• 9.373.180 stemmen

Geregisseerd door: Neil McCay

Met onder meer: Akasha Villalobos, Major Dodge en Peggy Schott

Plot Trip

"Give me your eyes"

Een gesprek tussen Ally en haar dochter Samantha neemt een afschuwelijke wending als Samantha over een mysterieus figuur begint te praten, een inzinking krijgt en zelfmoord pleegt. Ally geeft zichzelf de schuld en haar man Michael, die op drank en pillen leeft, staat niet voor haar klaar. De rouwende moeder krijgt bezoek van een onconventionele therapeute, Jan, die haar een hallucinogene thee geeft. Het drankje stelt Ally in staat om Samantha weer te zien, evenals de andere geesten die haar dochter ertoe aanzette zelfmoord te plegen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Bodem van het putje.

Eigenlijk wel knap hoe makkelijk films hun kaarten soms kunnen spelen. Trip is een voorbeeld van een film die dit wel heel vaak doet. Er wordt nooit voor een complexere uitweg gekozen, waardoor zowat elke vorm van effect evenals vormgeving ook ontweken wordt. Het maakt van Trip een nogal zware kost om doorheen te komen.

Voor een titel als deze valt er overigens op het visuele vlak wel erg weinig te beleven, zeg maar helemaal niets. Je moet het hier doen met wat acteurs die in de hoek staan en slecht kunnen acteren. Elke kans op een iets uniekere scene wordt om zeep geholpen door de luie aanpak van de regisseur. Een echt goede lijn in het verhaal is er ook niet, want de film kent meer gaten dan een gemiddeld stuk kaas.

Het acteerwerk kan het concept niet bijhouden waardoor de film vooral ongemakkelijk is om doorheen te komen. Daarnaast is het ook simpelweg gewoon oersaai, maar ook de wendingen die de film uit de doeken poogt te doen slaan een wilde weg in de mist maar komen nooit bij het eindpunt uit. Een film die saai is, niets indrukwekkends doet, slecht geacteerd is en nooit kan verrassen verdient vanuit mijn kant geen punten. Ik kan er niets positiefs over noemen, dus het cijfer is er ook naar.