• 9.373.998 stemmen

Geregisseerd door: Florian Sigl

Met onder meer: Jack Wolfe, F. Murray Abraham en Iwan Rheon

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot The Magic Flute

De zeventienjarige Tim Walker woont in Londen en wordt naar de Oostenrijkse Alpen gestuurd. Hij zal er zangles volgen op de legendarische Mozart kostschool, waarvan de heer Longbow directeur is. Op de school ontdekt hij een eeuwenoude doorgang naar de magische wereld van de Toverfluit van de befaamde componist.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mrklm

mrklm

Aan het sterfbed van zijn vader belooft Tim Walker [Jack Wolfe] zijn droom na te jagen door zich aan te melden bij een opleiding die volledig gericht is op het werk van Mozart en onder leiding staat van dr. Longbow [F. Murray Abraham]. Daar wordt hij bepaald niet met open armen ontvangen, maar wanneer hij met een liedboek van Mozarts Singspiel ‘Die Zauberflöte’ in de bibliotheek terechtkomt transporteert een magische klok hem naar een fantasiewereld waarin hij als hoofdpersoon Prince Tamino het verhaal van ‘Die Zauberflöte’ leeft. Poging om een jeugdig fantasypubliek te bestoken met Mozart is zeer geslaagd en maakt dit werkelijk een ideale familiefilm. Abrahams rol is amusant, temeer daar hij in 1985 een Oscar voor zijn als Mozarts concurrent Salieri in Amadeus, maar het zijn vooral de jeugdige acteurs die uitblinken. Sabine Devieilhes vertolking van “Der Hölle Rache” (een van de moeilijkste zangstukken die bestaat) kan helaas niet tippen aan mijn favoriete uitvoering (van Christine van Deutekom), maar een familiefilm die jeugdige kijkers op deze manier warm doet lopen voor Mozart moet ik vooral lof toezwaaien.

avatar van boemboem27

boemboem27

beetje mengeling van opera-avontuur-sprookje vooral het gedeelte opera is eigenlijk helemaal niet mijn genre. maar omdat het verhaaltje mij wel aanstond ben ik maar blijven kijken,

en daar heb ik geen spijt van hoor.

af en toe ook een beetje Harry Potter achtig vanwege de draak/slang en de mysterieuze figuren, de school etc etc.

dus voor mij wat moeilijk om dit in een bep. genre te plaatsen.

half puntje minder vanwege het opera/musical gehalte v/d film