• 9.372.844 stemmen

Met onder meer: María Paz Grandjean, Rosa Puga Vittini en Ignacia Baeza

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Limpia

Estela is een jonge vrouw van het Chileense platteland. Ze vertrekt naar Santiago en laat haar familie achter om als dienstmeisje te werken voor een welgesteld huishouden. Daar zorgt Estela dag en nacht voor een zesjarig meisje. Terwijl hun band hechter wordt, bouwen ze een geheime, afhankelijke wereld op die hen naar een onvermijdelijke uitkomst leidt.

avatar van lang pee

lang pee

Zeer mooie emotionele film, zoals gezegd gaat dit over mensen die eigenlijk worden uitgebuit en gebruikt worden als voetveeg. Ze krijgt wel een speciale band, met voor mij toch het irritante kind. Hier gaat het dus over een dienstmeisje dat bij een gezin moet gaan werken, en waar men totaal geen rekening houd met haar, en ze eigenlijk aanziet als een moderne slaaf.

Misschien een beetje een manke vergelijking, maar het doet mij een beetje denken aan de Aziatische meisjes die meekomen met iemand naar het Westen. Niet uit liefde, maar wel om de ganse familie te onderhouden.

Kreeg niet de beste kritieken, maar ik vond het een mooi portret met zeer degelijk acteerwerk, deze verfilming van een boek.

avatar van lang pee

lang pee

Niet belangrijk, maar er komt een prachtig nummer van Miguel Gallardo "Hoy tengo ganas de ti" in de film...voor de liefhebbers van Spaanse muziek....