• 9.373.605 stemmen

Emmanuel Macron: Les Coulisses d'une Victoire (2017)

Documentaire | 105 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: Emmanuel Macron: Behind the Victory / Emmanuel Macron: Behind the Rise

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Yann L'Hénoret

Met onder meer: Emmanuel Macron, Brigitte Macron en Sibeth Ndiaye

Gesproken taal: Frans

Plot Emmanuel Macron: Les Coulisses d'une Victoire

Van secretaris-generaal van het Elysée naar presidentskandidaat ging Emmanuel Macron in de politiek in een minimale tijd vanuit de schaduw naar de publieke schijnwerpers. Gedurende acht maanden was de camera van Yann L'Henoret de enige die de achtergronden van de buitengewone vooruitgang van Macron filmde. Van de oprichting van zijn politieke partij, tot de uitslagen van de laatste ronde op 7 mei, schotelt hij de kijkers de enige film voor die de binnenkant van de campagne van Emmanuel Macron laat zien, de man die onlangs verkozen werd tot de volgende Franse president.

Binnenkort te zien op Netflix. Releasedatum nog niet bekend.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Erg leuke en interessante documentaire over een zeer bewonderenswaardige man. De camera's volgens Macron en z'n team vanaf 200 dagen tot de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, waarmee hij een uniek inzichtje biedt en een openheid schenkt die bij zijn campagne past. Iedereen met een beetje politieke interesse vindt dit waarschijnlijk wel leuk om te kijken.

Staat gewoon op Netflix trouwens.

avatar van memorable

memorable

Tja, moet je nou op de regie of het onderwerp van de documentaire beoordelen. Ik heb toch veeleer het eerste gedaan, want je zou zelfs kunnen stellen dat er helemaal geen regie aanwezig is. Met een handycam (mocht dit niet zo zijn, vermoed ik dat de cameraman last van chronische zeeziekte heeft) worden Macron en zijn gevolg op de voet gevolgd, maar verder ontbreekt het aan enige visie of zelfs maar de lichtste accentuering van de regisseur. Dat rammelende deuntje eronder doet het geheel ook weinig goed. Toch nog bij vlagen geamuseerd geraakt, zeker wanneer Macron op zijn felst was.

Van deze knaap gaan we nog heel wat vernemen, vermoed ik. Hij heeft, vanwege zijn ongeremde karakter alsmede het tijdsbeeld waarin we leven, de potentie de geschiedenis in te gaan als een president die verschil kan maken. Zeker zijn manoeuvres m.b.t. de Europese Unie ga ik de komende jaren aandachtig volgen. Met het bezoek van Poetin aan Versailles, en de niet-bange stellingname die hij tijdens dat gesprek nam, heeft de nieuwbakken president in ieder geval reeds een veelbelovend spits afgebeten.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1989 stemmen

Ben het met Memorable hierboven eens. Een interessante man, maar de documentaire is erg leeg qua echte inhoud. Het zijn vage snippets in de verkiezingscampagne, achter elkaar geplakt.

De docu "Mitt" over Mitt Romney, die ook op Netflix staat, is wat dat betreft een stuk sterker.