• 9.372.496 stemmen

Geregisseerd door: Tak Se-Woong

Met onder meer: Jin Heo, Ha Na Park en Young Ju Jeong

Gesproken taal: Koreaans

Plot Gwimot

Bo Young trekt in het landhuis van de voorheen rijke grootmoeder, Wang, als verzorger met een gevaarlijke bedoeling. Moeder Kim, de enige bloedverwant van Wang die Bo Young inhuurde, stelt voorwaarden als 'Neem niemand mee, vooral geen kinderen' en 'Kom niet in de buurt van het stuwmeer'. Onheilspellende en bizarre tekenen gaan door in het enorme landhuis van grootmoeder Wang, gelegen naast een stuwmeer genaamd 'Gwimot', waar mensen sterven, en Bo Young ontdekt dat buitenlanders die de plaats hebben bezocht een mysterieuze dood hebben geleden...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Grandmother Wang

An Da-Jung

Choi In-Sook

avatar van joolstein

joolstein

Koreaanse standaard-horror... Waarin een jonge vrouw voor een grootmoeder gaat zorgen in een groot afgelegen huis in de buurt van een spookachtig meer. Kinderen zijn verboden dus smokkelt ze die in een koffer mee...hé iemand moet wel die enge tekening kunnen maken! De film lijkt ook maar een beetje aan te rommelen; iets bovennatuurlijks uit het stuwmeer, water (want dat is eng), een beetje mysterie of het oudje bezeten of gek is. Geen idee ook waarom ze dit ook oprekken tot 111 minuten! Al de genoemde dingen en het verhaal zelf zijn namelijk al eens eerder gedaan (en met mijn bescheiden mening ook beter) Als horrorfilm mist het de kracht om duidelijke angst uit te stralen, en de lange speelduur helpt daar natuurlijk ook niet aan mee! Had de sterkste punten gekozen, de film korter gemaakt en het had zeker beter gewerkt! Visueel was het nog best in orde. Het is ook geen horrorfilm die zwaar leunt op special effecten. Oké, het had dus op een betere manier kunnen worden uitgevoerd, vooral de horrorfactor, maar slecht wil ik het niet noemen, het is gewoon zo alledaags!