• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Björne Larson en Alexander Skarsgård

Met onder meer: Valter Skarsgård, Sofia Zouagui en Jonas Sjöqvist

Gesproken taal: Zweeds

Plot Att Döda ett Barn

Op een mooie onbezorgde dag rijdt een jongeman in zijn auto samen met zijn partner richting de zee. Tegelijkertijd is bij een gezin de suiker op en wordt het zoontje er door zijn moeder op uit gestuurd om wat suiker te halen. Het kind neemt zijn bekende route, maar dit zal leiden tot een tragische ontmoeting met het jonge stel in de auto. Gebaseerd op een kort verhaal van schrijver Stig Dagerman.

narva77 (crew films)

Remake van Att Döda ett Barn (Film, 1953). Krachtig verhaal.

avatar van John Milton

John Milton

narva77 schreef:

Remake van Att Döda ett Barn (Film, 1953). Krachtig verhaal.

Misschien kijk ik er overheen na drie nachtdiensten, maar staat deze 2003 short online met subs?

John Milton schreef:

Hij staat op YouTube met Engelse subs, helaas geen officiële upload en alleen in 240p:

YouTube

avatar van John Milton

John Milton

narva77 schreef:

OEF, 240p, dat is zelf in een geminimaliseerd venster op de iPad nauwelijks te doen. Maar je hebt gelijk, de film komt er alsnog doorheen. Leuk zo’n familieproject!

John Milton schreef:

Hij staat nog een paar keer op YT zonder subs, daar is de kwaliteit iets beter (nog steeds 240p), dus die heb ik gekeken met in het achterhoofd de subs. Is niet ideaal, maar redelijk te doen…

avatar van Fisico

Fisico

Bedankt voor de link. De beeldkwaliteit is inderdaad maar pover. Ik nam er de originele versie die op Netflix staat er ook nog even bij. De gelijkenissen zijn uiteraard groot, al sprak deze remake me toch minder aan. Het kroop me net iets minder onder mijn huid, de verhaalstem misschien, de kleuren... Ik was wel fan van de gerestaureerde zwartwit versie. Blijft wel indrukwekkend die combi tussen wat gaat gebeuren, de twee werelden die vervolgens ondersteund worden door die kille zakelijke voice-over. Ik herinner me nog vanop school dat we ook eens met de camera moesten werken en een minifilm moesten opnemen. Wel, deze zou ik graag nagemaakt hebben. Sterk in zijn geheel, ook emotioneel.