132.191 gebruikers | 82.823 films | 30.189 regisseurs | 3.421.308 berichten | 4.774.791 stemmen

Braddock: Missing in Action III (1988)

Braddock: Missing in Action III (1988)
126 stemmen | gemiddelde 2,17
mijn stem:
Actie
101 minuten

geregisseerd door Aaron Norris
met Chuck Norris, Aki Aleong en Miki Kim

Wanneer kolonel James Braddock te horen krijgt dat zijn twaalfjarige zoon en dochter nog leven in het communistische Vietnam vliegt hij daar direct naartoe. Goedbewapend trekt hij de binnenlanden in om zijn familie te redden. Om dit te bewerkstelligen moet hij uit de handen van een sadistische Vietnamese officier zien te blijven. Er ontstaat een spannende race door het oerwoud met als inzet zijn vrijheid en die van zijn vrouw en kind.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 14:02 uur
Met Braddock: Missing in Action 3 is de trilogie compleet. En wat voor een trilogie. Deze reeks Vietnam films (opgenomen in de Fillipijnen) is het perfecte voorbeeld hoe goed b-films kunnen zijn. Erg goed dus!
Chuck Norris is (alweer) perfect als Jim Braddock, die als eenmans leger steeds maar weer mensen moet bevrijden uit gevangeniskamoen. Dit keer geen soldaten, maar kinderen. En dat doet hij met grof geschut, zonder om te kijken naar een dode meer of minder.

Dit zijn de films waar de Cannon studio bekend mee werd, en terecht... want het is gewoon pure entertainment.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 13:43 uur
In 2003 nogal liggen zeiken op dit soort films, maar die 0,5* kan ik niet meer verantwoorden naar mezelf toe. Film kent een ontieglijk fout basisgegeven, maar de actie die hieruit ontstaat is best te pruimen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 13:54 uur
Haha, dus binnenkort bekeer je je ook t.o.v. Cobra? Zal djelle goed doen ;)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 13:56 uur

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 14:00 uur
Quentin schreef:
Haha, dus binnenkort bekeer je je ook t.o.v. Cobra? Zal djelle goed doen ;)

Nou bekeren.... :)

Misschien komt die film wel van die hatelijke score af ja. Probleem van al die Cannontroep is natuurlijk dat die films totaal politiek incorrect zijn, maar enigszins wel vermakelijk en onderdeel van mijn jeugd.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 14:03 uur
Snap precies wat je bedoelt, heb eerst ook enorm afgegeven op Delta Force maar ben inmiddels die politieke incorrecte toon gaan waarderen, vind Cannon films nu zo wat het vermakelijkste wat er is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 18:53 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Chuck Norris kruipt voor de laatste keer in de huid van kolonel James Braddock. Best wel jammer want Braddock is één van de stoerste actiehelden die ik ken. Echt een mooie rol van Chuck Norris.
Hoogtepunt is ongetwijfeld het moment dat zijn vrouw wordt neergeschoten en de martelingen die daarop volgen. Op het einde dacht ik even dat het éénmansleger James Braddock het niet zou overleven. Dat zou pas een dramatische afsluiting van de trilogie zijn. Maar ik had het dus mis, al komt Braddock deze keer wel heel erg gehavend uit de strijd.
Chuck Norris gooit ook deze keer weer enkele oneliners in de strijd.

"I don't step on toes, I step on necks."

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2010, 21:02 uur
Erg vermakelijke actie film van Cannon. De film heeft onwijs leuke actie en is zeker te genieten. Chuck Norris zet zijn stoere personage James Braddock weer erg cool neer. Realistisch is het absoluut niet, maar als zo'n film vermaakt vind ik het altijd best. Goede actie film. 3,5.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2011, 17:29 uur
Het laatste deel uit de trilogie. Chuck Norris keert weer terug als Braddock, en zorgt voor prima gevechten. de actie is dan ook aardig verzorgd, en de film is best vermakelijk. 2,5 ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2011, 22:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ahh.. heerlijk.

Chuck Norris redt de kinderen van de boze dictators en bouwt een prachtige band op met zijn zoon. Daarbij worden zoveel mogelijk zwak begaafde soldaten gedood en auto's/helicopters opgeblazen. Totaal niet spannend natuurlijk maar wel cheap-entertainment en daarbij dus een aardige comedy :)

Al vond ik de martelscéne best spannend! Dacht even dat Chuck Norris zich hier niet uit ging redden... Ach ik had beter moeten weten...

Iets minder dan het geweldige Invasion U.S.A.

*3,0

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 17:55 uur
Zeer vermakelijk ondanks dat deze film slecht aansluit op de eerste twee delen en de afgrijselijke openings- (en afsluitings)track. Wat een vreselijke overdramatische zwijmeltroep maakt die Ron Bloom. Let op dat deze film nergens echt goed wordt. Chuck gaat het probleem tegemoet en is er na anderhalf uur vol karate en explosies er weer uit. Fans kunnen er wel mee uit de voeten. Ik vind generaal Quoc fantastisch (BRADDOCK, BRADDOOOOOOCK!!!). Met de ‘missing in action’thematiek heeft het niets meer te maken. Omdat er redelijk wat vaart in zit, vind ik ‘m beter dan deel een, maar de beste van de trilogie blijft deel twee. De beeld- en geluidskwaliteit is op dvd erg matig. Dit is gewoon direct van VHS gehaald en op dvd gekwakt. Dat had wel iets liefdevoller gemogen.