134.902 gebruikers | 85.716 films | 31.047 regisseurs | 3.508.540 berichten | 4.930.776 stemmen

locatie: Films » The Others (2001) » Info

Mystery / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Alejandro Amenábar
met Nicole Kidman, Fionnula Flanagan en Christopher Eccleston

Grace woont met haar twee kinderen in een landhuis op een eiland aan de Engelse kust. Ze wacht daar op haar echtgenoot, die gevochten heeft in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben een ziekte waardoor ze niet in contact kunnen komen met direct zonlicht, en dus leven ze aan de hand van strikte regels.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2011, 22:33 uur
Montanafan1990 schreef:
Een vraag:
is dit die film waarin op het einde blijkt dat de hoofdkarakters zelf de geesten zijn?

Ja dat is deze.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 17:43 uur
Mysterieus drama dat zich in de vroege jaren 40 afspeelt, met een spannende en verassende ontknoping. Allesbehalve Horror in ieder geval. Bijna niets op dit knap in elkaar gezette filmpje aan te merken, komt wel wat traag op gang en voelde hier en daar aan als een Engelse versie van Swiebertje...

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Others (€ 5,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Others, The (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

The Others (Metal Case) (L.E.) (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 18:06 uur
voomzap schreef:
Allesbehalve Horror in ieder geval..

Dit is ouderwets en sfeervol griezelen met voetstappen op de zolderkamer en veel doeltreffender voor mij dan die films met hun goedkope shockeffecten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 23:00 uur
Wat een spannende film is dit. Een behoorlijk beklemmende sfeer die je van begin tot eind geboeid laat kijken. De ontknoping heb ik niet aan zien komen waardoor de verassing des te groter was hoe het daadwerkelijk in elkaar zat.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 20:50 uur
Leuk en sfeervol.

Jammer genoeg hint deze film al erg veel naar het uiteindelijke plot, maar verder is het wel een erg leuke variant op het haunted house/klopgeesten.

Echt heel eng of spannend is het nergens, wel wat mysterieus maar op den duur toch wel behoorlijk helder. Uiteindelijk opheldering is dan ook niet verrassend meer, waardoor het plot toch wat tegenvalt. Gelukkig zit het met het sfeertje wel goed, en boeit het verhaaltje wel zodat het geen moment saai wordt. Echt geweldig is het ook weer niet, daarvoor is het allemaal net wat te karig. Voor de rest wel fijn en gevarieerd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 20:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuke film met een goede,maar te overdreven spanning.
Enkel snapte ik het einde totaal niet meer ze waren zelf de geesten maar dat wisten ze niet???Hoe konden ze dan de deuren opslot doen??

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 19:03 uur
Mooie film, best wel eng ook :Y

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 16:43 uur
spannende film! echt de moeite om te zien!
een hele spannende horrorfilm! *:)*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2011, 11:19 uur
Ik kijk normaal dit genre films nooit twee maal. Vaak is het niet erg spannend meer als je weet hoe het zal eindigen.

Maar ondertussen was er al een geruime tijd verlopen sinds de eerste keer dat ik onder de indruk was door 'the others'. Ik waagde me aan een tweede keer.

Ik herinnerde mij vaag het plot zelf nog, maar het einde was mij natuurlijk altijd bijgebleven. Ondanks ik het einde wist, was deze film echt NOG steeds spannend! Dat vind ik nu eens een prestatie

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 22:24 uur
Deze doodenge, rasechte horrorfilm uit 2001 is een absolute topper, met een eigenlijk te laag gemiddelde helaas. Want mijn dikke 4 sterren zijn meer dan terecht in mijn ogen.
De acteerprestaties zijn natuurlijk subliem, maar wat verwacht je van Nicole Kidman, De Spaanse regisseur maakt hier ook uitstekend gebruik van, en de sfeer is ook weer subliem. De regisseur van onder andere Tesis levert met The Others een meesterwerk af.

Vanaf minuut 1 zit het sfeertje er in zijn geheel in, en eigenlijk zijn er geen echte kritiekpunten te noemen aan The Others. Want alles lijkt naar perfectie te streven. De acteerprestaties, de setting, de regie, de acteerprestaties van de kinderen, de altijd hangende mist.
Bij vlagen is de film doodeng, dat dit een rating heeft van 12+ is belachelijk in mijn ogen, ik zou dit niet willen zien als 12 jarig jongentje in ieder geval.

Er is een kritiekpunt te bedenken voor The Others, het is nergens écht overweldigend, en het is ook niet écht spannend te noemen. Wel is de plottwist aan het einde subliem te noemen, en verdiend The Others een dikke 4 sterren!

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 16:57 uur
Wat een vreselijke film is The Others.

Ik irriteerde mij gruwlijk aan Nicole Kidman.
Met haar geslijpte doordringende gezeur over alles en nog wat.

De film was voor mij niet totaal verrasend.
Want z"n einde hebben wij ooit wel eerder gezien.
vond het een beetje afgekeken bedoeling.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2011, 22:54 uur
Een behoorlijk creepy film, want ik ben een held op sokken hierin. Maar een bijzonder sterk verhaal. Ontzettend goed bedacht en interessant van begin tot eind en de nodige plottwists gaf je nog om over na te denken. Het is misschien niet echt horror volgens sommigen, dit prefereer ik toch boven de gemiddelde horrorfilm. Het is ook erg goed gefilmd, de opbouw van sommigen scenes waren perfect en de spanningsopbouw was top. Ook de muziek was goed. En natuurlijk is Nicole Kidman weer geweldig.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2011, 0:17 uur
Bwaaaa, voornamelijk uitgekauwde thema's, karikaturale personages met sporadisch een angstaanjagende passage. Het einde wordt aardig verteld hoewel alles behalve tot de verbeelding sprekend, Kidman doet extreem hard haar best om in haar rol van oubollige tante te blijven en het religieuze thema is totaal overbodig met alle andere ingrediënten in de blender beland. Enkele schrikmomenten verderop in het verhaal redden nog iets, maar over het geheel genomen toch voornamelijk een brij zonder uitgesproken smaak.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 17:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Geweldige film. Alles zit gewoon goed. Het verhaal is uitstekend en de spanning wordt goed opgebouwd. Zeer goede schrikmomenten. Zeker wanneer Grace ontdekt dat iedereen van haar huispersoneel eigelijk dood is. Ik zag het einde echt niet aankomen en was aangenaam verrast. Het camerawerk is ook van hoge kwaliteit. Kortom : ik heb echt genoten van deze film. Zo zouden er meer mogen zijn. Veel meer ^O^

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2011, 11:29 uur
Ik vond deze film heel erg goed, de spanning was prima, echt heel 'eng' vond ik het niet.
Het einde was erg goed. Ik vond het een prima film 4,5!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2011, 18:48 uur
Hollywood007 schreef:
Zo zouden er meer mogen zijn. Veel meer ^O^

Yes! Deze film is een zeldzaamheid te midden van al dat goedkope 'gore'.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 10:20 uur
Een verademing. Waar in dit 'soort' films meestal naar een uur met monsters gesmeten wordt, blijft het hier subtiel en creepy tot het einde.

Zo hoort een geestenfilm te zijn!

Geniale twist by the way.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 23:01 uur
Erg goede spookfilm.

Toen de twist kwam dacht ik: dit is briljant! Maar na eerdere recencies gelezen te hebben blijkt dit concept ook al in de film sixth sense gebruikt te zijn. Ik heb die film ooit wel eens gezien maar die heeft kennelijk geen indruk gemaakt want ik kan me er niets meer van herinneren.Over de originaliteit van de twist kan ik dus niet oordelen. The others heb ik een paar weken geleden gezien maar zal nog wel een tijd(je) in mijn hoofd rondspoken.

4.5 sterren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 0:12 uur
echt een film die je gezien moet hebben en daarna nog een keer wilt zien en dan nog een keer je blijft er dingen in ontdekken. meesterlijke film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 23:42 uur
Mooi gemaakte griezel film. Goeie opbouw naar het einde, zit allemaal ook goed in elkaar, goed gespeeld. Niets op aan te merken, bovengemiddeld. Maar om nou te zeggen dat de film me persoonlijk wat deed, nee.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 17:30 uur
[Persoonlijk houd ik niet zo van 'mysterieuze' fims, maar ik heb hem toch even gekeken onlangs.
Prachtige entourage, Er werd goed geacteerd vond ik (met name Nicole Kidman en Fionnula Flanagan.)
De spanning was goed..een aantal keer toch best geschrokken. Wel een beetje een vaag einde
maar ik heb me prima vermaakt met deze film.

3,5 *

(moderator)
avatar van Spetie
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 10:53 uur
Sterke en sfeervolle film van Amenábar met spannende momenten.

Nicole Kidman is een actrice waar ik altijd wel gecharmeerd van ben, maar in deze film levert ze een echte topprestatie als de moeder die haar twee kinderen wil beschermen in het enge mysterieuze huis. Net als Kidman leveren ook de twee kinderen een prima acteerprestatie. Soms lijkt het alsof ze daadwerkelijk doodsbang zijn. Een knappe prestatie want zij kunnen nog wel eens een storende factor zijn in dit soort films. Gelukkig is dat hier totaal niet het geval.

De setting van de film is ook mooi. Een afgelegen donker huis, omringt door mist, waar je af en toe rare geluiden hoort. Hoewel er op zich niet eens zo heel veel echte schrikmomenten zijn, wordt de spanning door Amenábar op sterke wijze opgebouwd. Beetje bij beetje kom je achter de waarheid over het huis en de mensen die er in rondlopen.

Fijne film dus met een sterke twist, maar gelukkig is de weg er naar toe ook erg boeiend en daardoor krijg je een hele sterke film.

Samhain
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 19:34 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Geweldige 'classy' griezelfilm en waarschijnlijk mijn favoriet van Nicole Kidman. Het einde zag ik ook absoluut niet aankomen en deed me een beetje denken aan The Sixth Sense. Kidman speelt echt een geweldige rol in deze film. Het verhaal is sterk en de hoogtepunten zijn erg sfeervol. Met dat huis heb je ook gewoon meteen een donkere sfeer waardoor ook veel spanning kan worden gecreëerd.

Echt een geweldige thriller, 4.0 op dit moment maar die kan nog makkelijk bij een herziening verhoogd worden. ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2012, 11:02 uur
Prima film.
Wat mij niet duidelijk is wat de impact van de komst van de echtgenoot in het verhaal nu eigenlijk is. Hij komt, gaat weg .......maar wat is de bijdrage aan de ontwikkeling van het verhaal?

Maar dat ligt vermoedelijkg ewoon aan mij.
Uitstekende en onderhoudende film!