dag te komen. De finale is verder zeer entertainend, maar zeker in de afloop wat afgeraffeld. Nog een kleine bonus overigens voor de hoofdrol van Humberly Gonzalez, die het uitstekend doet.

avatar van Seam

Seam

Bah wat was dit met momenten lekker smerig zeg. Heerlijk!