134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.932 berichten | 4.931.653 stemmen

Missing in Action 2: The Beginning (1985)

Missing in Action 2: The Beginning (1985)
179 stemmen | gemiddelde 2,00
mijn stem:
16 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten
Actie / Oorlog
96 minuten

geregisseerd door Lance Hool
met Chuck Norris, Soon-Tek Oh en Steven Williams

Tijdens een helikoptermissie in Noord-Vietnam, worden kolonel James Braddock en zijn mannen gevangengenomen en weggevoerd. Ze worden naar het krijgsgevangenenkamp gevoerd waar kolonel Yin met ijzeren hand regeert. Yin negeert de conventie van Genève en aarzelt niet om zijn gevangenen te vernederen en te martelen. Ook Braddock wordt gemarteld om hem te dwingen bekentenissen af te leggen en te tekenen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2011, 14:10 uur
Apster schreef:
Ik vond die Norris altijd als een opa vechten, die benen kwamen nooit hoger dan een halve meter.

This message has been removed by Chuck Norris.

Je wordt binnen de 10 seconden gewaarschuwd voor het patriottisme aangezien ze het hebben over 'the greatest yankee that ever lived". Daarna wordt elk personage geïntroduceerd zoals "The Bare Jew" uit "Inglourious Basterds", er wordt bij iedereen afzonderlijk op pauze geduwd en op de achtergrond klinkt een heerlijk A-Team-achtig muziekje, het acteerwerk is ook zoals in The A-Team, m.a.w. zoals het hoort in dit soort producties.

Norris wil liever sterven dan zijn trots voor Amerika opzij te zetten voor de sadistische Yin, wat (pas na een aantal jaar) tot een confrontatie leidt met leuke actie, alleen te weinig tijd voor geknetter en te veel voor het verhaal.

PS: Broertje Aaron was stunt coördinator, die twee moeten toch echt fantastische tijden beleefd hebben samen. :D

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 11:53 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Op actie- en oorlogsfilms ben ik altijd dol geweest. Voor Chuck Norris heb ik altijd al een zwak gehad. Oorlogsfilms met hem in de hoofdrol zijn voor mij vanzelfsprekend beter, of de film serieus is of niet. Gisteren heb ik lang voor de dvdkast gestaan, niet wetende wat ik moest gaan kijken. Dus besloot ik prompt om de Missing In Action trilogie te kijken. In chronologische volgorde en dus moest MIA II er als eerste aan geloven.

Een onzinfilm wil ik het niet noemen. Je kunt de actie misschien niet serieus nemen, maar het gevangen houden en martelen van Amerikaanse soldaten na het einde van de Vietnamoorlog is een plausibele situatie. Norris zet een gave rol neer als de stugge en trotse kolonel Braddock. De martelpraktijken die in beeld worden gebracht zijn interessant. Zeker de rat in de zak! Er zijn voldoende wendingen in het verhaal om de film boeiend te houden. Hiermee doel ik op de Australische fotograaf, de verschillen van mening onder de gevangenen en het Ramboscenario nadat Braddock ontsnapt is. De actie is niet heel spectaculair, maar veel wordt goedgemaakt met het gave eindgevecht tussen Braddock en commandant Yin. Verder is het een leuk uitgewerkt Vietnamdrama. Ik heb ze vaak genoeg slechter gezien. Dit is anderhalf uur prima vermaak.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 15:41 uur
Nee dit is anderhalf uur pure zelfmarteling. Deze film gebruikte ze ook op Guantanamo Bay als marteling om verdachte aan het praten te krijgen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 15:56 uur
Chuck rulez! Wat vind je er zo slecht aan. Prima revenge in pow kamp flick.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 17:10 uur
Chuck is zo campy en oh zo jaren 80. In de jaren 80 huurde ik best veel Chuck films (ik was nog jong en naïef en wist niet beter :)) en sommige waren best aardig (deze trouwens niet). Maar anno deze eeuw kan het gewoon niet meer. Als je dan naar zijn films kijkt is het gewoon huilen met de pet op want eerlijk is eerlijk de man kan niet acteren en de meeste films zijn belachelijk en cliché of min of meer een kopie van een andere film. En deze film vind ik gewoon bar slecht, en niet alleen vanwege Chuck maar ook de andere hoofdrol spelers zijn niet om aan te zien.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 17:56 uur
Net eens effen op IMDb gekeken bij Chuck Norris en het valt me op dat geen enkele film waarin hij een belangrijke rol speelde een voldoende scoorde. Het hoogste punt was een 5.9 voor de film "Lone Wolf McQuade" die inderdaad 1 van zijn betere was (kwam natuurlijk vooral door David Carradine en schoonheid Barbara Carrera).

Ik ben wel blij dat ik eind jaren 80 gestopt ben met het kijken van zijn films want als ik zie wat hij daarna voor een zooi heeft uitgebracht (met als dieptepunt waarschijnlijk "Top Dog" en "Forest Warrior" _O^, de posters van beide films zijn gewoon hilarisch), dan ben ik daar zeer blij om. In de jaren 90 was het ook over en uit met meneer ringbaard.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 20:43 uur
Tja, prima als je niks meer met Chuck Norris hebt, maar ik vind je wel doorslaan om het direct te bestempelen alsof het uit de diepste krochten van de hel komt. Tuurlijk is het niet allemaal goed, maar dit is op z'n minst toch best vermakelijk.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 21:42 uur
Heel vroeger (25 jaar geleden) vond ik dit best vermakelijk maar toen was ik ook pas 15 jaar en zoals gezegd nog naïef. Maar nu (eigenlijk al 10-15 jaar) heb ik nog weinig op met dit soort domme (flauw/geen verhaal, geen humor, en saaie actie) actie films. Deze film heeft voor mij gewoon niets te bieden. Achterlijk verhaal (oogt ook helemaal niet realistisch), zeer slechte maar dan ook echt zeer slechte acteurs, één en al cliché, totaal geen humor, 13 in dozijn goedkope actie en totaal niet boeiend laat staan spannend. Je weet al voordat je de film hebt gezien hoe het zal eindigen.