geregisseerd door Stephen Sommers met Hugh Jackman, Kate Beckinsale en Richard Roxburgh
Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.
2,0[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 17:24 uur
Deze film weet nauwelijks mijn aandacht vast te houden.
Voorspelbaarheid en de geschiedsontrouwheid vond ik erg jammer.
De leukste scenes waren nog met de bruiden van dracula.
2,0[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 17:36 uur
Quaternion schreef: Ik dacht dat deze film wel hoger dan 3 sterren zou hebben, mja...
Ik vond alleen dracula erg tegenvallen, ze hadden beter iemand anders voor die rol kunnen nemen, voor de rest een goede film.
lol ik vond van de hele cast dracula juist de beste.
» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray
Van Helsing(€ 14,99) exclusief € 2,50 verzendkosten
Van Helsing(€ 15,49) exclusief € 0,99 verzendkosten
Van Helsing(€ 15,99) exclusief € 1,95 verzendkosten
3,0[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 10:26 uur
Degelijke vampierenprent.
Het begin is één van de sterkste punten aan deze film. De situatie wordt snel geschetst met een voldoende bombastisch tafereel. Ook Van Helsing krijgt een gevatte intro.
Wat daarna volgt is eigenlijk bijna 2 uur vermaak van degelijke kwaliteit. Het is nooit hoogstaand, maar wel altijd degelijk.
Hugh Jackman kan pakken beter dan wat hij hier laat zien. Qua timing lijkt het niet altijd te kloppen en als er al eens een emotie passeert komt die ongeloofwaardig over. Kate Beckinsale heb ik nog nooit geloofwaardig zien acteren, en ook hier is dat niet het geval - dat matroesjka-accent trekt echt op niets. Toch is het natuurlijk altijd leuk zo'n ongelooflijk sexy vrouw te zien.
Qua sfeerbeleving zit het wel snor. De locaties en decors zien er zeker niet slecht uit. Ook de muziek is bij momenten zeer te smaken. De weerwolven en vampieren zien er best goed uit.