• 9.371.602 stemmen

Tu Fosa Será la Exacta... Amigo (1972)

Western | 90 minuten

Genre: Western

Alternatieve titel: My Horse, My Gun, Your Widow

Oorsprong: Spanje / Italië

Geregisseerd door: Juan Bosch

Met onder meer: Craig Hill, Claudie Lange en Pedro Mari Sánchez

Gesproken taal: Spaans

Plot Tu Fosa Será la Exacta... Amigo

Twee gangsters - dokter Janus Saxon, een geroyeerde arts, en de Ierse Donovan, een expert in kluizen - beroven een bank in Crown City. Ze worden echter bedrogen door de Mexicaanse bandiet Carrasco en zijn bende, die er met het goud vandoor gaan. Saxon besluit hen niet meteen te achtervolgen, maar zijn kans op wraak rustig af te wachten. Als de mooie Deborah ten tonele verschijnt, gaat Saxon, samen met de zoon van een vriend, op jacht naar het goud.

Janus Saxon

John (onvermeld)

Pool Player (onvermeld)

avatar van thunderball

thunderball

Deze zitten kijken op een Duitse dvd in het Engels (de ondertiteling werkte voor geen meter, dus de Italiaanse audio was niet te doen).

Geinig werkje, nergens echt geweldig, maar Hill heeft genoeg charisma om de film stukken beter te maken, dan het eigenlijk is. Dit is vooral een film, die meer in de groep komisch bedoelde Trinity opvolgers valt.

Van Hill (niet te verwarren met naamgenoot Terence) had ik, behalve wel van gehoord qua naam, verder -zover ik weet- nog nooit een film gezien, maar het is een acteur, die mij wel ligt en hij valt in de categorie semi Spaghetti western sterren als Hilton en Steffen, dus niet van het niveau Gemma, of Nero, maar toch behoorlijk goed en ik ga zeker meer films van hem proberen te zien.

Verhaaltje stelt verder niet veel voor, eigenlijk proberen alle hoofdpersonen (incl. een mooie, hete dame) de anderen te slim af te zijn, uiteraard om in het bezit te komen van een berg goudstaven, dat spreekt voor zich.

Geinig zolang het duurt.

Een zesje, ofwel drie sterren.