• 9.372.468 stemmen

Genre: Muziek / Romantiek

Geregisseerd door: Alfred E. Green

Met onder meer: Rudy Vallee, Ann Dvorak en Ned Sparks

Plot Sweet Music

"BIGGEST SHOW MERGER SINCE 'TALKIES' BEGAN!"

Universiteitsbandleider 'Skip' Houston houdt zijn orkest samen na het afstuderen. Ze beginnen professioneel en zijn een grote hit op de radio en in discotheken. Hij wordt verliefd op Bonnie Haydon, een danseres die hem haat omdat hij haar voortdurend treitert over haar optredens en haar daarbij suggesties geeft voor verbeteringen. Maar langzaam dringt het tot Bonnie door dat het werk dat zij heeft er is vanwege Houston.

Skip Houston

Dk2008

dank stinissen voor het toevoegen

avatar van Dk2008

Dk2008

Rudy Vallee (hij was crooner, muzikant en leider van The Connecticut Yankees) lijkt me ook wel een vergeten entertainer uit de jaren '30. Hij was één van de eerste popsterren. Later kwamen Crosby en Sinatra.

De film begint overigens bruisend met een andere orkest, The Frank and Milt Britton Band, het was een slapstickorkest. En heb me rot gelachen. Later komen ze met nog zo'n act. Op gegeven moment kwam dan Spike Jones, zie je en raakt ook hier weer het oudere in vergetelheid. En ik had er zelf ook nooit eerder van gehoord, maar is erg leuk om te zien, die hardhandige musici.

Vallee is de hele film trouwens ook leuk om te zien ook bevalt zijn zangstijl me niet. Maar hij heeft hier charme voor een naar mijn idee eerder suffe crooner. Hij zingt o.a. Fare Thee Well, Annabelle.

De film zit barstenvol met muziek en aan het eind nog een mooi shownummer. Warner Brothers maakte toch goede, vrolijke musicals. Deze is bovendien ook nog vlot van tempo.

De andere kant van het verhaal is dat de film ook geforceerd, drammeriger en rommelig overkomt. Dat wel, maar toch ruim voldoende. 4.0/3.0

avatar van stinissen

Dk2008 schreef: